Nieuw accent bij planning districten Suriname

1

PARAMARIBO, 24 mei – Het accent in de ontwikkelingsplanning voor de districten zal definitief worden verlegd. Dit stelt directeur Lilian Monsels-Thompson van het Planbureau. In plaats van een sectorgerichte benadering, zal nu meer gelet worden op de behoeften die lokaal worden aangegeven.

Dus geen grootschaligheid meer waar iedereen en alles zich aan moet zien te passen. “De nadruk is altijd gelegd op de sectoren, zoals veeteelt en industrie, nu kunnen de mensen ook lokaal gaan aangeven wat ze willen met hun omgeving”, zegt Thompson. Vijf districten die proefdraaien bij het decentraliseren van planning en uitvoering, hebben hun districtsplannen aangeboden.

Het Planbureau gaat de plannen nu onder de loep nemen en meten op de uitvoerbaarheid. Bij de voorbereiding zijn de lokale gemeenschappen zo nauw mogelijk betrokken. Voor de regering wordt behalve decentralisatie ook een stuk hervorming bewerkstelligd van het over het overheidsapparaat. Ambtenaren zullen veel minder in de ontwikkelingspap te brokkelen hebben dan totnogtoe het geval is geweest.

1 REACTIE

  1. Alle districten moeten volwaardige staten worden in Suriname met rechtstreekse gekozen verkiezingen

    Het woord district riekt naar kolonialisme.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.