zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandSoroptimisten Suriname, Nederland helpen kleuters

Soroptimisten Suriname, Nederland helpen kleuters

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 26 mei – De Unie van Soroptimistclubs in Suriname, Nederland en de Nederlandse Antillen heeft het kleuteronderwijs in het Boven-Surinamegebied de helpende hand geboden. Acht kleuterscholen die vorig jaar getroffen werden door watersnood, krijgen nieuwe leermiddelen.

Ook is speelgoed en meubilair geschonken via het project Wederopbouw Kleuteronderwijs na Overstromingen. Door de soroptimisten, die zich onder meer richten op mensenrechten, is negenduizend euro gereserveerd. De Nederlandse ontwikkelingsorganisatie Cordaid is ingekomen met twaalfduizend euro. In een eerdere fase was door de Surinaamse soroptimisten al een schenking gedaan.

Er is toen meubilair, speelgoed en educatief materiaal ter waarde van zesduizend euro geschonken aan de kleuterscholen in zeven dorpen aan de Boven-Suriname. Voplgens presidente Denise Kort van de Soroptimist International Club Paramaribo wordt hulp geboden uit motieven als het bevorderen van goede internationale verstandhouding, begrip en vriendschap.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

1 REACTIE
 1. Hallo,

  Ik ben een ‘Sor’ in Arnhem, Nederland. Kunt u mij vertellen hoe ik de Soroptimisten club in Suriname kan bereiken?

  Ik lees graag een reactie,

  MVG,
  Debbie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES