Regionale militaire training mogelijk in Suriname

1

PARAMARIBO, 18 mei – Suriname maakt groot kans om als gastland op te treden voor de regionale Trade Winds militaire trainingen. Dit zegt Thomas Genton, functionaris op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo. Als belangrijkste troef gelden de uitstekende prestaties van Surinaamse militairen vanaf de eerste deelname in 2004.

“Het is niet uitgesloten dat Suriname in de toekomst als gastland optreedt”, zegt Thomas Genton tegenover de Ware Tijd. Tijdens de zojuist afgelopen Trade Winds 2007 in Belize hebben de Surinaamse militairen weer van zich doen spreken. De organisatoren, met name het Zuidelijke Commando van de VS, zijn onder de indruk. Alleen is nog niet duidelijk wanneer het zover is.

Dergelijke besluiten moeten in samenspraak worden genomen met andere deelnemende landen. Het Nationaal Leger heeft vijfenzeventig militairen afgevaardigd naar. Volgens een van de commandanten, kapitein Umro Souda, is er opnieuw een goede beurt gemaakt. Op diverse onderdelen bleken de militairen minimaal even goed als collega’s die doorgaans beter zijn voorzien in materieel opzicht.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.