zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurWeinig interesse Surinaamse kunstenaar voor regio

Weinig interesse Surinaamse kunstenaar voor regio

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 mei – Surinaamse kunstenaars tonen weinig belangstelling voor vestiging in een ander lidland van de Caribische Gemeenschap, Caricom. Dit meldt de Commissie Vrij Verkeer Personen & Diensten. Sinds de formele invoering van vrije vestiging hebben zich maar drie kunstenaars aangemeld voor certificering.

Twee van deze aanvragers hebben intussen groen licht gekregen. Certificering is een vereiste voor het kunnen wonen en werken in een ander lidland. “Intussen zijn drieëndertig personen uit Guyana, Dominica en Trinidad gecertificeerd om te werken in Suriname”, zegt Glenn van der San van de commissie. Het vrije personenverkeer is er voor slechts een handjevol beroepen.

Onder meer leerkrachten en verpleegkundigen mogen sinds enkele jaren vrijelijk bewegen in de regio. Totnogtoe hebben maar weinigen gebruik gemaakt van deze gelegenheid, voornamelijk vanwege het taalverschil. Ook de bureaucratie is een obstakel. “Het probleem is nog vaak dat immigratiefunctionarissen een eigen interpretatie geven aan regels”, aldus Van der San.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. Surinaamse kunstenaars je weet wat je waard zijn, daarom kies je voor een ander uitweg dan de CARICOM waar Suriname niks te zoeken heeft


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES