woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandSituatie Surinaams binnenland niet verontrustend

Situatie Surinaams binnenland niet verontrustend

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 25 mei – De situatie in het binnenland geeft geen reden tot ongerustheid. Dit stelt het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing, NCCR. Er komen wel meldingen binnen van wateroverlast in verscheidene dorpen. Maar de alarmfase is nog niet bereikt en ingrijpen blijkt nog niet noodzakelijk.

De situatie in met name het Boven-Surinamegebied wordt scherp in de gaten gehouden. “We maken gebruik van de ervaringen die vorig jaar tijdens Operatie Falawatra zijn opgedaan. De situatie is echter nog niet verontrustend”, zegt NCCR-woordvoerder Derryck Beeldsnijder tegenover de Ware Tijd. Het NCCR staat paraat om hulp te bieden als dat nodig mocht blijken.

Het binnenland moet nog herstellen van de schade die vorig jaar is aangericht. Hele dorpen en kostgrondjes zijn toen onder water geraakt. De hulpoperatie Falawatra heeft miljoenen Surinaamse dollars gekost. De voedselhulp is het langst voortgezet, vanwege het uitvallen van de traditionele voorziening via eigen kostgrondjes. Vooral in Paramaribo is gesuggereerd om voor de efficiëntie bij ontwikkeling, grotere clusters te maken van de veelal verspreid liggende dorpsgemeenschappen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES