dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse oppositie wijt wateroverlast aan beleid

Surinaamse oppositie wijt wateroverlast aan beleid

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 mei – De wateroverlast die Paramaribo en andere districten treft is het directe gevolg van falend beleid. Dit stelt Jenny Geerlings-Simons van de Nationale Democratische Partij, NDP. Van waterbeheersing voor en tijdens het regenseizoen is geen sprake. Weliswaar worden het hele jaar door projecten uitgevoerd, maar de effectiviteit is ver te zoeken.

Bakken vol met geld worden verspild zonder dat er verlichting te merken is wanneer het erop aankomt. De controle op de kwaliteit van aannemingswerken laat veel te wensen over. Het water dat tot in de huizen doordringt in verscheidene woonwijken is tekenend. “Het compleet negeren van de ernst en de gevolgen van de situatie is de reden voor de wateroverlast”, zegt Geerlings-Simons.

Erger nog, van noodmaatregelen is niets te merken nu zoveel gezinnen in de problemen zitten. Volgens Radjkoemar Randjietsingh van de coalitie moet ook rekening worden gehouden met de extreme regenval van de laatste weken. De klimaatveranderingen wereldwijd gaan niet aan Suriname voorbij. “Feit is dat Suriname grote schade lijdt door handelingen van derden: de rijke landen met de uitstoot van broeikasgassen”, aldus Randjietsingh.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. ik ben het tot zekere hoogte eens met de oppositie , maar wat ik vreemd vind is dat veel van deze mensen met name van de ndp een grote smoel hebben hoe het moet gebeuren maar zijn ze vergeten dat zij ook regeerders waren , maar nee toen dachten ze alleen maar aan hoe snel ze rijk kunnen worden en de staatskast plunderen , nu staan ze te trappelen want de staatkast is weer gevuld ,


  Maak melding
 2. Randjietsing heeft de klokken horen luiden maar weet niet niet waar de klepel hangt. Is dit een argument van hen of is het inderdaand het “FALEND”beleid van opeenvolgende FRONT/STRONT”
  want “MEN”heeft al die jaren niets gadaan aan ontwatering. En nu ie het wachten op “DONOREN”die geld moeten geven om het allemaal op te knappen. Randjietsing is toch ÖOK” minister van Openbare Werken geweest en wat heeft hij gedaan dan anders “ZIJN ZAKKEN TE VULLEN”. En nu woont hij in een villa en strooit zand in de ogen van de mensen van Pad van Wanica.


  Maak melding
 3. Het is zielig hoe De regeerders van suriname omgaan met hun volk.Vanaf ik mij kan herinneren heeft paramaribo altijd wateroverlast gehad
  en er is nooit gedacht aan een beter rioolering systeem.Dus jongens,als je van plan bent een woning te bouwen in suriname
  bouw het dan op een vlot,als het regent stijgt je woning ook mee met het water als een boot
  dan hoef je niet te wachten op een regering die
  alleen denk aan zichzelf denkt.


  Maak melding
 4. Simons moet constructieve, concrete beleidsvoorstellen doen en niet aan poliotieke zwartmakerij in een noodsituatie beginnen, want dat ondergraaft de noodzakelijke nationale saamhorigheid in het aangezicht van natuurproblemen. Ook in Nederland en Belgie komt wateroverlast voor door extreme regeval. Goed beleid is nodig, verhulling va fouten moet afgewezen worden, maar niet falsivieerbare algemene, negatieve beschuldigpartijen helpt het water niet uit de huizen.


  Maak melding
 5. Tijdens de revolutie, was men bezig,aan
  de wateroverlast.

  Du,vraag maar aan mensen van de Toekomstweg,Latourproject,Voor de NieuweBrug(Van `t Hogerhuiysstraat,terug naar de Purperhartstraat,Bolletriestraat enz.,dus wat ja daar uitkraamt,getuigt van onwetendheid,je zeikt maar wat zeg.

  Sinds Vene regeert,verpaupert Suriname steeds meer.


  Maak melding
 6. Du, even voor de duidelijkheid. Vanaf 1987(uitgezonderd de enkele maanden interim regering Kraag in 2001 en de regering Wijdenbos van 1996 t/m 1998) is het steeds een nieuwfrontregering geweest die de dienst heeft uitmaakt in Suriname. Ik acht het daarom volstrekt terecht de regering nieuwfront/plus etc. te verwijten. De regering Wijdensbos heeft uitgevoerd, dat in ieder geval zichtbaar is. Er zijn 2 bruggen gebouwd en zijn gestart met het asfalteringsproject. Inderdaad hun beleid heeft veel geld gekost. Immers nu zijn de bruggen afbetaald. Het asfalteringsproject is nagenoeg voltooid. Waar blijven de grote (investerings)projecten van Nieuw Front. Ze kunnen niet eens een fatsoenlijk Beheer & Onderhoud Beleid voeren. Surinaamse producten zoals, gedroogde vis, garnalen etc. worden niet meer toegelaten op de Europese markt. hoor je een minister uit de regering zich hard maken voor de Suriaamse Export. Er liggen zoveel dingen opstapel om aan te pakken. Maar ze doen niets. Onder het mom van een finacieel goed beleid.
  Het ontbreekt ze gewoon aan visie. Dit is kenmerkend voor de oude politiek.


  Maak melding
 7. Is toch te balen, met al die wateroverlast.Als je dit niet aan kan in een land, wat moetje dan met kernenergie.Echt een stelletje klootzakken,in Suriname.Als je het riool leven gewend ben,is het dan een normale zaak voor deze skeptische volk.Die oppositie die moeten minder hun bek open doen ze zijn tog ook aan de macht geweest? Wat hebben ze van dit ;land gemaakt een 5e wereld.Als Bota aan de macht komt wordt Sur. een 2e Haiti.Ik zou zeggen neem alle graafmachines en ga aan het werk.


  Maak melding
 8. Door beleid jawel het waren of zijn schurken…vooral heel veel van die gasten in Front die de boel verziekt hebben…bewind VHP-PNP bewind NPS met frontclub. Schurken bij elkaar.

  Een groot stel(club) domein-verkavel kartel = FRONT.schurkenbende nooit en never meer te stoppen.


  Maak melding
 9. Geachte redactie,

  Hoe ver of hoe hoog moet het water nog komen, alvoren men gaat beseffen dat dit zo echt niet meer door kan gan met ons land. Wat is deze regering infeite nog van plan. Gaat men nog tot waarachtige ontwikkeling overgaan van dit prachtig land. En wat wil men ontwikkelen en hoe wil men ontwikkelen.

  Want wanneer je de zaken goed op een rijtje zet, dan zal je – zoals het nu ook duidelijk zichbaar aan het worden is in Amsterdam-Zuidoost – eraan moeten geloven, dat onder deze stuurlui, ook dit schip zinkende is.

  Ratten, een horde ratten zie ik nu reeds, die zich als het ware aan het opmaken zijn, overboord te gaan springen, zoals het een goede rat betaamd.

  En merkwaardig, want dat merken wij ook met de kwestie omtrent het racistisch standbeeld van Anton de Kom in Amsterdam-Zuidoost, hoe sommigen nu wel in het geniep, alsof stilletjes door beginnen te krijgen, dat dit bedrog of gedrocht niet lang meer stand kan houden in een beschaafde samenleving.

  En ja hoor, zoals een goed opportunist betaamd, beginnen nu ook die ‘valse profeten’ van toen, een ander toontje te piepen. Nomo we luku den. Want kennelijk is de boodschap van het comite; ‘Een Waardig Standbeeld van Anton de Kom’ goed en helder overgekomen, dat dit racistisch standbeeld van Anton de Kom, in een beschaafde samenleving, telang heeft gestaan en dat er een nieuwe voor in de plaats behoort te komen.

  Maar alvoren het zover is, zegt de ‘Gado Buku’ ons, zullen de ‘vele plagen’ de stad eerst teisteren. En ook in Suriname blijkt dat ook zo te zijn:

  Wateroverlast, armoedeoverlast, grensgeschiloverlast, fraudeoverlast, corruptieoverlast, nepotismeoverlast, daggeldenoverlast, ineffectiviteitsoverlast, zelfs Frontoverlast, noem maar op.

  Al die plagen, doet zo zoetjes aan herinneren aan de uittocht destijds van de Joden uit Egypte. Want wij beschikken reeds vanaf 25 november 1975 officieel over een beloofde land en met notabene onze eigen Mozes, zo goed is Anana voor ons geweest, en toch nog al die plagen.

  En waarom schijnt het nog niet te willen lukken; omdat leugens volgens de wetten van het Universum, wel lang stand kunnen houden, maar niet eeuwig zullen kunnen domineren, vooral niet als ‘Waarheid’ overduidelijk en gedocumenteerd ook, onze zijde gekozen heeft.

  En met die wetenschap verblijven wij, geduldig, vastberaden en vooral met ‘geloof in eigen kunnen’, zoals Papa Anton de Kom dat van ons verwacht zou hebben.

  Wi Ala Sa Musu Wini!!

  Trutru.

  FARAO, LET MIJ PEOPLE GO !!


  Maak melding
 10. Blaaskaak,no 1,in de jaren ,80 waren de militairen mee begonnen,aan het ontwateringsproces,denk aan de opgraving Keizersstraat en Jodebreestraat Boeriko,jou regering,maakt geen plannen af maar stelen en hun zakken vullen,dat kunnen ze wel… jij met jou grootte smoelwerk en je demente hersenen,als jij het beter kan waarom zit je dan hier op jou kont al die 28 jaren.

  Akuba


  Maak melding
 11. Suriname is politiek gegijzeld door een grote blinde en dove kiezersmeute die hoeveel er ook geblunderd, verslonst en gelogen wordt, toch altijd weer kritiekloos stemmen op de “eigen” partijen. Helaas heeft die kritiekloze meute het electoraal wel voor het zeggen.

  Politici die zich uitsloven, kritisch zijn, goede ideeën hebben en present zijn op assemblee-vergaderingen; ze worden alleen maar gewaardeerd door een kleine politiek bewuste minderheid.

  Een beter Suriname begint met kritischer kiezers gevoed door onafhankelijke nieuwsmedia (zeker niet alleen via internet). Partijen en regeringen moeten afgerekend worden op doelen die zij vooraf stellen.

  Suriname heeft grote bodemschatten, maar het ontbreekt op die fraaie bodem helaas aan brede democratische kracht van kiezer tot president om er ooit een rijk, paradijselijk land mee te maken. Suriname zal nog jaren overspoeld worden met nepotisme, nietsnutterij en populistisch blabla.

  Pas als veel Surinaamse kiezers kritisch en politiek bewust stemmen zal Suriname beter kunnen worden!

  Hoogste tijd de vastgeroeste partijen te vergeten en sterke en integere individuele politici positieve aandacht te geven.

  Ik pleit bij deze voor een wekelijkse politieke poll (+ poll-archief) op deze site. Laat de suggesties voor de pollvragen en -antwoorden door de forumleden aandragen.


  Maak melding
 12. Geachte redactie,

  Intussen heeft ons het bericht berijkt, dat twee universiteitsstudenten, momenteel bezig zijn met het treffen van voorbereidingen omtrent een ‘afstudeerscriptie’ met als titel:

  “DE TOTSTANDKOMING VAN HET ‘MONUMENT VOOR ANTON DE KOM’ IN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN”.

  De bedoeling van deze studenten is, dat hun ‘onderzoeksresultaten’ in een later stadium in boekvorm op de markt zal worden uitgebracht.

  Daarbij zullen zij proberen om de gemeenschap een gedetailleerde toelichting te gegeven, opgrond van bestaande documenten en intervieus met belanghebbenden achter de schermen, inzake:

  De ’schaduwzijde’ (Het Verraad) van voornamelijk personen (zogenoemde opbouwwerkers) binnen de eigen doelgroep en het Westers/Nederlandscomplot, welke achter dit zogenaamd ‘Monument voor Anton de Kom’ schuilgaat.

  Ook wij kijken benieuwd uit naar deze nieuwe ontwikkeling.

  Het laatste woord hierover, is dus nog niet gezegd.

  Namens de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES