zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVakbeweging in Suriname verdeeld over inflatie

Vakbeweging in Suriname verdeeld over inflatie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 mei – Vakbondsleiders houden er uiteenlopende meningen op na als het aankomt op de beïnvloeding van economische inflatie door looneisen. De oproep van de Centrale Bank van Suriname om “absurde looneisen” na te laten, is dan ook verschillend begroet. De gevolgen voor loononderhandelingen zijn niet te overzien.

Waar de ene vakbondsleider vindt dat president André Telting van de Centrale Bank buiten de realiteit leeft, zegt de ander dat juist geadviseerd is op basis van de maatschappelijke situatie. “Wat Telting zegt is economisch juist”, zegt voorzitter Ronald Hooghart van ambtenarenvakcentrale CLO tegenover de Ware Tijd. Hij onderschrijft dat loonmatiging gepast is.

Wanneer dit niet gebeurt, is het vooral de loontrekker die het gelag betaalt. Weliswaar wordt toegegeven dat niet iedereen genoeg verdient om van rond te komen. “Maar wanneer er teveel geld in de samenleving wordt gepompt kan inflatie ontstaan en dat verarmt de massa”, aldus Hooghart. Twee andere vakcentrales, de Moederbond en C-47, vinden dat Telting de werkgevers in de kaart speelt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Mi gado mang.. een NPS’ser bovenwater…spil(de vrije-verdediger)libero…verdediging likie santie…Hogehartje mi boi……SLUITPOST…
  een lange afstand trap over 2007…naar spits V.ke…. ai-boi torie di…V.ke speelt de bal dadelijk naar Sartje.


  Maak melding
 2. Hooghart waarom heb je ziel verkocht ik was een fan van je maar nu heb ik medelijden met je omdat je zit nu dicht bij de koek door de front regering ben je de werkende klasse vergeten (ambtenaren) t zal beter zijn als jij en de heer Telting voorstellen aan onze President: t saneren van de ambtnaren apparaat na elke verkiezingen komen er duizenden bij er zijn mogelijkheden zat in Suriname.Diplomaten moeten inleveren van hun 12000 us dollars die op hun bloten billen zitten.Rvc, direkteuren deel van hun dollars inleveren die in staatsbedrijven werken.De handelsbedrijven die geen belasting hoeven te betalen waarom men moet terug verdienen wat ze hebben gestort in de partijkast tijdens verkiezing. Telting je bent te slim voor zo een uitspraak weet je dat een land van niet eens een miljoen inwoners zo onderbetaald zijn niet eens 200 euro in de maand laat de overheid overgaan om de export te stimuleren in plaats van de import economie uit china met hun namaak produkten


  Maak melding
 3. Iedereen wil werken en voor goed loon.
  Maar als er dikke winsten gemaakt wordt, en men doodleuk zegt jij krijgt niks….dan slaan de ogen rood.

  Dit wordt puur “Demotiveren”

  Werken.. hard werken… maar jawel ook beter loon


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES