vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameParlementsvoorzitter Suriname zwijgt over China

Parlementsvoorzitter Suriname zwijgt over China

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 mei – Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo weigert zijn standpunt over China aan de grote klok te hangen. Ook als vice-president Ramdien Sardjoe en minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken zich onomwonden voor de One China-policy hebben uitgesproken, is dat geen aanleiding om uit de school klappen. Wel weigert Suriname’s parlementsvoorzitter zich de les te laten lezen.

Dat geldt zeker China, dat een tegenoffensief heeft ingezet tegen de aanbieding van een hulppakket door Taiwan. “Niemand kan mij verbieden te praten met wie dan ook, want ik ben zelfstandig”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Hij kan zich dan ook niet voorstellen dat in Suriname wordt verteld dat hij stiekem Taiwan heeft bezocht tijdens zijn recente trip naar Indonesië.

Dat zou indruisen tegen zijn persoonlijkheid. “Ik ga een land niet binnen als een dief in de nacht. Ik zou vooraf bar’bari (heisa, red.) maken. Het is helemaal niet waar. Ik ben helemaal niet naar Taiwan geweest. Iemand kletst uit zijn nek”, aldus Somohardjo. Coalitieparlementariër Winston Jessurun en minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking zich uitgesproken voor banden met Taiwan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
  1. “Niemand kan mij verbieden te praten met wie dan ook, want ik ben zelfstandig”, zegt Somohardjo.

    Is deze man nu de voorzitter van DNA Suriname of niet? Is hij vergeten waarom hij daar zit – en vooral niet om zichzelve en de zijnen “voor te trekken” – .

    Gedraag je als een staatsman aub.


    Maak melding
  2. De meeste van onze politici zijn gewoon volwassenen in kinder kleren, als je niet durft om voor je mening te komen hoe kan je praten van zelfstandige of bewust zijn een eenvoudige vraag t gaat niet om jou als je zelfstandig bent of niet maar om landsbelang wat t belangrijkste is voor de surinaaamse natie i.p.v aan je partijkast te denken ; Regering van Suriname wordt wakker maakt gebruikt van je luxe aanbieder


    Maak melding
  3. China kan niet bepalen met wie we wel of niet in zee mogen gaan erger nog , bedreigt China ons om de banden met ons te verbreken als wij in zee gaan met Taiwan.
    Wij zijn een democratisch en niet communistisch voor hun informatie.

    Meneer Somo is werkelijk vrij te praten met wie hij voelt te praten, het zou wat zijn.
    Slavernij bestaat allang niet meer hoor.

    Als Taiwan bereid is zoveel te investeren voor ons mooie land onder 1 voorwaarde alleen wanneer wij ze accepteren dan is er geen vuiltje in de lucht,want Taiwan is 1 van de rijkste en stabiele land in de wereld.

    Als China de banden wil verbreken dan doet hij dat maar , Taiwan staat klaar om ons land een handje te helpen.Dat is belangrijk.


    Maak melding
  4. Hij praat te veel. Door al die mensen die hij heeft bedrogen in het jaar 1975 wil hij nu doen alsof hij alles kan. Ja hoor ga maar je zakken maar weer vullen want dat kan hij als geen ander.


    Maak melding
  5. De grootste schuld van dit alles ligt aan Venetiaan en Sardjoe. Het gaat hun niks aan met wie ze regeren als ze maar hun zakken kunnen vullen dat Vene maar president kon worden. Een boef als DNa voorzitter die nauwelijks uit zijn woorden kan komen en een bankrover (Brunsie ) in de DNA . Dat is toch belachelijk wat in Suriname gebeurt.Surinamers worden van alle kanten genomen. Lange leve deze gasten.


    Maak melding
  6. Njan man no lobie njan man,China heeft de deze hele regering onder zijn macht,
    stelletje bedelaars.

    zie maar de winkels reizen als paddenstoelen uit de grond,wij Surinamers krijgen de kans
    niet,wat op de grond te zetten,laststaan om aan een stukje grond tekomen

    Akuba.


    Maak melding
  7. er zijn al zoveel chinezen binnegekomen.
    als china vertrekt blijven die achter.
    en als je dan met taiwan gaat werken krijg je andere spleetogen binnen.
    dus het wordt alleen maar erger.
    het lijkt net alsof suriname overspoelt wordt met chinezen.
    Ze plante zelfs hun eigen groenten nu en verkopen het alleen aan chinezen.
    en die kopen het ook.
    strak krijg je een hondenkwekerij speciaal voor chinezen.

    Ik denk dat de regering goed doet aan de visum-beleid voor chinezen een beetje strak te houden.
    We moeten niet buigen voor wat dollars en dan duizenden chinezen in ons land die meer plunderen dan dat ze geven.

    barca


    Maak melding
  8. het probleem in suriname is dat veel surinamers hun land op de tweede plaats zetten eerst ik dan mijn land terwijl het andersom moet zijn suriname eerst , kijk naar de chinesen in het land binnen die hebben heel snel hn rijbewijs alls maar met geld kom kan je iederee omkopen in suriname, ik las laast een stuk over de ambulance in suriname dat men eerst moet betalen voor jij mee mag in de ziekenhuis ook het zelfde een donkter moet helpen geld komt later maar in suriname is het geld en nog eens geld mjn land was niet zo en het word erger jammer .


    Maak melding
  9. het is hard nodig dat het electoraat een parlement kiest dat capabel en volwassen is om de belangen van het Surinaamse volk op gepaste wijze kan behartigen.

    Het verwijt dat het niet goed gaat met het algemeen welzijn moet in de eerste plaats gezocht worden bij electoraat zelf. Wil de kiezer deelachtig worden in de “welvaart” dan is dat nog geen reden om als een kip zonder kop op partijen de stem uit te brengen,waarvan al tientallen jaren bekend is dat na de verkiezing de kandidaten hun ware gezicht laten zien. Dit moet de kiezer niet bevreemden.

    In de eerste plaats respect voor de mensen van de organisatie die moed en durf hebben getoond om de kwestie Taiwan aan het volk rechtstreeks te presenteren.

    De kwestie Taiwan is het zoveelste bewijs dat de keuze van het electoraat niet in het belang van de natie is. Let op: niemand moet dit vertalen alsof de huidige oppositiepartijen de oplossing is.

    Ik vind het bijzonder jammer dat onze eigen staatsrechtsgeleerden, voor zover mij bekend, niet,althans nog niet gereageerd hebben.

    Alleen het feit dat een formele handeling, erkenning van de staat Taiwan, de Surinaamse economie kan doen opleven is reden genoeg om tot erkenning over te gaan.

    Ik kan mij niet herinneren dat er ooit zoveel geldmiddelen zonder materiële tegenprestatie ooit aan Suriname is aangeboden. En als dat een keer is gebeurd, dan moet ik gedwongen denken aan de vele miljoenen die in het illegale circuit belandde.

    Er moet een model bedacht worden om te behoeden dat dergelijke bijdragen nu en in de toekomst verloren gaat.
    Ook moet nagedacht worden hoe financiële ondersteuning van dergelijk omvang kan plaats zonder dat de overheid c.q. regering daarover zeggenschap krijgt.

    Ik ondersteun tot slot een ieder die kan sturen dat de Staat Taiwan door Suriname erkend wordt als een soevereine staat. Met of zonder “steekpenning”. Als de regering het Surinaamse volk wil waarderen, dan is iedere financiële ondersteuning voor mijn volk van harte welkom.

    Vergeet niet dat 80% van de bevolking onder de armoede grens leeft. Iedere kans om verbetering in hun leefsituatie te realiseren moet wij met handen en voeten vast grijpen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES