donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname besteedt slechts miniem deel projectgeld

Suriname besteedt slechts miniem deel projectgeld

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 19 mei – Slechts een miniem deel van alle geld dat jaarlijks bestemd wordt voor overheidsprojecten wordt gerealiseerd. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Uit het Sectorfonds dat is opgezet met Nederland wordt hooguit een project per jaar besteed. Dit percentage is onverantwoord laag.

Plos wil nu het roer drastisch omgooien in samenwerking met de ministeries die projectgeld krijgen toegewezen. Een procent is eenvoudig te weinig voor een land dat voor zoveel ontwikkelingsuitdagingen staat. “Dit is benedenmaats en zou op basis van de uitgestippelde vijf jaren, twintig procent per jaar moeten zijn”, zegt Van Ravenswaay. Knelpunten zullen nu effectiever worden aangepakt.

Met de Nederlandse ambassade wordt nu gezocht naar oplossingen. Het gebrek aan kader, aangepaste wetgeving en communicatie tussen ministeries blijken obstakels. De bureaucratie is zo ingrijpend dat projecten en programmas die buiten de begroting vallen, niet gefinancierd kunnen worden, ook als er geld voor beschikbaar is. Voor elk nieuw project moet de omslachtige financieringsprocedure opnieuw gestart worden.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

3 REACTIES
 1. Dan is er toch altijd geld over of zie ik het verkeerd.

  Tevens de Nederlandse ambassade staat daar bij de regering bekend als Sociale dienst of geldschutter of schutterij.

  Voor de gewone eerlijke man geen geldschieter te vinden mang.

  Dat a wan torie !!!!!


  Maak melding
 2. sluit eerst de ministers die zich schuldig hebben gemaakt op.. Paolo steelt percelen,andere ministers hanelen in drugs…weer anderen vieren hun verjaardag zo groot dat er geen geld is om een vracht wagen schelp te kopen om de straten te voorzien van schelpen.

  julli moeten jullie doodschamen mang!!!!


  Maak melding
 3. Het kan toch niet waar zijn dat een regering/land dat haar goudmijnen laat exploiteren/plunderen en dan merken dat er geen geld is in kas. Wat een land wat een mensen. En de president maar in een roesbui of gedrogeerd roepen dat SME rijk is, op dat moment vroeg me zelf af, bedoelde hij rijk aan onoplosbare problemen, want die zijn er legio. Wat mij frappeert is dat men dit alles gelaten over zich laat komen, de (regeerders zijn bezig met hun eigen agenda) makke schapen weten niet beter. En hun voorloper hen maar paaien met loze beloftes, want het zal niet lang meer duren. Daarmee bedoel ik dat de Chinezen het gemunt hebben op deze sujetten/samenraapsel, die zich (parlementariërs noemen) gedragen zich alsof ze geen zorgen hebben, en dat hebben ze ogenschijnlijk niet. De Chinezen zullen hen veel geld te lenen aanbieden en het land in onderpand nemen. Natuurlijk kan het wel gebeuren of het kan ook zo zijn, want laaggeletterde criminelen kennen geen normen en waarden, wat telt is “blad maken” zoveel binnen de regeerperiode jouw buit veilig stellen. Daarom zal het nooit goed gaan met SME, welke regeerders er ook mogen komen. Kijkend naar enkele continenten/landen dan zie je dat SME ver achter loopt met landen die ook omstreeks de zelfde tijd onafhankelijk werden. Dan zie je dat alleen SME – afhankelijker dan ooit – is blijven steken in het verleden. Waarom met alle respect, wij zijn het enige land en dat is zeer waarschijnlijk, ook zo. We zijn het enige volk dat steeds met het verleden bezig is, en daarom zal er dan ook nooit een verandering in deze verdoemde situatie komen. Natuurlijk is wat ons overkomen is geen kattenpis, maar het leven gaat gewoon door. Ook zegt men, door naar het verleden te kijken, kan je het heden beter afstemmen. Maar, dat is niet het geval bij ons, laat het verleden rusten, want het is steeds het zelfde liedje, steeds zielig doen. Wij moeten meer aanpakken, dan zal je wel zelf zien dat er een verandering zal aanbreken. Als ik aan mijn vader denk dan komt het toch op, wat hij ook vaak zei is dat: “mensen die met hoop leven, sterven in verwachting”, en daarmee heeft hij niets te veel gezegd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES