zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse winkeliers laken verkoop vervallen waar

Surinaamse winkeliers laken verkoop vervallen waar

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 mei – De overheid moet zwaardere sancties treffen tegen winkeliers die zich niet aan de regels houden. Dit stelt de Vereniging van Kleine Winkeliers, VKW. Vooral winkeliers die producten op de schappen hebben staan met verstreken vervaldatum moeten hard aangepakt worden.

Vooral de volksgezondheid wordt in gevaar gebracht. Bij overheidscontroles in Paramaribo en Nickerie is gebleken dat nogal wat winkeliers zich schuldig maken aan deze praktijk. Overigens moet niet alleen deze groep worden nagewezen. “De overheid moet de hand in eigen boezem steken en niet alleen met de vinger wijzen naar de winkeliers”, zegt VKW-secretaris Raymond Hasnoe tegenover de Ware Tijd.

Er wordt totaal geen rekening gehouden met de verzadigde aanbodzijde van de markt. Het reeds ongemeen hoge aantal winkeliers wordt aanhoudend aangevuld door het gulle vergunningenbeleid. De VKW heeft al eerder gewaarschuwd dat het beleid chaos in de hand werkt. Door de concurrentie van Chinese nieuwkomers is de lokale winkeliersstand vrijwel gedecimeerd.

opening
Fernandes Express
BODO Party

3 REACTIES
  1. Dat China opzoek is naar dumpmarkten is duidelijk waarom ze kunnen concurreren. Overal ter wereld kopen sluwe chinezen dumppartijen vervallen producten op. De prijzen voor vervallen producten is zo goed als nihil. vervolgens labelen ze nieuwe stickers en klaar is kees.

    Goedkoop chinees shit. En die blaka snesie ziet het met zijn grote verrekijker nog steeds niet.


    Maak melding
  2. Suriname is t land van auto’s en supermarkten winkels vergunning worden voor de lol verkocht aan de chinezen om de 5 meter heb je een supermarkt die de chinezen gebruiken als dekmantel voor hun duistere praktijken waarom zoveel vervallen import produkten in een land van net 500.000 inwoners neem een kijkje ook in Combé markt ieder mongool kan inzien op een produkt dat die niet de originele datum is wordt gewoon verwijderd en elke maand een andere datum. Regering doe wat aan de keuringsdiendst surinamers worden vergiftigd en verhoogd de invoerrechten van de dumppprodukten en stimleert de export ps waarom verbouwt men hun eigen groenten niet was op vakantie geweest me ouders hoeft al jaren geen sopropo, tayerblad, antroewa, bonen te kopen
    we hebben een gezegend land laat die bruine bonen, chinese kippen van de supermarkten dat wordt je dood


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES