RK-bisschop Suriname: geen afname kerkelijk leven

2

PARAMARIBO, 16 mei – In Suriname is niet echt een afname te bespeuren van het kerkelijk leven, in tegenstelling tot de meeste andere landen in Zuid-Amerika. Dit zegt bisschop Willem de Bekker van de Rooms-katholieke gemeente in Suriname. De conclusie van Paus Benedictus XVI dat de populariteit van het Rooms-katholicisme aan het tanen is, geldt niet voor Suriname.

Weliswaar zijn er leden die hun heil zoeken bij andere gemeenten. Van een zorgwekkende ontwikkeling is geen sprake. Maar er zijn zorgpunten, zoals het tekort aan kerken en geloofsoverdracht. “Een ieder moet zoekend zijn en zelf sturen, maar wij moeten ook onze bijdrage leveren. De kerk zal zich moeten committeren aan volle aandacht schenken aan de permanente en volwassenencatechese”, zegt De Bekker tegenover de Ware Tijd.

Overigens is er alle aandacht voor de werkelijkheid waar de samenleving voor staat. Daar ook wordt de pauselijke visie op de drugshandel in de Amerika’s onderschreven. “De drugshandel is vernietigend voor de mensheid. God vindt dat niet prettig en goed en degenen die zich daaraan schuldig maken, zullen hun negatieve beloning ook ontvangen”, aldus De Bekker.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.