woensdag, februari 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameAmnestiereferendum geen breekpunt in Suriname

Amnestiereferendum geen breekpunt in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 24 mei – Als het van coalitiepartner Pertjajah Luhur, PL, afhangt is het voorstel voor het houden van een amnestiereferendum geen politiek breekpunt. Dit zegt PL-leider Paul Somohardjo. Hoewel de partij voorstander is en blijft van amnestie voor de verdachten van de Decembermoorden, is er geen sprake van een ‘principiële zaak’.

Daarom wordt ook niet gevreesd voor een breuk met de overige partners in de coalitie en al helemaal niet in het Nieuw Front. “De partij pleegt geen verraad of verlaat de coalitie niet. Tenzij we uit de coalitie gezet worden, maar daarvan is er helemaal geen sprake”, zegt Somohardjo. Beweringen over vrijages met de oppositionele NDP van ex-legerleider Bouterse slaan nergens op.

Ook is er geen sprake van chantage van de coalitiegenoten. De motieven zijn puur. “We zijn een vergevingsgezinde partij, we zijn sociaal, het moet toch kunnen, wat in ons zit kan je niet weghalen”, aldus Somohardjo. Amnestie is minder een zaak voor het parlement dan voor de samenleving zelf. “Als het volk anders beslist zal de partij zich aan die uitspraak houden.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

10 REACTIES
 1. hahahaha, somo somo somoooo..
  mi no kan ati bron. so so lafu mi kan lafu.
  ifu somo taigi begin go, mi o koti rechts,dus yu begin koti rechts.. kot links noso go rechtdoor. maar no kot rechts van yu wan o fasi in a steeg.


  Maak melding
 2. a sa de wan dei.. te wi mietie na hemel…
  a sa de wan dei.. te wi mietie na hemel…
  a sa de wan dei.. te somo no tak” wan lei…hahaha sing anga mi

  Somo taki… het gaat niet in de ijskast..neen tuurlijk niet, het gaat in de diepvries…helemaal te pokigron. 😉

  tide un no e hati bron mensen, bruya no de.
  soso lafu i mus lafu, no mek somo wind ie op. 😀


  Maak melding
 3. Wat kan die somo toch in de ruimte lullen zeg . Wij zijn een vergevings gezinde partij zegt hij .Wat zijn echt zijn motieven ? Zijn partij hoeft niet te beslissen over zaken waar ze geen verstand van hebben en die zij niet aan de lijve gevoeld hebben. hij is toen gevlucht en heeft heel veel mensen in de ellende gestort in nederland . Het ligt aan de rechtbank om de zaak af te handelen , en aan de nabestaanden of er eventueel vergiffenis plaats vindt . Wat een verbeelding heeft die man toch om voor anderen te willen spreken .Onthou een ding , als somo geld ruikt is hij niet meer te houden , en deze politiek moet hij maar in indonesie gaan voeren en niet in suriname .
  Hou hem in de gaten !!
  Viva


  Maak melding
 4. nr 5 .Indruk… ik vind dat ik, je weer een handje moet helpen.

  Die man heeft duidelijk gezegd als zij mij niet meer willen dan liggen de zaken anders.

  “Tenzij we uit de coalitie gezet worden” maar daar is geen sprake van.(denk aan.. nog!!)

  “”””Hij/Zij die durft zet hem dan eruit””””.

  “”””””Het wordt direct stil.”””””
  tik ai loekoe en tik jisie arkey

  Loop niet te rotzooien, bovenkamer laten werken Indruk.


  Maak melding
 5. Hierbij een reactie op de persoon “viva”.
  Op de manier hoe u over de heer Somo oordeelt betuigt van een vooroordeel jegens hem. De manier hoe u eindigt door de heer Somo te verwijzen naar het land waar hoogst waarschijnlijk zijn roots liggen betuigt van een bekrompenheid en valse partijdigheid. Waar liggen uw roots? Misschien moet u maar uw beklag in uw land, waar uw roots liggen gaan doen.
  Trouwens ik ben geen partij wat de december moorden betreft. Maar de geschiedenis heeft het in alle landen keer op keer uitgewezen dat iedere revolutie gepaard gaat met bloedvergieten soms ten goede en soms ten kwade. Als u precies weet wat er toen in 1982 is gebeurd en wat voor complotten er waren dan mag u voor mijn part de rechter van Bouta zijn. Anders, graag mondje dicht.
  En laat vergevinggezindheid zegevieren zoals het ook moet zijn.
  Gimac


  Maak melding
 6. De opstelling van de heer Somohardjo getuigd niet van een groot leiderschap. Hij is zelf kennelijk principieel voorstander van vergevingsgezindheid en dus amnestie. Maar wil dit voorleggen aan de bevolking via een referendum. Als het volk toch geen amnestie wil, dan legt hij zich daarbij neer. In plaats van de consequentie te trekken en zelf op te stellen, zoals een kraraktervolle leider in zo’n geval zou doen. Zoals bijv. de Franse President De Gaulle, die zijn functie neerlegde toen enkele grondswetswijzigen die hij middels een referendum aan de bevolking had voorgelegd, werden afgestemd.

  Als de volksvertegenwoordigens zelf geen overtuiging meer hebben, waarom hebben we ze dan nog nodig? Verspild geld! Dan kun je net zo goed de regering direct door het volk laten controleren via een internet systeem, en de vertegenwoordigende democratie afschaffen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES