vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAgrarisch Kredietfonds Suriname voor kleine boer

Agrarisch Kredietfonds Suriname voor kleine boer

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 mei – Suriname krijgt nog voor eind dit jaar een Agrarisch Kredietfonds. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe. Het fonds van ruim twee miljoen euro moet vooral kleine boeren tegemoet komen met leningen tegen lage rentes. Anders dan vroige ffinancieringsprojecten moet dit keer ook een cultuuromslag teweeg worden gebracht.

Boeren zullen zoveel bewogen worden om hun leningen terug te betalen. Vooral in de rijstscetor heeft de gewoonte om niet terug te betalen de vorm aangenomen van een ware cultuur. De overheid moet dan opdraaien tot de volgende oogst wanneer weer geld nodig is voor de inzaai. Het geld zal tegen voorwaarden beschikbaar worden gesteld die ook door de banken worden gesteld. “Wij wensen dat soort situaties te voorkomen”, zegt Sardjoe.

Bij onder meer de Landbouwbank lopen de niet terugbetaalde schulden in de miljoen Surinaamse dollars. De financiering is uit het Agrarisch Sector Fonds dat is opgezet in samenwerking met Nederland. Een ander effect dat wordt beoogd is verlaging van de rentetarieven bij financiële instellingen. Voor de rijstsector bestaat reeds een soortgelijk fonds dat is opgezet met hulp van de Europese Unie. Ook daar wordt gehoopt op een cultuuromslag.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. Gebruik toch die Taiwanese miljoenen dollars om toch rechtsstreeks en direct de boeren-economie te injecteren. Binnen no time heeft die VHP weer een horde kiezers achter zich. Laat tovh deze kans niet ontglippen.Aan het uitdelen van grond en inschrijving wordt er slechts twee of hooguit enkelen er rijk van. Wees ingenieus en verlaat achterhaalde politieke stellingen. Of moet echt vele malen herhaald worden dat vooral de VHP mensen zijn blijven steken.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES