Discussie over “het zwarte mannen syndroom”

37

In de TV uitzending van Boter, Kaas en Eieren zijn deze week te gast: Sylvana Simons (presentatrice), Lydia Rood (schrijfster) en Paula Kibbelaar (antropologe). Zaterdag 5 mei discussiëren zij onder leiding van Guilly Koster over het imago van de zwarte mannen. Volgens kenners is de zwarte man charmant en een goede lover, maar zit er ook een keerzijde aan. Ze zijn onbetrouwbaar en ze zijn nooit thuis. Waar komt dit negatieve imago vandaag en hoe wordt het in stand gehouden?

Sylvana Simons: ‘Er zijn gemeenschappen waarin de vrouwen aangeven, wij willen op een andere manier ons leven invullen en dus hebben wij ook een man nodig die ons daarbij kan helpen zodat wij het samen kunnen doen. Waar heel vaak aan voorbij wordt gegaan is de impact die deze mannen hebben op de generaties die volgen, zowel mannelijk als vrouwelijk. Wil je een strek gezin, een sterke gemeenschap, ras, volk en land bouwen, dan heb je die afwezige man hartstikke hard nodig…’.

Lydia Rood: ‘Het oude polygamie systeem zoals dat in Afrika gold, dat functioneerde. Het probleem ontstaat als die christelijke moraal erover heen wordt gelegd van de monogamie. Dat is een hypocriete moraal, maar wel heel dominant: die zegt, je hebt recht op één man, die bij jou rummikub moet komen spelen…’.

Boter, Kaas en Eieren is een programma van Multiculturele Televisie Nederland (Mtnl) in samenwerking met de RVU. Boter, Kaas en Eieren is iedere zaterdagmiddag te zien om 15.00 uur op Nederland 2.


37 REACTIES

 1. Dit imago over de zwarte man hebben over het algemeen vrouwen die ooit met een zwarte man een relatie hadden of hebben. Omdat hun partner nooit thuis was en vreemd is gegaan, denken de vrouwen dat op ALLE zwarte mannen dit etiket geplakt moet worden. Dit imago is sterk generaliserend naar de zwarte man toe en ik bestrijd daarom dit imago dat kant nog wal raakt. Er is ook een imago over blanke vrouwen dat ze makkelijk te verleiden zijn en meteen de koffer induiken met iedereen. Maar ik ben het ook niet eens met met de mensen die dit label op blanke vrouwen willen plakken. Dus beste mensen, we moeten oppassen dat we te pas en te onpas dit soort onzin over zwarte mannen uiten. Ik kijk met belangstelling uit naar de uitzending en hoop tzt na afloop mijn reactie te kunnen geven via de website van de tv omroep.


  Maak melding

 2. who the fuck is sylvana simmons. een gefrustreerde zwarte vouw die ontdekt heeft dat heel veel blanke(nederlandse) mannen grote smeerlappen zijn. Helaas denkt ze nog steeds dat ze zelf een perfecte echtgenote is. Niks is minder waar hoor. A total fucked-up bitch die alleen maar problemen in een relatie veroorzaakt.


  Maak melding

 3. qoute van Sylvana Somons: “‘Er zijn gemeenschappen waarin de vrouwen aangeven, wij willen op een andere manier ons leven invullen en dus hebben wij ook een man nodig die ons daarbij kan helpen zodat wij het samen kunnen doen.”

  Uit haar woorden rieken naar zwakte. Als je iets aan je leven wil veranderen moet je het zelf doen en niet wachten op hulp van een man.

  Trouwens zwarte mannen zo slecht zijn, dan lgt het voor een groot deel aan de zwarte vrouw zelf. Omdat zij dikwijls hun zonen alleen opvoeden, moet je concluderen dat zij de toekomstige mannen voor een groot deel vormen, dus verkeert opvoeden.


  Maak melding

 4. Maar het is toch een feit. Ze moeten ook een stelling plaatsen waarom zwarte mensen nooit tegen een kritiek kunnen. Wellicht is het nog een hele lange weg te gaan.


  Maak melding

 5. “What the hell is going on again and again” met zwarte mannen.
  Wel, ik ben er een met hoofdletter, en met mij velen die wel degelijk het hart op de juiste plaats hebben.
  We moeten niet te veel letten op die afgedwaalde broeders en helaas soms ook zusters.
  Waarschijnlijk zijn die lieden nog niet voldoende uitgeëvolueerd van die barbaarse slavernij welke de voorouders hebben gekend.
  En dat is in het bestaan van de mensheid niet eens zo lang geleden.
  Zij hadden ten enen male niet het primaat over hun gezin. Wat stelde dat trouwens voor?
  De slavenhouder en basja waren heer en meester over alles. Ook over alle zwarte vrouwen dus. Mijns inziens is het zo’n beetje in de genen gegrifd. Onderschat dat niet!


  Maak melding

 6. Sylvana heeft net zoveel mannen doen slijten
  maar daar dat is zij vergeten.
  Ik weet zeker dat deze vrouw, meer worst heeft gegeten, dan ik ooit in mijn boterham heb gekregen.

  aapie


  Maak melding

 7. Ik val noch onder zwarte mannen, mnoch onder blanke man. .ofwel gewoon aa ála kondre om het maar zo te noemen.. . maarre…..

  Wat moet men eigenlijk met de mening van lady Sylvana Simons? Ooit heeft zij zelf al generaliserend geroepen “nooit meer een zwarte man te nemen, want zij slaan, bla bla bla”, trouwde met een WITTE man..waarbij bleek dat het geen hosanna was.. ..gingen uit elkaar, en vervolgens gings zij op hangende pootjes toch nogmaals bij haar WITTE man informeren of zij het weer mag proberen. De toekomst wijst wel uit hoe dat weer verloopt,maar ik kan het voorspellen.

  Anyhow zij wil hoed an ook laten zien dat het met haar WITTE man zal lukken. Naar de zwarte kan zij immers niet terug na haar generaliserende woorden. Wie weet moet zij ooit aan een CHINEES,INDIAAN of wat anders denken Dus. . als men ECHT helemaal niks zinnigs te doen heeft op de zaterdagmiddag,dan kun je op de TV waarschijnlijk luisteren naar WAT ONZINPRAAT van de zogenaamde KENNERS. Nu wil men weer even de ZWARTE MAN eruit lichten.

  Waarmon zouden nu enkel de ZWARTE MANNEN charmant en goede lovers zijn? Wat een ONZIN om over te ouwehoeren zeg.In elk ras zitten GOEDE en SLAPPE KERELS,dus GIVE me a BIG BREAK.
  Feit is dat zij gewoon een LELIJKE vrouw BLIJFT.Daar kan zij niks aan doen.

  Kaal of gladde pruiken helpen niet. .misschien een X-streme make over en dan nog betwijfel ik het effect daarvan bij haar.


  Maak melding

 8. Prik, wie de schoen past trekt hem aan. De hoeksteen van de samenleving is het gezin , en dat houdt in Vader , Moeder , en kinderen die regelmatig veel tijd en aandacht met elkaar door brengen .De zwarte man laat hierin vaak afweten , en brengt liever de tijd door bij vrienden of vriendinnen .En toch willen ze thuis het vlees snijden .Als het vaderschap bij de zwarte man gedragen wordt zoals het moet ,dan was de afro surinaamse gemeenschap niet zo over vertegenwoordigt in de gevangenissen in suriname en in nederland .Dit zijn de FEITEN .

  Viva


  Maak melding

 9. Mensen onze mening(en) staan vrij, dus laten wij elkaar daarin respecteren. Ook al heb je de persoon persoonlijk gekend laten wij het bij de discussie (onderwerp)houden.


  Maak melding

 10. natuurlijk mag je niet alle zwarte mannen over 1 kam scheren.De vraag is waar komt dit negatieve imago vandaan? Ik denk als Sylvanna achter bepaalde zaken wil komen moet ze terug naar de geschiedenis{back to our roots)want tijdens de slavernij mochten de zwarten een heleboel zaken niet doen zoals samenscholing , ze mochten hun culturele activiteiten niet openlijk ontplooien daarom deden zij het in het geheim en tot de dag van heden wanneer de zwarten hun prey of dergelijken doen dan wordt het door bepaalde mensen niet goed gekeurd of hebben ze een heleboel op en aanmerkingen.

  Zo werden de vrouwen apart gehouden en ze hadden niet zo veel contact met de mannen en sommige van de vrouwen werden zwanger van hun slaven meesters.Vandaar dat de zwarte vrouwen genoodzaak waren zichzelf en hun kinderen zelfstandig op te voeden.

  Dus zomaar in het wild schreeuwen en negatief praten over de zwarte mannen moet tot het verleden gaan behoren.Kijk altijd eerst naar de oorzaak en dan pas weet je wat het gevolg is.

  Ik juig het toe als men een positieve bijdrage wil leveren met hun tv programma om de mannen te bemoedigen ,maar laat het niet alleen voor de zwarte mannen zijn maar voor alle mannen.


  Maak melding

 11. Eerlijk gezegd moet er ergens statistisch kunnen worden nagegaan waar de meeste 1 ouder gezinnen voorkomen. Kijkend naar Suriname is dit inderdaad de “zwarte” gemeenschap. Je kunt je afvragen wat de oorzaak is en trachten hulp te verlenen.
  In mij omgeving hoor ik vaak genoeg “mi no wan wan man a tja probleem. Als hij maar voor zijn kind zorgt” Vele vrouwen hebben kinderen met verschillende mannen dus opvoeden lijkt mij moeilijk genoeg door papa


  Maak melding

 12. Prik 2 Viva,
  Tuurlijk trek ik de schoen aan, omdat ik een zwarte man ben. Alhoewel het gedeeltelijk waar is wat je schrijft, zal ik steeds blijven aggeren tegenover deze stelling. Vooral waar een zwarte vrouw alle zwarte mannen stigmatiseert. Dat ik en heel veel zwarte mannen het zich aantrekken geeft aan dat wij erover nadenken en onze ideologie aanpassen aan de verwachtingen van deze tijd. De zwarte vrouw is zo vastgeroest in dat denken dat ze niet in de gaten hebben dat de zwarte man zijn gedrag aan het bijstellen is. We zijn er lang nog niet, maar ook heel veel zwarte vrouw dienen die afhankelijke opstelling (ik zoek een man die voor mij en mijn kinderen komt zorgen)achter zich te laten. De grote fout die hier wordt gemaakt is dat de zwarte vrouw een man wilt zoals de blanke man zich voor het oog van de wereld gedraagt, maar tegelijkertijd eisen de vrouwen dat dezelfde zwarte man zijn soulkwaliteiten (waar blanke mannen zo jalours op zijn omdat blanke vrouwen dat begeren) blijft behouden. Jullie willen gewoon een hard werkende, zorgzame soulfull hip-hoppende boer terwijl jullie maar de hele dag aan het chillen zijn met vriendinnen. Wie deze hoge hak past trekke hem aan.


  Maak melding

 13. Yvonne, wat een nonsens. Er zijn zwarte mannen na de slavernij die zorgzaam zijn en voor hun gezin zorgen. De groep die dat niet doet heeft gewoon pakslaag nodig. Leer den manierie, ie no wan sorgoe pikien, joe no moes nai! Dit verhaal heb ik al vaak gehoord en altijd ontkracht. En intuitief geven de zwarte man/vrouw in kwestie me ook gelijk. Het is een gebrek aan discipline tijdens de opvoeding. En vooral de subcultuur die er heerst. Ze willen allemaal als 50cts of snoop zijn. Ze willen bad zijn en respect afdwingen, Rappen en schoppen tegen de maatschappij. En cool zijn voor heel veel vrouwtjes. Vrouwtjes houden van bad boys. Dit soort meisjes hebben een alternatief. Ze kunnen met een degelijke jongen (ook zwarte man)van de universiteit gaan. Maar die zwarte mannen zijn saai, want die zijn alleen met hun studie bezig en ze rappen niet.
  Vrouwen houden van mannen met een bad image!
  Als ze een man zien die zorgzaam is en een goede baan heeft, zeggen ze hij is saai en ik voel nu eenmaal niks voor hem. De bad boy is niet verstandig, maar ze zijn tot over hun oren verliefd en zelfs het risico calculeren dat ze een kind maken en met de noorderzon vertrekken.


  Maak melding

 14. yvonne als je over zwarte mannen en slavernij heb dan neem ik aan dat je over afro suri heb , dan is het triest gesleld dat er nog mensen zijn die met hun verleden geen afscheid kunnen nemen samenscholing is nog steeds niet toegestaan onder bepaalde omstandigheden , vind je zelf niet dat hun verleden niemand het recht geeft , om overal kinderen te verwekken en nooit meer om kijken


  Maak melding

 15. wie kan mij wijzen, welke zwarte man geen buiten vrouw heeft, of vrouwen. overal worden kinderen gemaakt, maar deze kinderen worden bijna nooit verzorg, kijk in sur daar is het overal zo.


  Maak melding

 16. blijven jullie maar stikken in het verleden en alles afschuiven op het slavernij verleden.Het is zo zwak ! Wake UP !!! We leven nu in een andere…..ga vooral maar door om steeds zo makelijk van af te komen en steeds alles en ook alles de schuld van de slavernij te geven. Weet zeker, de manier hoe zwarten mannen nu leven ,onze voorouders maar blij waren dat ze niet in deze tijd hoefden te leven…dan maar als slaven.


  Maak melding

 17. Weer een geklets over de zwarte man. Ik ben niet zwart maar voel me wel aangevallen als een ras echte Su.
  Witte mannen gaan net zo vaak vreemd en zijn vaker van huis als de GEKLEURDE man.
  Dat de gekleurde man penlijk uitkomt voor zijn vreemd gaan dat vind ik eerlijk. Vooral naar zijn vrouw. De witte man gaat zogenaamd met vrienden, vissen, biljarten, tennissen, voetballen, naar en voetbalwedstrijd, moet voor het werk in een andere stad of naar het buitenland, klussen voor een collega, helpen bij een verhuizing en ga zo maar door. MAAAAAAR in tussen zit hij gewoon bij een buitenvrouw. Ga voor de grap eens in de avonduren langs stranden, parkeerplaatsen, haventerreinen en zie daar wie er in de auto,s zitten!! 99 % kans dat het witte mensen zijn. Minstens een persoon in die auto gaat vreemd. De gekleurde man komt gewoon bij de dame thuis of gaat naar een festje met haar. Wie is nou sneeky bezig.
  Ik praat het niet goed want voor mij telt er maar een, en dat is MIJN vrouw.


  Maak melding

 18. Waar het fout gaat is de zwarte vrouw. Zij vindt het een verdienste om alleen te blijven ennoemt zich dan sterk. Haar tolerantiegrens is zero en ze staat bekend als bitcherig (vergeef me dit woord)

  Als het een normale zaak gevonden wordt voor een vrouw om alleen de kinderen op te voeden (we vinden het een normake zaak) en er duidelijk wordt gezegd dat men geen man nodig heeft draag je dat niet alleen over op je dochters (tienermoeders) maar zorg je er ook voor dat je je zonen inprent dat zij geen verantwoordelijkheid hoeven en misschien wel zelfs mogen dragen

  Kijken we hiernaar is er veel mis in nze gemeenschap en dan gaan we eerst met anderen erover in debat in plaats van het samen uit te praten. Vervreemding?


  Maak melding

 19. Dit is gewoon een dicussie van niks dit zal je altijd houden dat men zo over donkere manen zegt en denk.Gewoon een foutje van moeder natuur.Er zijn teveel vrouwen dan mannen en heeee als een vrouw liefde nodig heeft die witmang die gaan naar perenclub of de wallen wij doen gewoon opelijk thats it.


  Maak melding

 20. Dat de zwarte man meer buiten is dan binnen???Oeffff,dan moet je hier voor echt bij de Turken en Marokkanen zijn,die mannen zitten tot laat in het koffiehuis te kaarten chillen or what so ever.
  Maarrrrrr de vrouw thuis weet waar ze haar man kan vinden.

  Men is blij denk ik dat ze weer op de zwarte man kunnen afgeven,wat Sylvana Simons betreft kan ik kort over wezen,dat mens wil met alle geweld wit zien,alles wat wit is,is goed,alles wat zwart is deugd niet,in haar ogen dan.
  Ik denk niet dat ik naar het programma ga kijken,om ergernis te voorkomen laat ik het voor wat het is.

  Tegen de echte ZWARTE MAN,zou ik willlen zeggen,neem geen aanstoot aan deze stelling,let it be,denk maar aan:Wie Zonder Zonde Is Werpe De Eerste Steen.

  Hhahahahahahhahah,ik ken de witte man door en door,bij hun viert schijnheiligheid hoogtij,ze gaan net zo vreemd als een Turk,Marokkaan en Surinamer(ZWARTE)bij elkaar.
  Mik ding libi mie nanga law jere.Eigenlijk hadden ze een programma moeten maken,met alle mannen,wit,geel,zwart,maakt niet uit,dan hadden we kunnen zien wie het vreemds gaat.
  Oen tang tiki,vanmiddag,hoe de Zwarte man,de goot ingetrapt zal worden.


  Maak melding

 21. Generaliseren is een symptoom van naïfiteit !

  Er zijn ook blanke mannen die dit “gedrachts-element” vertonen .Zielige S.Simons zou ook de laatste persoon moeten zijn die haar mening geeft omdat zij de Surinaamse man discrimineerd. Het zijn übberhoud dezelfde gekleurde artiesten die haar beroemd hebben gemaakt in programma’s van TMF.

  Programma makers hadden liever van een lekkerding als Griffith van de vvd een tv ster gemaakt , want Simons heeft er helemaal geen uitstraling voor.


  Maak melding

 22. Ik wil ff wijzen op ene bernhard von lippe bisterfield en recentelijk rudi lubbers. Dan heb ik het nog niet over de BN-ers die alles wat los en vast is lopen/liggen te naaien. Daar heeft silvana simmons alias “Topsy” (het negerinnetje uit de Hut van oom Tom)het niet over terwijl het zich in haar omgeving afspeelt. Silvana is gefrustreerd omdat zwarte mannen haar links laten liggen.


  Maak melding

 23. Mensen aub toon je volwassenheid,niet op de man af reageren.Het gaat niet om Gilly of Silvana of wie dan ook, het gaat om de zwarte man die het op allerlei terreinen laat liggen ten opzichte van andere mannen van een andere bevolkingsgroep en ten opzichte van de witte mannen.Generaliseren zal ik in geen geval, want er zijn genoeg zwarte mannen die het goed doen en een voorbeeld mogen zijn voor vele andere mannen.Het probleem bij vele van onze zwarte mannen is dat ze hun eigen zwart zijn niet respecteren, laatstaan van een andere.Vele zwarte mannen vooral Surinaamse zwarte mannen hebben een minderwaardigheidscomplex omtrend hun zwart zijn.Je kan het zien en merken wanneer ze praten over hun witte vrouw.BV mi vrouw wittie, vol trots.Het wordt extra beklemtoond.zo zie je dat ze hun eigen zwarte huidskleur minder achten dan die van die witte vrouw.Zo helpen ze bewust en onbewust DE zwarte kleur als minderwaardig beschouwen.Bij de witte vrouw is het plaats op de pas,maar bij de zwarte vrouw is het onbeschopt en respectloos handelen.Dan voelen ze zich superieur.Bij de witte vrouw is de benadering met meer waardering en respect.Ondanks hun hun opleidings niveua.Omdat er al hier gauw wordt gezegd dat zwarte vrouwen dom zijn,wil ik benadrukken dat het niet zo is er zijn net zoveel intelligente zwarte vrouwen als witte vrouwen,en net zoveel domme bij de witte als bij de zwarte.Maar wij geven zelf aan in onze handelingen dat het wit zijn beter is en ook beter verdiend,ten opzichte van de zwarte vrouw.Wij zwarte mensen worden al rascistisch en discriminerend behandeld waarom dan ook nog door onze eigen zwarte mannen? Kunnen onze zwarte mannen geen voorbeeld functie zijn voor hun zonen en dochters? Zwarte mannen zijn veel ongeduldiger naar hun zwarte vrouw en kinderen toe dan bij hun witte vrouw en kinderen.En niet alleen als de vrouw wit is maar ook als ze glad haar heeft,merk je die minderwaardigheidscomplex.Waarom zijn onder de zwarte mannen weinig met een goede functie en of een top baan, waarom de grotere aantallen onder de misdaden, aids, overspel,buitenechtelijke kinderen enontrouw.Is dat toevallig.Kom op zwarte mannen steek je handen in eigen boezem.Wat ik aan de zwarte vrouwen wil meegeven is,wees trots, zorg voor je kinderen ook al sta je er alleen voor en probeer ze goed op te voeden, zodat ze later een voorbeeld mogen zijn voor anderen.Laat los de geschiedenis over de slavernij.Hoe lang moet dat nog duren, om dat als excuus te gebruiken? Breng ze normen en waarden toe en laat ze trots zijn op hun duidskleur en kroes haar.Als ze dat meekrijgen van hun moeders en zwarte vaders komt het wel goed met de zwarte gemeenschap.Begin als zwarte man je eigen huids kleur te respecteren voordat je dat van een ander wil. Minderwaardigheidscomplex is meestal het
  geval.Waarom is het bij de andere bevolkings groepen beter dan onder de zwarte mannen.Misschien dat de zwarte vrouwen okk zakelijker moeten optreden naar de zwarte mannen toe,net zoals de witte vrouwen naar de zwarte mannen toe.Alleen is het de vraag als het door de zwarte man geaccepteerd zal worden,NET hoe hij het van die witte vrouw accepteerd .DAT VALT TE BETWIJFELEN.De zwarte man voelt zich heer en meester als het om de zwarte vrouw gaat.De witte vrouw is superieur over hem, en alleen maar omdat ze wit is meer niet.DE GOEIE PRACHTIGE ZWARTE MANNEN ZIJN UITERRAAD HIERVAN UITGESLOTEN WANT DIE BESTAAN ER.


  Maak melding

 24. wat verschrikkelijk bij radio 10

  tegen een zwarteman ik vind dit puur discriminatie hij belt elke week dat is voor hun storend,ze hebben graag de witte mensen,een beetje wit getint,javanen zo voelt dit bij mij aan,ik zal nooit meer luisteren naar radio 10.ze zijn misschien bang hun studio kwijt te raken er is toch democratie in Suriname,jullie zijn bang de waarheid te horen.Steven laat iedereen zijn zegje doen. of moet Werner dit progamma stoppen Foei……

  Akuba


  Maak melding

 25. ha ha ha waarom maken jullie je zo druk om, net als kleine kinderen, heb respect voor elkaar, dat is belangrijk, maak niet uit als je zwart,of wit, of enz ben.
  God heef ons allemaal geschapen, je moet altijd trots op je zelf zijn, en niet je druk maken wat anderen zeggen, niemand is minder, of meer, we zijn allemaal gelijk, en wie dat niet vind, is ontevreden met God werk, die kan nooit een goed mens zijn.


  Maak melding

 26. Zwarte mannen hebben niet veel liefde in zich.. dat is de oorzaak dat ze zo ongerept vreemdgaan… kinderen in de steek latend. Anders doe je dat niet! Jaaa,heb er heel lang over na zitten denken.

  Hindoestanen zijn gesteld op nette manieren (geloof, een goeie voorbeeld zijn voor anderen) en proberen dat de kinderen zo goed mogelijk bij te brengen. Er wordt geld opzij gelegd voor de bruiloft/toekomst van de kinderen. Toch mooi?!

  ATANSO: Er zijn meer mannen dan vrouwen op de wereld, dus mocht je vreemdgaan dan praat je het niet op deze manier goed! Verzin maar wat anders.

  Goed dat ik dit te weten ben gekomen.


  Maak melding

 27. Beste Sjonge zeg,

  Als zwarte mannen niet veel liefde in zich hebben, hoe verklaar je dan dat ze vreemdgaan bij naar liefde hunkerende vrouwen?.
  Dan moet degene bij wie ze vreemdgaan wel een ontzettende hekel hebben aan de liefde als ze de liefdeloze zwarte man toch toelaten. Er wordt altijd gesteld dat bij vrouwen liefde en genegenheid op de eerste plaats komt en dan pas sex. Maar heel tegenstrijdig kiezen ze dan voor de sex inplaats van de noodzakelijke liefde en dat keer op keer.
  Heel vaak hoor je van vreemdgaande hollandse (witte)vrouwen en zwarte vrouwen die met witte mannen zijn getrouwd; mijn man geeft me geen aandacht en liefde die ik wel vindt bij de zwarte minnaar. Verklaar je nader


  Maak melding

 28. Elke keer word het ontkend maar paar yu boto go na wojo foto of wang dangsie……hunkerenede zwarte vrouwen. Ik ben een zwarte vrouw en mijn zwarte vriendinnen en ik spenderen avonden en nachten klagend om de zwarte man die niet te strikken is voor een stabiele relatie. EEn sexuele relatie zonder verantwoorderlijkheden kunnen wij wel krijgen maar een man om een oso mee te kopen vakantie te plannen kortom een wat dan ook planning te maken baya kunnen wij niet vinden….maar zoals ik hier wel heb gemerkt moeten wij een oorzaak hiervan bij onszelf zoeken……. baya ik ben nu 36 en ben echt bang dat ik tot mijn oude dag geen schouder zal hebben om tegen te leunen als ik de steun nodig heb……


  Maak melding

 29. Beste Prik,

  De zwarte man gaat vreemd, dat zegt toch niks over de andere partij die mogelijk niet aan de man is? En ik neem aan dat diegene op zoek is naar een eerlijke liefde…. niet wetend dat meneertje al een thuisfront bezit.
  En zo te lezen zijn de blaka’s makkelijk met switchen… vandaar mijn oordeel.

  Je schrijft over vrouwen die aandacht te kort komen bij hun mannen, een zwarte minnaar prefereren.
  Gelijk heb je, zwarte mannen zijn uitstekend voor de rol.. partime lover. Echt niemand kan ze evenaren! Vreemdgaan komt in zowel alle culturen voor, kennelijk wat vaker in de zwarte gemeenschap.

  Ik zou zeggen ga vreemd maar daar hoef je je kinderen niet voor in de steek te laten. Wat weegt nou zwaarder??!!!!


  Maak melding

 30. Ik denk dat wij ons moeten concentreren op de jongens/meisjes van nu en in de toekomst.
  Ouders wees er voor uw kinderen, geeft ze normen en waarden mee. Leer onze zonen, hoe het hoort(zoals jij als vrouw behandeld zou willen worden) en leer onze dochters, dat ze proper of zichzelf moeten zijn en niet met jan en alleman het bed in moeten duiken.

  Ik zie in mijn omgeving alleenstaande moeders en getrouwde moeders van maandag tot vrijdag werken en in het weekend gaan stappen, want ze hebben ook tijd voor zichzelf nodig. De kinderen zijn hierdoor zowel door de week als in het weekend alleen.
  Deze kinderen leren dus alles van de straat en niets van thuis.
  Uitgaan mag, maar op het moment dat je een gezin hebt (heeft niemand je opgedrongen) komen de kinderen op de eerste plaats. Plan dan 1 weekend in de 3 maanden en laat ze dan logeren bij familie/vrienden.

  Het verleden kunnen wij niet terugdraaien, maar als wij onze kinderen nu de juiste richting insturen, dan komt het zeker goed.

  Niet te vergeten, er zijn al heel wat Surinaamse mannen die er altijd zijn voor hun vrouw en kinderen. Ik ben er met een getrouwd.

  Shar


  Maak melding

 31. Allemaal stommiteit straks wie heeft grootte…wie spuugt zich snel klaar, wie heeft groot gat enz. enz. verzin zelf maar.

  Soso dong ! soso dong !


  Maak melding

 32. Beste zwarte man het leven bestaat niet alleen uit krikken en prikken.
  Het leven bestaat ook uit verantwoording hebben zorgen voor je vrouw en kinderen en vooruit kijken en niet leven van dag tot dag.
  Ik ken zoveel zwarte vrouwen in mijn omgeving maar ze heben allemaal kinderen van verschillende mannen en de vrouw is tevens moeder en vader voor de kinderen. Is dit een erfenis uit afrika of is dit genetisch aangelegd?


  Maak melding

 33. Neen toch Ba-Ko-dja,
  Dit is een voorbeeld waarin ik veel vrouwen gelijk moet geven. Met veel/sommige mannen is het onmogelijk praten over dit onderwerp. Als je taboedoorbrekend over dit onderwerk aan het chatten bent dan geeft het geen pas om te dalen naar het niveau wat je opschrijft. Praten met je partner hierover betekent dat beide een bepaald niveau van warmte, intimiteit en wederzijds vertrouwen hebben bereikt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.