donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname gaat crimineel geld effectief inzetten

Suriname gaat crimineel geld effectief inzetten

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 3 mei – Er komt definitief een fonds voor bestrijding van criminaliteit. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het geld zal bijeen gegaard worden via inbeslagname van roerende en onroerende goederen bij criminelen. De voorbereidingen zijn reeds vergevorderd.

Hulp wordt verkregen van de Amerikaanse regering. Een belangrijk obstakel is nog het kunnen vaststellen wat nu wel en wat niet verkregen is met crimineel geld. “De wetgeving is al ontwikkeld, maar het is voor de justitie nog te definiëren wat criminele fondsen nu zijn”, zegt Santokhi. De Amerikanen hebben weliswaar veel ervaring opgedaan, maar die is niet echt bruikbaar.

Het verschil in rechtssysteem speelt. Volgens het Angelsaksische systeem van de Amerikanen mogen goederen bij voorbaat in beslag worden genomen. De andere partij zal dan moeten bewijzen dat de goederen op andere dan criminele wijze verdiend zijn. “Bij ons werkt dat niet zo”, aldus Santokhi. Toch zal een manier uitgedokterd worden om investeringen en vermogens in beslag te nemen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

16 REACTIES
 1. Goed idee, gebeurd in nl ook. misschien uw Nederlandse collega’s raadplegen, in sur is toch een van het nederlands systeem afleidde wetgeving?


  Maak melding

 2. You #### sandopie. Wanneer ga je het leren. Wie eist die moet bewijzen en niet andersom…

  Trouwens, sluit in dit geval heel Suriname op inclusief jouw eigen partij. Want hun sponsor geld komt allemaal van drugsgelden dus fa dan????


  Maak melding

 3. Meneer Santokhi!

  U kunt in 1 klap onwijs veel respect winnen en problemen oplossen door Marihuana te legaliseren!

  U stelt daarmee de destructieve gevolgen van cocaine in Suriname buiten spel!

  Goede Haze en Skunk zorgen ervoor dat de behoefte naar cocaine elimineert. De werking van goede Sinsemilla is een bevredigende. Zodanig dat het geen lust opwekt voor meer Coke, terwijl Cocaine dat wel heeft. Je hebt er steeds meer van nodig terwijl het lange high heeft. Het legt je even lam en dan ben je er weer uit, snakkend naar meer. Verslaafden doen dan ook de raarste dingen om hun behoefte hierin te bevredigen. Ik hoef u niet uit te leggen hoe sterk een coca verslaving kan zijn, daar waar marihuana gebruik wereldwijd nog nergens problemen heeft gebracht. Dit is voor Alcohol niet te zeggen, terwijl dit wereldwijd en in Suriname wordt geaccepteerd, alhoewel dit een harddrug is.

  Denk daar eens over na in het weekend.


  Maak melding

 4. Beginnen jullie met het in beslag nemen van al bouta zijn bezittingen. (Hoe kan een militair met een lagere school opleiding binnen de korste keren miljonair zijn). En vervolgens alle ministers en ex-ministers die hebben zitten stelen.


  Maak melding

 5. hahahahaha,Bouterse is niet laaggeschoold,hij komt van de MULO met b-diploma.
  Of vergis je,je en bedoel je Brunswijk,want die is oerdom,maar is wel multi-miljonair,heeft hij zijn geld dan eerlijk verdiend???Aiiii bajaaaaaaaa,altijd maar afzeiken op Bouterse,maar Brunswijk wel heel laten,how stupid can you be.

  Vraag me af wat er tot nu toe met al het in beslag genomen geld,goederen enz.is gebeurd.
  Golden er toen andere regels,zoals,de politie,die alle in beslag genomen crimineelgeld en goederen in eigen zakken mocht steken.
  Dit is weer de zoveelste STORM in een glas water ,van deze regering.


  Maak melding

 6. nooit goed , sranang mang kwaal .ik vind dat deze minister weet wat aanpakken is , wat velen van jullie vergeten is dat het jaren een puinhoop is bij skotoe die zuiplappen dat weten jullie tjoekoe boi noem maar op , pak ze op je heb mensen hier die ingeschreven zijn alls uitkerings trekken maar wel waarde van tonnen euro in suriname hebben rara hoe kan dat


  Maak melding

 7. Wat het beste zou zijn alle Surinamers door te lichten in vermogen.Hoe zij aan deze huizen, gronden,en autos zijn gekomen ?Als er geen verklaring voor is ? Gelijk afpakken.Ook het postverkeer van rekeningen in het buitenland .Alle groote zaken zou toch moeten wijzen hoe zij dit hebben kunnen finaciren .Als dit gebeurd? Dan is dit land op de juiste weg om mee te kunnen praten.In het sfeer van criminaliteis bestrijding.Leeg Pluk team.


  Maak melding

 8. De minister weet wat aanpakken is…ai-baja…als ex.politieman moet hij weten dat preventie een beter oplossing moet zijn dan repressie.

  Ik ken gevallen waar de politie mensen letterlijk of zelf toekijkend de fout in laat gaan, zodat zij zelfs…een behoorlijke slag konden slaan…niet voor de staat.. nee hoor …eigen zak.

  Dus altijd opletten wat er geroepen wordt er zit heel wat achter….. zulke stappen.


  Maak melding

 9. Lumumba,

  Jij hoeft me niet te zeggen hoe Bouta je noemt. Wanneer hij “bezig” is met jouw.
  Een wijze man heeft maar 1 woord nodig!!!


  Maak melding

 10. De nieuwe Chinezen in Suriname zijn volgens mijn ook geen zuivere jongens.Er zijn maffia achtige toestanden,Straat venters en animeer meisje.DE heer Santokhi kan in dat gezelschap ook de nodige centjes gaan collecteren.


  Maak melding

 11. De heer Santoki heeft volgens mij niks meer te doen, laat hem eerst proberen de brutale roofmoorden en verkrachtingen die gepleegd worden in te dammen, zodat een ieder burger veilig op straat en in huis kan blijven zonder tralies achter hun ramen en deuren teplaatsen.


  Maak melding

 12. tja…suriname investeer in jou jeugdt…kinderen willen naar school.amerika heeft zelfs hulp nodig en dan willen ze ons atviseren?zoek de oorzaak niet bij de crimineel ,maar bij ons duane personeel…investeer in ons grenzen dan komt er geen drugs en wapens meer onsland binnen…..suriname vergeet niet…amerika is hype ze willen de macht over de hele wereld hebben,straks willen ze ook nog dat we engels spreken en net als hun gewoon naar de winkel gaan en vrij wapens aanschaffen ……..opo kondre mang en opo you aii


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES