zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRegering Suriname denkt niet aan brandstofsubsidie

Regering Suriname denkt niet aan brandstofsubsidie

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 10 mei – Het subsidiëren brandstof is nu niet aan de orde. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. Weliswaar wordt beseft dat de stijgende prijs een zware wissel trekt op de economische weerbaarheid van burger en samenleving. Maar teruggaan naar de oude situatie van volledige subsidie behoort niet direct tot de mogelijkheden.

Dat zou niet te dragen zijn voor de overheid. Voorlopig wordt nog een afwachtende houding aangenomen. “Wanneer blijkt, dat er zich nog een scherpere stijging voordoet zal bekeken worden wat voor de samenle-ving kan worden gedaan. Het is een kwestie van even afwachten”, zegt Marica. De ontwikkeling van de brandstofprijs wordt scherp in de gaten gehouden.

Elke volgende stap zal weloverwogen moeten zijn. “Als je op een verkeerd moment ingrijpt ga je stimulansen geven, die later overbodig zijn, maar niet kunnen worden teruggedraaid”, aldus Marica. Er is alle begrip voor de ontevredenheid over almaar stijgende handelsprijzen. Het beste dat nu gedaan kan worden is de prijscontrole op de handel op te voeren.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

2 REACTIES
  1. Wel , wel t is wat dat de regering jaren moet kappen met subsidie van brandstoffen terwijl men rijdt in hun dure auto’s rond en kinderen hebben niks te eten wannneer wordt de kinderbijslag van 5srd per maand verhoogd dat is belachelijk Surinaamse regering doet er wat aan hun zijn de toekomst van morgen en niet te vergeten de studenten om hun financieel bij te staan want die toelage die ze krijgen is niks, hoelang zal t nog duren om gebruik te kunnen maken van onze eigen brandstof van staatsolie


    Maak melding
  2. Subdidie aan de brsndstof ? Scheiuit nou man. Kwam net van Suriname en zag helboel grote auto daar rijden ( grote tereinwagens ) die veel benzine gebruiken. Is toch abnormaal dat een land zoiets toestaat en nog denken OOK aan subsidieren van de brandstof. ( Brandstofprijs SRD 3,09 gelijk aan E.0,824 )Zij willen onnodig auto rijden , dan moeten zij de consequenties zelf dragen, want iedereen heeft één of meer auto’s in voor de deur. Laat de regering dat geld gebruiken voor de kinderbijslag of om de petflessen op te ruimen die het mileu verontreinigt.

    Min


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES