dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidCommissie moet PTSS Surinaamse militair aanpakken

Commissie moet PTSS Surinaamse militair aanpakken

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 16 mei – De pas geïnstalleerde commissie Geestelijke Gezondheidszorg zal onder meer psychische problemen onder militairen onder de loep moeten nemen. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. Vooral het posttraumatisch stress syndroom, PTSS, bij veel militairen roept om aandacht.

Het voorkomen van dit verschijnsel bij onder meer militairen die gestreden hebben in de binnenlandse oorlog is al jaren een pijnpunt binnen de defensieorganisatie. De commissie zal nu een pad moeten uitzetten voor een grondige aanpak. “Het is inderdaad een collectieve plicht die op ons rust om de hulpbehoevenden te kunnen voorzien en daardoor een bijdrage te leveren tot een beter functioneren”, zegt Fernald.

Zowel het leger als de samenleving zelf zijn gebaat bij een gedegen afhandeling. “Het is vooral een poging om te komen tot een samenhangend pakket voor de lange termijn voor militairen en burgers die te lijden hebben van PTSS”, aldus Fernald. Tot de taken behoren ook het formuleren van een eenduidig beleid voor de geestelijke gezondheidszorg en het opzetten van een veteranenhuis.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

3 REACTIES
 1. Het is niet te onderschatten PTSS hoop dat er gauw dat er wat aan gedaan worden en ook niet te vergeten de ex-jungle commando leden Brunswijck doe ook er wat aan dan kunnen we rustig slapen in Suriname ga even na hoeveel procent binnenlandse jongens en mannen in de Surinaamse gevangenis zitten en recidiviceren


  Maak melding
 2. PTSS is niet te onderschatten, vele gezinnen zijn kapot gegaan omdat er helemaal geen begeleiding was voor de militairen en eventuele gezinsleden.
  Deze mensen moeten begeleid worden door deskundige.
  Nazorg van Defensie heeft hun mensen niet bijstaan. De militairen die uitgezonden zijn hebben daarna de nodige hulp niet gehad. Dit heeft nadelige gevolgen gehad voor deze militairen. Het is wel erg dat de regering zo nalatig is geweest en geen aandacht heeft besteed aan deze groep van mensen.
  Ja liever komt er hulp nu dan nooit.
  Uiteindelijk komt het op neer dat de hele oorlog alleen slachtoffers maakt en blijft maken zolang WIJ besluiten een einde aan te maken en elkaar te helpen.
  En hulp aan deze slachtoffers moet door de overheid worden vergoed.

  Virginia Khoeblal


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES