zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidCubanen in Suriname laken vrijlating terrorist

Cubanen in Suriname laken vrijlating terrorist

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 17 mei – De vrijlating van terreurverdachte Luis Posada Carilles door de justititie in de Verenigde Staten van Amerika is niet goed te praten. Dit stellen Cubaanse artsen die tewerkgesteld zijn in Suriname. Ook wordt vrijlating geëist van vijf Cubaanse anti-terreuractivisten die opgesloten zitten in Amerikaanse gevangenissen.

Vastgehouden wordt aan het standpunt van Havanna dat Posada Carilles maximaal gestraft moet worden als hoofdverdachte van de bomaanslag in 1976, waarbij een vliegtuig van Air Cubana werd opgeblazen boven Barbados. Er kwamen toen ruim zeventig passagiers om. De artsen en de Cubaanse ambassadeur Andres Gonzalez Garrido hebben hun standpunt kenbaar gemaakt tijdens een medisch symposium in Paramaribo.

Volgens de diplomaat wordt de aanwezigheid van de artsen in Suriname gezien als een erkenning van de hoge kwaliteit van de Cubaanse medische zorg. De artsen zullen voornamelijk actief zijn in het binnenland, waar een schrijnend tekort heerst aan medisch personeel. Onder meer in het ziekenhuis te Stoelmanseiland worden de Cubanen ingezet. Via het Milagros-project zijn de afgelopen jaren honderden Surinamers oogheelkundig geholpen in Paramaribo en Havanna.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

1 REACTIE
  1. Weer zo’n verdraai verhaal..waarom waarom…Het gaat om Cuba…nogmaals Cuba en Amerika(USA)…DUS…dus geen reactie verder.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES