dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurSurinaamse journalisten veroordelen censuur

Surinaamse journalisten veroordelen censuur

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 mei – Het ingrijpen van vice-president Ramdien Sardjoe bij de Surinaamse Televisie Stichting is een ernstige schending van burgerrechten. Dit stelt de de Surinaamse Vereniging van Journalisten. Ook de Associatie van Caribische Journalisten, ACM, heft stelling genomen tegen het besluit om het programma Suriname Vandaag uit de ether te houden.

“We kunnen ons terugvinden in de journalistieke afweging en onafhankelijkheid van de programmamakers en zijn eens met onze lidvereniging, de Surinaamse Vereniging van Journalisten, dat de interventie van vice-president Sardjoe een overduidelijke schending van het recht op vrije meningsuiting is”, stelt ACM-voorzitter Dale Enoch in een verklaring. De kwestie zal internationaal aan de kaak gesteld worden.

De Surinaamse journalisten vinden de aard van het medium doorslaggevend. “Elke regering lijkt te denken bezitster te zijn van een staatsmedium en daarom naar wens te mogen interveniëren in de inhoud van zijn programma’s. Een staatsmedium is gemeenschapsgoed, dus zouden burgers juist via een dergelijk medium niet gehinderd of verboden moeten worden, hun mening te ventileren”, aldus de vereniging.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. in vind het goed dat men stelling neem tegen wat ik censuur noem , nog sterker nog deze man heeft in nederland gewoond heeft een nederlandse vrouw alls ik het goed heb dus dan zou hij moeten weten dat dit niet kan laat mij duidelijk zijn dat ik niet bedoel dat de surinamers in suriname niet weten wat pers vrijheid is, maar het is anders geweest en deze regering zeg dat ze democraties is dus daarom zeg ik dat , ik heb mij laten vetellen dat deze VP arogant is niet met de pers wil praten word tijd dat men deze regering gaat schoonmaken van deze soort viguren , net ene probleen afgelopen krijg je dit weer ik snap het niet hoor wie het weet zeg het me maar????


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES