dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse vakbeweging wil niet in keurslijf

Surinaamse vakbeweging wil niet in keurslijf

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 mei – De oproep van president André Telting van de Centrale Bank van Suriname tot loonmatiging is misplaatst. Dit stelt de vakcentrale C-47. Als Telting oproept om “absurde” looneisen na te laten, wordt dat gezien als een brevet van ongeschiktheid. De vakbeweging acht zich verantwoordelijk genoeg om het zonder dergelijke oproepen te kunnen stellen.

“Er is geen zogenaamde onpartijdige derde nodig, die schijnbaar namens ons spreekt en voor ons is, doch zich ernstig tegen ons belang keert. Dergelijke naïviteit mag men niet van een bewuste organisatie als de vakbeweging verwachten”, stelt C-47. Ook is het overbodig te wijzen op de gevolgen van te hoge looneisen voor de monetaire en economische stabiliteit.

C-47 stelt dat bij het formuleren en onderbouwen van wensen op het stuk van vooral primaire en secundaire arbeidsverhoudingen onder meer rekening gehouden zal worden met verschillende aspecten. Genoemd worden onder meer de inflatiecijfers van het Algemeen Bureau voor de Statistiek, de economische groei, de financiële draagkracht van het bedrijven en de productiviteit van de werknemers.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Het komt ervan als Telting met zand zit te strooien…het gaat goed, het gaat goed, keer op keer…Maar als men vraagt waar..of waar moeten wij dan zijn… want wij zien niks.

    Dan krijg je te horen, nee…no..no..het is niet voor de armen.


    Maak melding
  2. Meneer Telting als t goed gaat waarom mogen de ambtenaren niet ervan profiteren of moeten alleen de rijken, diplomaten die in weelde leeft met hun 12.000 us dollars per maand, en een moeder 5 srd per maand ontvangt als kinderbijslag zo kan t niet verder handelaren hoeven geen belasting te betalen omdat ze hebben geinvesteerd in de partijkast laat de belastingdienst hun werk naar behoren doen en de surinaamse ambtenaren betalen wat hun toekomt en niet vergeten de gepensioneerden die niet eens uit kan komen met hun magere bijslag geeft Telting, Ministers, President Vene 200 euro in de maand zonder al die toelagen want dat verdienen onze surinaamse ambtenaren in de maand


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES