Taiwan mag Suriname niet zien als diplomateke hoer

23

PARAMARIBO, 14 mei – ‘Suriname is geen diplomatieke hoer.’ Dit zegt John van Coblijn, adviseur van coalitiepartij NPS en president Venetiaan. Elk ander land dient terdege rekening te houden met de waardigheid van Suriname. Die is niet te koop. ‘Dat Taiwan met geld strooit moet geen reden zijn voor Suriname om een diplomatieke hoer te worden’, aldus Van Coblijn.

De aanbieding om voor Suriname noodzakelijke projecten te financieren zou op zich niets mogen betekenen. Taiwan heeft eerder met geld gezwaaid in ruil voor diplomatieke erkenning. ‘Wij dienen vast te houden aan het One-Chinabeleid en de discussie over het al dan niet vasthouden aan dit beleid moet ophouden’, zegt Van Coblijn tegenover de Times of Suriname. Die discussie heeft de afgelopen dagen al geleid tot politiek ingrijpen bij de staatszender STVS.

Het actualiteitenprogramma Suriname Vandaag mocht niet worden uitgezonden, omdat er interviews in voorkwamen van voor- en tegenstanders van het One-Chinabeleid. Ook binnen de regeercoalitie zitten voorstanders van innige betrekkingen met Taiwan. Voor Van Coblijn heeft dit land zijn ware gezicht al laten zien. In de jaren tachtig zijn Suriname fikse boeterentes opgelegd voor het niet tijdig terugbetalen van een lening.


23 REACTIES

 1. De enige richtlijn bij welke kwestie dan ook behoort te zijn hoe er welvaart gerealiseerd kan worden. Poltitieke standpunten zijn ondergeschikt aan het economisch belang. Laten wij niet alsof er geen ontoelaatbare handelingen zijn gepleegd door een hele hoop lieden die op enigerlei voor het zeggen hebben c.q. hebben gehad.

  Als een natie soeveriniteit wil dan is het een dure plicht van de wereldbevolking om hen alszodaig te erkennen. Suriname is te klein om geslachtofferd te worden aan de grillen van enkele leiders in de wereld. En nog minder aan onnadenkende machthebbers in Suriname zelf.

  Laat deze kwestie vooral een graadmeter zijn voor al diegenen die 1975 zich volwassen achtten en in 1980 uitbarstte in wanbeleid en terreur.


  Maak melding

 2. Van Coblijn geef mij een grote brik,wie houdt wie voor de gek,jij en je regering zouden het geld stiekem ontvangen, en in de zakken van jou en de regeerders verdwijnen,vandaar de censuur,en de senario
  sara-saraduj.coba jij en je regering zijn gewoon bezig zand in de ogen van het volk te strooien.un yere monie day president no teky
  prey ju egy poku day dansy. sorry A Boi,

  Akuba


  Maak melding

 3. De heer Coblijn gebruikt de juiste benaming in deze kwestie ! Suriname zou als land onbetrouwbaar overkomen in de internationale diplomatiek en respect verliezen ! Als er eenmaal is gekozen om de volks Republiek China te erkennen en Taiwan als afvallige provincie beschouwd dan moet men zich niet laten verleiden door de vele dollars waarmee Taiwan arme landen aan het omkopen is voor erkenning …


  Maak melding

 4. Van Coblijn what about this one: Suriname is nog veel erger dan een vieze hoer, want ze wordt al jarenlang zelf door haar eigen kinderen (NPS/VHP/SPA/KTPI/PL)verkracht.


  Maak melding

 5. Who the hell is van coblijn om te stellen dat de discussie over t wel of niet vasthouden aan t one china beleid moet ophouden. Wie neem je mee op dit verbod van kracht te laten worden ? Moet men nu bang worden ?Van wie dan wel ?
  Eventueel geld van Taiwan moet van Su. geen diplomatieke hoer maken, jaja, zo ken ik er nog een . Ik kom niet meer bij van de lach, m,n vullingen springen er spontaan uit.
  t Aankaarten van fikse boeterentes die betaald moesten worden om een niet op tijd betaalde lening zou t ware gezicht van Taiwan laten zien, volgens coblijn.Duhhhh , als je geld leent , van coblijn en niet op tijd terugbetaald dan moet je verwachten dat t gevolgen heeft, en als dat netekent dat de deur daarom dicht moet dan ben je wel kortzichtig. Als je bankier was,(dream on) en je had geld uitstaan aan leningen , dan wil je je geld op bepaald moment toch terugzien? Als t aan jullie lag zou zelfs de zon tegen betaling opgaan, alleen maar om t geld. Nu je op een gespreid bedje ligt als adviseur van venetiaan ouwehoer je anders. Jou club gooit steeds weer de waardigheid van Su. te grabbel, maakt Su. belachelijk in de wereld en jij durft t nog in de bek te nemen, shame on you, maar ja , daarvoor ben je ook ingehuurd, he? Ja toch?


  Maak melding

 6. @ coblijn one chinabeleid betekend niet dat anderen niet hun eigen mening mogen hebben in china mag het niet maar suriname is een democratie zoals de nps beweert dus jou verhaal klopt niet meneer coblijn , en waarom mag suriname naast china geen ontwikelings hulp van taiwan krijgen het zo wat mooist zijn als nederland suriname gaat vertellen van wie zij ontwikelings hulp mag aanvaarden ,als dat zo was zo je moeten horen en nu china dat doet gaat men zover dat ze de pers vrijheid willen beperken ik vind dat de pers de taak heeft om het volk te invormeren al is de regering daar iet mee eens de maling aan .


  Maak melding

 7. Suriname is een vieze vuile hoer. Ze gebruiken hun ex-landgenoten om geld over te maken naar hun geboortland. En wanneer deze mensen op bezoek willen bij hun familie worden ze erger behandeld dan Brazilianen en Guyanezen.


  Maak melding

 8. Er zijn menig projecten die dringend moeten worden aangepakt en waar financiering voor nodig is. Waaronder waterhuishouding, onderwijs en armoedebestrijding. Als je straks weer tot je knieen in het water moet waden wat zijn dan die hoogdravende woorden waard?


  Maak melding

 9. Als hij (kobi)de woorden daadwerkelijk zo gebruikt heeft, dan is er heel veel mis binnen de NPS…Bij diplomatie komt het woord “HOER” tussen landen nooit en never bij.

  Het lijkt meer op een Zopie-man club..NPS…jammer jammer wat een toestand NPS.


  Maak melding

 10. Nu staan ze met zijn allen te beven…dus daarom zoveel chinezen in het land, om de tien meter een winkel… op ieder hoek minimaal vier.

  En wie weet dat….. TAIWAN..!!!!!!

  Wie de duivel zijn voedsel heeft zitten vreten moet het zelf betalen, niet de bevolking…die worden met chinezen vol gepropt.

  Het gaat goed met de economie, als jij maar chinezen kan importeren.


  Maak melding

 11. Wat voor voorbeeld krijgt de surinaamse jeugd van de politieke bestuurders die door hun ouders zijn gekozen. Je moet boos worden als je een boete krijgt omdat je je schulden niet hebt betaald. Ook niet na verschillende aanmaningen.
  Who the fuck denken deze gasten dat ze zijn? Het lijkt wel alsof de uitstraling hebben van “ze moeten zich vereerd voelen als ze ons geld lenen, dus moeten ze niet zeiken als ze het niet op tijd krijgen” Suriname staat in de wereld bekend als een van de slechtste landen met een terugbetalingsdiscipline.
  Daarom zal het niks worden met dit land en zal het door valse hooghartigheid verder afglijden naar een zeer bedenkelijk niveau


  Maak melding

 12. Suriname!!!!!!!!!!!!
  Een weelderig weiland met sappig gras ,waar voornamelijk Ezels grazen.
  zoals coblijn en consoorten ai baja.


  Maak melding

 13. Dit is te verwachten van de hoek van NPS en VHP hun kinderen zitten in t buitenland met allerlei beurzen en vrienden op diplamatieke posten met een salaris van 12000 us dollars per maand hij weet niet eens waar Taiwan ligt zulke mensen denken alleen maar aan dollars van China t volk mag stikken voor hun liever een bedelaar t land laten leegplunderen door de multinational ga even na wie is in zee gegaan met de multinational die Suriname leeg roven van goud, hout en bauxiet hun staat op één lijn met de meeste politieke leiders in Afrika waar de wet van de jungle geldt de zwakke heeft niks te zeggen Suriname heeft zulke mensen niet verdient en hun leiders ga even hoe de regering tot stand is gekomen. Venitiaan die in Nederland was gestudeerd die niet uit t jungle komt kan de middelbare school gebouw van Suriname vergelijken met een peuter lokaalgebouw in Nederland. Suriname waar de kinderen geen meubilair hebben t is een schande dat een school in de pontbuiten een kippehok ziet er mooi uit dan t gebouw die zo vervallen is in de stad in Suriname waar we hectare uitgeven aan de chinezen voor houtkappen ze zijn de koenoe van Suriname


  Maak melding

 14. Surinamers zijn tja deng:-)

  We pinaren no k.a.h. en dan heb je kruimeldieven als Sardjoe, Venetiaan, Somohardjo…die voor ettelijke duizenden euro’s liever het land BESTELEN dan dat ze hun mandaat teruggeven aan het volk…..en nu komt er een idioot zeggen hoe trots ie wel niet is op Venetiaan dat die niet zwicht voor deze Taiwanese geste…………..

  Ai baja, dong kaw……het is ongelooflijk want heierdoor zijn Venetiaan en zijn BOEVENBENDE genoodzaakt nog meer geld te STELEN uit Suriname’s landskas!!


  Maak melding

 15. Als ik de tekst van Coblijn goed begrijpt, heeft hij aan de ene kant groot gelijk.

  Allereest One-Chinabeleid. Deze is ontstaan tijdens de koloniale tijd van Sur/Ned. Ned kon via Sur. makkelijk zaken regelen.
  Zie ok afrika.
  Ten tweede is Coblijn een ander persoon met andere inzichten die nu het probleem aankaart.
  Ten derde waren er inderdaad staatsschulden die door andere partijen opgelopen waren en door deze regerng afgelost zijn. Zie ook Ballast.

  Ik ben in ieder geval blij dat er nu mensen zitten die de boel overboort kunnen gooien en het anders aanpakken voor de toekomst van het land. Ook mensen die nu durven te zeggen waar het op staat.

  Janny


  Maak melding

 16. ha ha de schurken zijn weer aan de gang, ze zijn allemaal zelf en hoer, hebben zicht zelf verijk, hebben tientallen gronden genomen, terwijl de armen niks hebben gekregen,.
  ik zou zeggen stem voor de schurken weer, lang leve sur.


  Maak melding

 17. Van Coblijn is een omhoogevallen adviseur die denkt dat hij gewichtig bezig is. Dit soort mannen met een geringe schoolopleiding kan alleen aan domme sukkels zijn verhaal kwijt.De Surinaamse regering is bang voor China, terwijl Taiwan Technologie van een hoger niveau kan leveren.China strooit met grote sommen geld in Afrika, en in Suriname zijn ze bang voor de kruimels die ze van China kunnen mislopen.Afrika heeft China meer te bieden.Veel grondstoffen en een afzetmarkt van honderden miljoenen mensen.Suriname mag blij zijn met de hulp van Taiwan.Trouwens Taiwan investeert heel veel geld in China.Mede dankzij Taiwan gaat China vooruit.


  Maak melding

 18. Nr. 19 een of ander Janny >>> jij bent blind tevens doof…staatsschuld loopt op en maar, en nog eens maar, meer en meer op..dus de gekibbel van jouw is voor de law-mang.(en is die Kobi de vervanger van Vtje als Sarasara uitglijdt)


  Maak melding

 19. Geachte redactie,

  Dit is wat je krijgt wanneer een volk wordt opgescheept met ‘diplomatieke hoeren’, die zelfs onderling mekaar nauwelijks kunnen luchten, laatstaan vertrouwen.

  Opportunisten wiens vriendschapsverhoudingen zich elk moment kunnen weizigen, in het voordeel van de hoogste bieder.

  Onbetrouwbaar en corrupt, hebberig en vals, maar niet anders dan hoe het hen eerder geleerd is geworden. Zie het politiekkader van Amsterdam-Zuidoost bijvoorbeeld en wijs mij het verschil.

  Diplomatieke hoeren, die gaarne gespreid op hun rug liggen, sommigen zelfs op hun buik, met in hun ogen de tekenen van de dollar en de euro. Viezerikken die onder het mom van ‘politiek’en ‘volksvriend’, soortgenoten de verdoemenis in helpen, om vervolgens te roepen: “IK ZIT MET 130 CULTUREN”!

  Miereneukers, hoerenlopers, pooiers van het eigen ras, die de kracht missen de last van de meester van zich af te kunnen schudden.

  Pseudo-intellectuelen die opgescheept zitten met een kronkellige ego’s, subsidie-jagers die onder het mom van bewustwording zogenaamd debateren over ‘kut’ en nog wat.

  Zogenoemde ‘hoogopgeleiden’, infeite waardeloze zittenblijvers, die slechts in donkere kamertjes veranderingen proberen te bewerkstelligen, maar zich in het dagelijks leven gedragen als tezijn premie-jagers, zoals dat in het verre Amerikaansverleden ook was.

  Schandalig hoe diep de wonden zijn, welke het verleden (erfelijk) bij hen heeft achter gelaten, en die ook anderen dan hun zelf vandaag de dag ten nadele zijn. Hun kinderen zingen treurliederen.

  Ja zeker, diplomatieke hoeren, die menen met; “in onze buitenlandse politiek, bemoeien wij ons niet met jullie ruzies”, weg te kunnen komen. ‘Zoals zij denken de volksheld Desire Bouterse te kunnen verkopen voor enkel miljoenen euro’s en zo ook was Jezus van Nazareth verraden geworden.

  En China kijkt toe “hoe gij aan zet bent”, gij ‘Hollandse slavenkind’. En de suiker zou heel duur betaald kunnen worden.

  Maar eens zal men het moeten leren ‘Tamaren-Pikin’, zei moeder Afrika en ze vertelde ons het verhaal over de twee vechtende olifanten.

  Sommigen onder ons luisterden aandachtig naar de wijsheid en kennis welke ons eeuwen lang onthouden was geworden, terwijl anderen minachtend hun ‘Loes en Mama’ zaten te doorbladeren, omdat zij vonden dat zij uit een “goed hout gesneden” waren, uit een boom geboren zei een andere vol trots over zichzelf ?

  Die hebben het nu nog niet willen begrijpen.

  Maar gelukkig, er is hoop,

  sommigen wel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.