dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidPsychiatrisch Centrum Suriname richt op thuis

Psychiatrisch Centrum Suriname richt op thuis

-

PARAMARIBO, 4 mei – De psychiatrische zorg in Suriname gaat meer rekening houden met de thuissituatie van cliënten. Dit zegt PCS-directeur Henk Reeder. In plaats van het uitsluitend opvangen, zullen cliënten in hun eigen milieu opgezocht worden. De bedoeling is meer dan alleen maar het terugbrengen van het aantal opnames.

Er wordt namelijk vaker terugval geconstateerd bij cliënten die met wat moeite vermeden zou kunnen worden. Reeder ziet als belangrijkste oorzaak het gebrek aan begeleiding vanuit de thuissituatie. Ook zijn cliënten nog te vaak medicatie-ontrouw en kan de hulpverlening weer van voren af aan beginnen. Meer dan voorheen zal deze groep worden opgespoord als afspraken worden verzaakt.

Met de nieuwe aanpak wordt een breder effect voorzien, omdat ook familie en samenleving voordeel trekken. Uitgangspunt is dat opnames ingrijpender van aard zijn dan vroegtijdig ingrijpen. Zowel patiënten als familie zullen voortaan worden ingelicht over aandoeningen en geneeswijzen. Vorig jaar waren er ruim achthonderd opnames, waaronder ruim zeshonderd draaideurgevallen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

3 REACTIES
 1. Het is heel jammer te moeten konstateren dat heel weinig Surinamers zich moeite maken om hun landgenoten op enigerlei wijze te moeten helpen. In menig land ter wereld helpen de gestelden de zwakkeren. Helaas. In Suriname gaat men prat op de twee Kerken die naast elkaar staan toch. Dit is puur gezichts-bedrog en zand in de ogen strooien. Doe eens de ogen ,en vooral, het hart open. Lukt jullie niet. Een bakra


  Maak melding

 2. Bravo #1 dat vind ik ook.
  Ik ben van oordeel dat al die zwervers, -want je moet echt wel iets mankeren om tot zwerver te verworden-, hebben ook recht op een menswaardige behandeling.
  En dan staan wij hier bol over mensenrechten?
  De question is dat hun thuis slechts onder een Chinese balcon/stoep is of anderszins.
  Gaat er daadwerkelijk iets significants gebeuren?


  Maak melding

 3. Goed initiatief, in nederland wordt er al jaren gewerkt met sociaal psychiatrisch verpleegkudigen ( spv) die qua psychiatrische kennis met kop en schouder uitsteken boven de (nl) huisartsen. Goed om ook naar dit model te kijken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES