donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurAnansi estafette en multimediaproject

Anansi estafette en multimediaproject

-

Does Travel - naar Suriname

Surinamers, Ghanezen, Antillianen en andere Nederlanders vertellen op zaterdag 2 juni 2007 een volksverhaal over de spin Anansi. Alle bijdragen zullen op video worden opgenomen en zijn vanaf 6 oktober 2007 publiek toegankelijk via de online filmdatabase www.anansimasters.net.

De presentatie wordt verzorgd door Wijnand Stomp, één van Nederlands bekendste theatrale vertellers. Mister Anansi, zoals hij soms wordt genoemd, maakt voorstellingen waarin zijn kleurrijke afkomst een belangrijke rol speelt. Hij ontleent veel inspiratie aan de Antillen, het land van zijn vader, maar is ook nauw verbonden met de Hollandse aarde, het land van zijn moeder. Als artistiek leider van jeugdgezelschap Kalebas Produkties houdt hij de verteltraditie levend. Met humor, aanstekelijke ondeugd en een tikkeltje wijsheid weet hij jong en oud telkens te raken. Aan het einde van de middag zal hij een Anansi verhaal ten gehore brengen!

De vertelbijeenkomst brengt Nederlanders, Surinamers, Antillianen en Ghanezen bij elkaar en laat de rijkdom zien van de Anansi verteltraditie die zich vanuit Afrika heeft verspreid naar Amerika en Europa. De bijeenkomst onderstreept de sociaal-culturele en historische banden tussen mensen afkomstig van drie continenten.

zaterdag 2 juni 2007 om 15.00 uur
Imagine IC, Bijlmerplein 1006-1008, Amsterdam

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES