Suriname heeft laagste criminaliteitscijfers regio

12

PARAMARIBO, 22 mei – Suriname heeft de laagste misdaadcijfers in het Caribisch gebied. Dit meldt de in Londen, Engeland, gevestigde Economist Intelligence Unit, EIU, in zijn meest recente rapport over Suriname. Weliswaar is er sprake van een toename van met name het aantal moorden.

Het moordcijfer is in 2006 gestegen naar drieëntwintig of ruim vier per honderdduizend inwoners. Vergeleken met 2005 zijn er dertien moorden meer gepleegd. Over het algemeen blijkt Suriname toch ‘extreem laag’ te scoren, vergeleken met de Engelssprekende Caribische landen. Knelpunten voor wat betreft de nationale veiligheid zijn drugshandel en witwaspraktijken.

Ook de illegale goudwinning in het binnenland vormt een risico. Volgens de EIU bezitten criminele groeperingen aanzienlijk veel economische en politieke macht. Dit blijkt ondanks enkele succesvolle acties van de justitie. Desondanks is de geweldscriminaliteit een minder acuut probleem in vergelijking met Guyana en andere Engelssprekende Caribische landen.


12 REACTIES

 1. Dat a wan sani, mi-boi ai-ja-ja, dan wil ik graag weten wat er dan in die andere landen gebeurd.
  Want in Su. poep jij in je broek van rovers en oplichter’s.


  Maak melding

 2. Je kan Suriname niet vergelijken met de rest van de caribische landen.Gezien het aantal inwoners dat Suriname heeft vind ik niet dat de cijfers kloppen want in de andere landen zijn dat miljoenen tegenover een half miljoen


  Maak melding

 3. De verhoudingen kloppen gewoon niet dong kows.
  Een stad als amsterdam heeft veel minder dan de complete surinaamse bevolkings djoekas.


  Maak melding

 4. We hebben helemaal niet aan Santhokie te danken. de hindoestanen en de chinezen lijden eraan en dan moeten de woningen helemaal niet voor zien zijn van allerlei beveiligingen. Trouwens Suriname telt nieteens een half miljoen aan inwoners.Qua inwoners lijkt de criminaliteit cijfers op een laag pitje, dat voor ieder surinamer onvoldoende is.


  Maak melding

 5. NATIONALS, Suriname, Venezuela, en Guyana behoren tot het Caribisch gebied. Dit omdat deze landen aan de carbische zee grenzen.

  Heel veel Surinamers weten dit niet. Bestuur het even of vraag het aan een deskundige. Trouwens alles is op Inetrnet te vinden.

  Janny


  Maak melding

 6. janny hoe kom je erbij dat Suriname aan de caribische zee grenst. ga je aardijkskunde boek erop naslaan. Suriname grenst aan de atlantische oceaan. suriname is een zuidamerikaans land maar de levensstijl/bevolkingssamenstelling is caribisch.


  Maak melding

 7. Janny,

  Als ik op de wereldkaart kijk, zie ik toch echt dat heel de noordkust van Suriname alleen aan de Atlantische Oceaan grenst.

  Is de wereldkaart soms aangepast?
  Of heb jij een speciale kaart?


  Maak melding

 8. Die gasten moeten eerst leren tellen tot tien en dan conclusie trekken.Onze Santo zit tjokvol tot de nok met die crimies..Hoezo lage criminaliteitscijfers uit de regio???We houden ook niet alles bij!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.