donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurCensuur bij Surinaamse Televisiestichting ontkend

Censuur bij Surinaamse Televisiestichting ontkend

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 mei – Er is geen sprake van censuur bij de Surinaamse Televisiestichting, STVS. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe. Weliswaar heeft hij gevraagd om het actualiteitenprogramma Suriname Vandaag niet uit te zenden ‘in nationaal belang’. Er zou eerder gesproken kunnen worden van interventie.

“Mijn interventie was dat ik aan de directie van de STVS te kennen heb gegeven een dusdanig beleid te voeren dat de nodige voorzichtigheid in acht genomen wordt”, zegt Sardjoe. In het programma zouden straatinterviews uitgezonden worden over de het beleid naar China en Taiwan toe. Ook zou een debat worden gevoerd tussen coalitieparlementariër Winston Jessurun en bankier Jim Bousaid.

Jessurun is uitgesproken voorstander van het aanleggen van diplomatieke banden met Taiwan. Suriname houdt formeel vast aan het One-Chinabeleid. Taiwan wordt niet erkend. “Mensen zouden uitspraken kunnen doen die niet bevorderlijk zouden kunnen zijn voor het belang van de natie. Ik kan geen risico’s nemen, gezien mijn verantwoordelijkheid ”, aldus Sardjoe.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. na het lezen van dit bericht en de reden van sardjoe.
  krijg ik toch wel een zeer rot gevoel als dit geen vorm is van pers aan de ketting leggen wat zou het dan wel moeten zijn dus iedereen op straat en zo moet maar zijn mond houden omdat er mensen zijn die heerlijk willen spelen met china en zakken vullen wat is er aan de hand waarom roept men de als pers en als vrij gekozen volksvertegen woordingers niet de vi op het matje.

  wat hebben wij er mee temaken wat hij denkt en wat wij denken.
  dat is een democartie menheer zeggen wat je wilt en wel op een normale beschijden wijze natuurlijk.
  maar jullie plannen hoeven niet de plannen tezijn van de bevolking wat krijgen we nou.

  dit onderwerp zou heel hoog moeten komen staan op de lijst van de nat asm ble

  en bijna zouden we moeten eisen dat je,je biezen pakt en weg gaat je verkoopt je land en het volk en niemand mag er wat van zeggen.
  ik zou bijna zeggen ben je gek geworden of kan je het niet helpen


  Maak melding
 2. Dat is typisch front het volk mag niet weten wat er aan de hand is omdat men heeft geld van china ontvangen om geen betrekking met Taiwan te hebben ;Sardjoe you can fool the people one time but not all the time. Winston laat t volk weten wat er gaande is, niet wanneer puntje bij paaltje komt dan hoort men niks meer van je en waarom breng je t niet ter sprake in het parlement voor t Surinaams volk met de vraag wat hebben van China tot heden als natie


  Maak melding
 3. Goed zo Ramdien Sardjoe! Taiwan en Hongkong bestaan niet, het zijn deeltjes van China. Als je goed kijkt bestaat Nederland ook niet, daarom hebben ze geen eigen munt meer. Als ze geld nodig hebben moeten ze aan Brussel vragen.


  Maak melding
 4. dus wel censuur . ook men mag geen eigen menig hebben ? dus geen vrijheid van menig , een soort china beleid . hou toch man, of heb je wat gehad van china , zal wel


  Maak melding
 5. Democratie = freedom of speech, one man one vote & the majority rules !
  Suriname is volgens het NF een democratisch land, maar zie nu dat wanneer het volk om haar mening wordt gevraagd dit (volgens Sardjoe) niet in ‘nationaal belang’ zou zijn.
  De leiders worden door het volk gekozen voor het nationaal belang, maar anderzijds moet het volk haar achterlijke kop houden want ze weten toch niets (volgens de politici).

  Suriname heeft in het verleden altijd een betere (handels)relatie met Taiwan & Hong Kong gehad dan met China, en waren de Chinezen (los van wat prullaria die men toen naar Sur. exporteerde) geheel niet in beeld.

  Maar goed, als je een sporthal, een ministerie van Buza en ook nog 2 miljoen dollar van China gratis krijgt kun je weinig anders doen dan te slikken wat men zegt. Ergo, de Chinezen kunnen bij wijze van spreken ahw op Suriname plassen en nog kunnen de Suri’s niets hier tegen doen.


  Maak melding
 6. Is er sprake van een democratisch beleid? Is er werkelijk democratie in Suriname? Kennelijk niet als wij Sardjoe zijn visie afwegen. Een journalist en of een nieuwszender moet nieuws en actualiteiten kunnen brengen waar en wanner zij dit nodig achten.
  Sardjoe en anderen doen het in hun broek met het one china beleid. Taiwan is technisch verder in ontwikkeling dan China. China is een grootmacht dankzij het aantal chinezen (1.4 miljard) maar kunnen niet tippen aan de technologische ontwikkeling van Taiwan.
  M.i moet het one china beleid worden geschrapt en Suriname moet met een ieder land zaken en diplomatieke betrekkingen kunnen onderhouden. Dus ook met Cuba moet dit kunnen.


  Maak melding
 7. Kan hij wel zeggen, maar nu bekruipt mij het gevoel dat dit vaker gebeurt. Wanneer kan Suriname naar echte persvrijheid? De overheidsbemoeienis moet wat dit betreft aan banden worden gelegd.


  Maak melding
 8. Als hij/zij van uit zijn positie informatie bedoeld voor de gemeenschap…doelbewust/willens en wetens tegenwerkt(houdt) is dat niks anders dan censuur.

  (verzoek maar ‘let op’ bij het niet neerleggen ‘consequentie’….(goedschiks of kwaadschiks)

  Sarasara is een gemene vent.(joe moes foe sabie)


  Maak melding
 9. Ik vind dat de directie van STVS zich erg zwak heeft opgesteld. Ze hadden de beelden gewoon moeten uitzenden en niet gehoor moeten geven aan Sardjoe. De directie heeft hiermee gefaald. Als medium of nieuwsbrenger had men beter moeten weten. Het is dus niet alleen de schuld van die bekrompen Sardjoe. Dit wilde ik even zeggen.


  Maak melding
 10. Ik probeer de moed erin te houden en niet moe van t kinderachtig gedrag van opa sardjoe , die verschijnselen vertoond van iemand die niet echt lang meer als ontoerekeningsvatbaar zal worden omschreven . Of is hij gewoon van de pot gerukt? t Volk van Su. is nog niet eens bekomen van de onafhankelijkheidswording en weet er nog steeds niet goed mee om te gaan, terwijl de huidige regeerders,die willen koste wat t kost blijven vastzitten, als een siamese tweeling ,aan China. t Is ooit begonnen toen herrenberg er als ambassadeur rondliep en we schijnen t niet meer kwijt te kunnen raken.Zeker nu ze geld stoppen in Su. , geld dat maar al te graag verwelkomd wordt onder welke noemer dan ook .Dus nu moet sardjoe blijven verdedigen , want wiens brood men eet , diens taal men zal spreken.
  En er mag niet in openheid over gesproken worden; stel je voor dat China zou boos worden omdat Su. handelsbetrekkingen zou aanknopen met t afvallige en opstandige Taiwan, dat is not done.Ze mogen niet tegen de haren in gestreken worden.Toen jtf de pers probeerde aan banden te leggen was hij t ook die dit afkeurde,nou dan sardjoe wat hij niet mag , mag jij ook niet wnt je bent geen haar beter dan hij is.


  Maak melding
 11. Wel degelijk censuur. En omdat sardjoe en zijn kornuiten weten dat surinamers het liefst in zee gaan met Taiwan. Wel, in 2010 wordt het dan tijd ze eruit te smijten. Jammer dat men nog 3 jaren moet wachten.


  Maak melding
 12. Ik vind dat mevrouw Rita Ramcharang 1 van de beste journalist is en dat dit haar moest over komen had ik niet verwacht zeker niet van meneer Sardjoe.Het volk heeft het front daar gezet en ze zijn het volk meer dan verplicht alles haar fijn te vertellen wat er aan de hand is.
  meneer Sardjoe is al met Suriname Vandaag begonnen straks begint hij ook met ATV en ga zomaar door.
  Verder roept hij dictatoriale gevoelens op bij het volk en dat is geen gezonde zaak.
  Het is maar goed dat hij geen president van het land is hoor ,want anders zou het helemaal te gek worden.

  Meneer Sardjoe is in de fout gegaan en hij is pas groot wanneer hij zijn fouten inziet en zich verontschuldigt aan mevrouw Ramcharang en het volk. Het moet niet zo zijn dat China onenigheid moet saaien tussen de regering en het volk, want dan zijn ze in grote problemen.


  Maak melding
 13. Dewanand
  “Als je goed kijkt bestaat Nederland ook niet, daarom hebben ze geen eigen munt meer. Als ze geld nodig hebben moeten ze aan Brussel vragen.

  Je hebt kennelijk geen kaas gegeten van hetgeen in de Europa gebeurt. Mijn leraar van de Paulusschool zou aan jou zeggen “Goed zo mi boi ga zo door en je zult keistenen met spinazie eten”. Blijf maar in je enge straatje leven.


  Maak melding
 14. Nita de tijd van je is aangebroken,ik ben blij dat jullie met ze allen nu kunnen uit maken hoe deze regering is,jullie allen hadden het tegen Bouterse.wie isoleerd je nou met je werk ?????.
  democratie daarvoor heb je ook voor gestemd.van je eigen kondreman had je dit niet verwacht he !!!!!.Time will tell.

  Akuba


  Maak melding
 15. Nita waarom moet je zo degraderen, je bent de enige en beste journaliste in Suriname gaat je voor de poen om als spreekbuis voor de oude garde, de politieke elite t is nooit te laat je bent gewoon een parel voor t surinaams journalistiek doe je beroep naar eer en geweten, want land en volk heeft je nodig


  Maak melding
 16. Sardjoe is geen onderdeel van de regering; de echte machthebbers in Suriname zijn blijkbaar de Chineze regering.

  Suriname loopt aan de leiband van China; De Surinaamse regering is monddood gemaakt door China en daarmee het Surinaamse volk.


  Maak melding
 17. Het begint te lijken op meneer Berlusconi van Italie. Het grote verschil met Suriname is dat hij de eigenaar was en ook kon dicteren wat in zijn TVstations etc. omging.
  De Regering is de Eigenaar van de STVS maar mag haar politieke wil niet opleggen.
  john


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES