Seedorf meest succesvolle CL voetballer ooit

25

Clarence Seedorf is de meest succesvolle voetballer uit Nederland ooit in de Champions League (CL) en Europa Cup I. De Surinaamse speler van AC Milan won woensdagavond zijn vierde titel in de Champions League, door in de finale van het toernooi van Liverpool te winnen (2-1).

Seedorf speelde vijf finales op het hoogste Europese niveau. Met AC Milan verloor hij één keer. Hij won het toernooi met Ajax, Real Madrid en zijn huidige werkgever (twee keer) meldt het Algemeen Dagblad.

Geen enkele Nederlander speelde zoveel finales. Johan Cruijff, Edgar Davids, Barry Hulshoff, Piet Keizer, Frank Rijkaard en Wim Suurbier speelden allen vier keer een eindstrijd. Davids was de minst succesvolle landgenoot; hij won slecht één keer. De overige spelers pakten allen drie keer de hoofdprijs.


Namens de redactie: Clarence, gefeliciteerd mi boi! 🙂


25 REACTIES

 1. Wij van Hermandad hebben die game op een wide screen bekeken met onze eega,s in de cantine van het Clarence Seedorfstadion.

  Hij heeft ze allemaal daar in het hoge noorden een poepi laten ruiken.
  Sranan bigi!


  Maak melding

 2. Beste Clarence,
  Wij zijn bijzonder trots op je. Jij laat duidelijk merken dat wij su’s ook tot grote hoogte kunnen stijgen. Nogmaals dank jongen en het gaat je goed met jou, je en kinderen. Sranang lobby jou.


  Maak melding

 3. Oei oei, wat doet dat pijn bij de nederlanders. Senden en Kuyt niet, Seedorf wel.
  En het mooiste van alles is dat hij zijne-koninklijke-voetbal-laagheden, johan cruyff en marco van barsten voorbij is gestreven in succes en voetbalverdiensten (doekoe). En nu oppassen Clarence dat ze (de nederlandse pers) jou met valse vriendelijkheid in de val gaan lokken en tackelen.


  Maak melding

 4. En nu de reacties van groot nederland o.a. de regering,de goden als kruiff,marcooo en alle anderen die het zo goed menen met de etnische minderen..


  Maak melding

 5. Geen enkele Nederlander speelde zoveel finales. Johan Cruijff, Edgar Davids, Barry Hulshoff, Piet Keizer, Frank Rijkaard en Wim Suurbier speelden allen vier keer een eindstrijd. Davids was de minst succesvolle landgenoot; hij won slecht één keer. De overige spelers pakten allen drie keer de hoofdprijs.

  Malcolm X zag de Waarheid
  Maartin Luther king zag de Droom
  Nelson Mandela zag de Vrede
  Johan Cruijff zag het geld
  ClARENCE SEEDORF zag de BAL en de PRIJZEN.


  Maak melding

 6. Beseft suriname wel wat het betekent om iemand die in dat land geboren is op dat niveau te hebben????

  wij moeten leren om onze mensen nu zij er zijn te waarderen: die witte mensen zullen dat nooit!! doen
  was het maar sneyders dan was ned. uit zijn dak!!


  Maak melding

 7. Ik vraag mij slechts af hoe een klein land als Suriname het presteert om bij voortduring zulke grote zoons en dochters voort te brengen. Het kost teveel tijd en ruimte om allen die op hun terrein de nederlandse top hebben bereikt op te noemen, dus beperk ik mij tot de absolute wereldtoppers!!! Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Nellie Cooman, Letitia Vriesde, Regilio Tuur, Anthony Nesty, Henk ten Cate, Aron Winter, Edgar Davids, Gerald Hasselbaink, Romeo Poeder, Hoost, Stanley Menzo, John Reberg, Ludwig Kotzebue, Babel, Emanuelson, CLARENCE SEEDORF en al die anderen op wiens naam ik niet zo gauw meer kan komen. Het zijn er teveel om op te noemen. Een land met een bevolking kleiner dan die van Den Haag, met weinig mogelijkheden en toch… Waarom houdt God toch zoveel van Suriname?


  Maak melding

 8. Jullie kijken alleen naar voetbal! Fijn voor hem( a boi abkolokoe?)!maar er zijn legio’s surinamers in het buitenland die de top hebben bereikt(medici,juristen en ook op sportgebied.)Voetballen doe je met je elfen!


  Maak melding

 9. KONING SEEDORF.

  Tevens liet Seedorf weten dat zijn seizoen ten einde is en dat hij niet van de partij zal zijn tijdens de Aziatische trip van het Nederlands elftal. ‘De andere cup komt over een paar dagen. Ik word voor de vierde keer vader. Deze cup is ook voor mijn dochtertjes in Nederland. Ik hou van jullie en mis jullie. Kusjes.”


  Maak melding

 10. KONING SEEDORF.

  Seedorf: “Het is ongelofelijk”
  Clarence Seedorf won woensdagavond de vierde Champions League in zijn carrière. Het winnen van de beker begint de middenvelder echter nog niet te vervelen. “Ze zijn allemaal anders. Het is nooit in woorden te omschrijven”, aldus Seedorf.

  “Het is ongelooflijk, elf jaar Champions League en vier cups winnen. Ik mag niet klagen en ben ongelooflijk trots”, zo liet een opgetogen Seedorf weten aan de NOS. Voorlopig lijkt er nog geen einde aan de feestweek te komen. “De andere cup komt over een paar dagen. Ik word voor de vierde keer vader.”

  Gerelateerde nieuwsberichten:
  Pelé: Seedorf zorgt voor balans
  Seedorf: “Beter dan ooit”
  Seedorf wil afsluiten bij AC Milan


  Maak melding

 11. 16e Trofe voor Koning SEEDORF

  Clarence Seedorf speelde woensdagavond z’n vijfde finale van de Champions League. Nadat hij van de vorige vier er al drie gewonnen had, voegde hij daar nog een vierde eindwinst aan toe. Als we naar het palmares van de Nederlander kijken, dan kunnen we enkel maar vol bewondering zijn. Zo won Seedorf na gisteren al 16 trofeeën.

  Z’n eerste trofee won hij in 1993 met Ajax, toen won hij de Nederlandse beker, een jaar later werd hij Nederlands kampioen, hij zou dat een jaar later nog eens overdoen. De eerste Europese beker won hij eveneens met Ajax, in 1995 won Ajax de Champions League. Dat zou hij daarna nog drie keer doen, één keer met Real Madrid nog en twee keer met AC Milan. In 1998 won hij met Real Madrid de Intercontinentale beker. In 1997 werd hij Spaans kampioen, in 2004 Italiaans kampioen. De Nederlandse (twee keer), Italiaanse en Spaanse Supercup staat ook te pronken op z’n palmares. En alsof het nog niet genoeg is won hij in 2003 ook nog eens de Europese Supercup. Een fraai palmares als u het ons vraagt.


  Maak melding

 12. Veel goed’s met je gezindsuitbreiding???????

  Zeker een hollandse of witte vrouw??????????………….pffffffffffffffffik word er zo moe van he……………….of heeft hij een surinaamse/zwarte vrouw?

  Marron


  Maak melding

 13. Beste Marron,

  Luister, dit forum gaat over dat Seedorf de meest succesvolle CL speler ooit is.

  Dan kom jij met je gezinsuitbreiding Hollandse of witte vrouw??????
  Waar ben je nou mee bezig, echt een achterlijk iets, maar dat zal wel meer iets over jou zeggen als persoon.

  Al heeft Seedorf een blanke vrouw, dan wat??!! het is toch zijn leven met zijn succes, of ben je weer JALOERS.

  Even voor jouw onwetendheid, hij heeft een Braziliaanse vrouw, dus voordat je weer iets doms wil gaan zeggen, DENK EERST EVEN NA.


  Maak melding

 14. ik wil bij al deze vreugde kreten een krietise noot kraken richting mijn landgenoten in suriname , deze grote zoon van suriname heeft zich altijd als een echte sranang mang gedragen , kijk wat hij heeft laten bouwen in su en tog sommige landgenoten van ons zien kans om daar de boel te stelen dat verdien deze jongen niet laat dit de laaste keer zijn , dat wou ik even kwijt .


  Maak melding

 15. Op de eerste plaats: Gefeliciteerd Seedorf.
  Op de tweede plaats: Blijf nederig,je hebt het gemaakt, omdat je je niet laat leiden door manupilatie van negatieve reageerders.Blijft positief,want het is alles en allemaal de genade van God.Ex-en voetballers, die tegenover jou(Clarence)negatief waren,komen nu beschaamd uit.Dus al zullen zij jou in de toekomst bekritiseren,blijft stil, want de waarheid verdedigt jou.Je bent en blijft de Para-jongen,die nu een Para-man is geworden.Zoekt geen eer,eer krijgt je.Gado bless joe,Gado bless joe famirie en Gado bless joe alla sanie sa joe habie.

  Johannes Tanoesetiko(Commewijne)


  Maak melding

 16. kijk als pele dit zegt dat telt
  wie is cruyf, hij mag nog nieteens clarence zijn reet afvegen

  AC Milan is dé absolute topfavoriet voor de Champions League-finale van aanstaande woensdag, althans die mening is voetballegende Pele toegedaan. Twee spelers zullen volgens de Braziliaan de sleutel zijn tot het succes van de Italianen; Kakà en Clarence Seedorf.

  “Het technische overwicht van AC Milan zal de wedstrijd doen kantelen”, voorspelt Pele in La Gazzetta dello Sport. “Kakà maar zeker ook Seedorf brengen balans in het elftal. Die twee samen zullen Milan Champions League-winnaar maken.”

  “Samen met Ronaldinho is Kakà de beste speler van de wereld”, vervolgt Pele zijn lofzang over zijn landgenoten. “Hij heeft snelheid, ziet de openingen en boekt jaar in jaar uit progressie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.