zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit NederlandSeedorf: rood-zwart met gouden hart

Seedorf: rood-zwart met gouden hart

-

Does Travel - naar Suriname

Clarence Seedorf speelt vandaag voor AC Milan in de halve finale van de Champions League tegen Manchester United. Hij maakte deel uit van het Ajax-team dat in 1995 de Champions League wist te winnen. Bij Real Madrid en AC Milan deed hij dat kunstje nog een keertje dunnetjes over. Seedorf is daarmee de enige speler die erin slaagde om met drie verschillende clubs de Champions League te winnen.

Maar hij is meer dan een goede voetballer schrijft TVGids.nl. Clarence heeft ook het hart op de goede plaats, getuige zijn inzet voor goede doelen. Al jaren doet de voetballer zijn best voor de mensen in Suriname, het land van zijn voorouders. Hij speelde menig benefietwedstrijd voor de Suri-profs en financierde eigenhandig de bouw van een stadion in zijn land.

Ook heeft hij vorig jaar de Champions for Children opgericht. Deze stichting houdt zich bezig met goede doelen op het gebied van Onderwijs en Gezondheidszorg in Suriname, met sport als uitgangspunt. Seedorf houdt dit project in eigen hand, vertelde hij aan Studio Italia: “Ik geloof er in, het zijn mijn waarden, het is mijn persoonlijke missie om dit van de grond te krijgen”.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
 1. Dit is het bewijs waarom johan cruyff jaloers is op jou. Niet alleen omdat je tijdens je voetbalcarrière veel meer dan hem verdient, maar dat je ook gelijk aan anderen denkt. cruyff heeft niet voor niets de naam van geldwolf gekregen omdat hij tijdens zijn carrière alleen aan zichzelf en zijn schoonvader d8. Dus Clarence je bent in alle opzichten vele malen groter dan cruyff. Je kan hem zelfs nederlandse lessen geven


  Maak melding
 2. Het word hoogtijd dat bv de Maagdenstraat in Paramaribo (een van de verkeers aders van Suriname) word omgedoopt tot CLARENCE SEEDORF straat.
  Clarence Seedorf de bondscoach van Italie, Nederland, Spanje, of SURINAME op het WK.van 2018 of 2022.
  Clarence” you are my KING.

  BANO: Amsterdam.


  Maak melding
 3. Bano that’s a wonderful idea. We moeten onze sranang mangs en oma’s die het maken in het buitenland eren. Wat zal ik het jammer vinden als er op een dag een straat in Nederland naar hem genoemd wordt en niet in Suriname


  Maak melding
 4. LOOPBAAN LAATST GESPEELDE WEDSTRIJDEN

  PASPOORT

  Voornaam: Clarence
  Achternaam: Seedorf
  Geboortedatum: 01-04-1976
  Geboorteplaats: Amsterdam,
  Nederland
  Nationaliteit: Nederland
  Speler van: AC Milan

  PASPOORT
  seizoen club wedstrijden doelpunten competitie
  1992/93 Ajax 12 1 Eredivisie
  1993/94 Ajax 19 4 Eredivisie
  1994/95 Ajax 34 6 Eredivisie
  1995/96 Sampdoria 32 3 Serie A
  1996/97 Real Madrid 38 6 Primera Division
  1997/98 Real Madrid 36 6 Primera Division
  1998/99 Real Madrid 37 3 Primera Division
  1999/00 Real Madrid 10 0 Primera Division
  1999/00 Internazionale 20 3 Serie A
  2000/01 Internazionale 25 2 Serie A
  2001/02 Internazionale 20 3 Serie A
  2002/03 AC Milan 29 4 Serie A
  2003/04 AC Milan 29 3 Serie A
  2004/05 AC Milan 32 5 Serie A
  2005/06 AC Milan 36 4 Serie A
  2006/07 AC Milan 31 6 Serie A
  Totaal 440 59
  INTERLANDS 81

  BANO AMSTERDAM


  Maak melding
 5. Clearence was vandaag fenomenaal op het veld!!
  Ik ga voor je duimen mie boi, want de finale tegen Liverpool moeten jullie ook winnen.

  Thanks voor alles wat je voor “ons” doet!!


  Maak melding
 6. VI heeft het aan het verkeerde eind Clarence is in Suriname geboren. Check de website van AC Milan. daarin hebben ze ook Suriname als geboorte plaats


  Maak melding
 7. LUISTER NAAR MIJN WOORDEN

  SEEDORF is over 16 jaar de PRESIDENT van Suriname

  IK HEB GEZEGD.

  Verder: elke straat of wat dan ook mag vernoemd worden naar Seedorf, maar alsjeblieft geen bestaand object.

  HET IS EEN ACHTERLIJKE SURINAAMSE GEWOONTE OM NAMEN TE VERANDEREN OF OBJECTEN TE VERPLAATSEN

  Je reinste vorm van geschiedvervalsing en barbarisme


  Maak melding
 8. @Uien: Maakt niet uit waar Clarence geboren is. Su blijft het land van zijn voorouders.

  Deze man is een groot sportman en als mens heeft hij het hart op de juiste plaats zitten. Hij heeft wat clubs betreft altijd de juiste keuzes gemaakt. Hoevelen vonden het wel niet vreemd dat hij destijds voor Sampdoria koos? Maar hij wist precies waarom hij op dat moment voor een relatief kleine club koos. Hij leeft voor zijn sport en doet geen gekke dingen. Hij heeft er altijd voor gezorgd dat als er iets te mekkeren viel het altijd voetbal gerelateerd was en het niets met zijn privéleven te maken had. Hoeveel andere voetballers kunnen dat zeggen? Hij is de meest succesvolle (club)voetballer die Holland tot nu toe gekend heeft en dat op deze leeftijd. Ik zie voorlopig geen enkele voetballer in het kikkerlandje dit nadoen. En ik zie Liverpool die stunt van 2 jaren geleden niet nog een keer doen. M.a.w. Clarence zal voor een 4e keer de Champions League winnen. En als ik het één sportman gun dan is het Clarence Seedorf.

  Tot slot: Waarom worden Cruyff en Van Basten er constant bij gehaald in de diverse postings Seedorf aangaande. Die mensen worden toch niet geciteerd in de bewuste artikelen en hebben er in “DIT GEVAL” dus ook helemaal niets mee van doen.


  Maak melding
 9. Laatste Rit,
  Neen hoor laat Clarence geen bondscoach worden want dan krijgt hij te maken met voetballers die de mentaliteit hebben van johan cruyff en marco van basten. Ikke ikke en nogmaals ikke. Hij moet als hij uitgevoetbald is gewoon clinics voor de Fifa gaan geven in de wereld en de trapveldjes door deze organisatie laten neerzetten in arme landen. Hij is het toonbeeld van een beschaafde voetballer en met deze imago, zijn kennis, kunde en uitstraling moet hij op latere leeftijd een bestuursfunktie krijgen bij de fifa of eufa.


  Maak melding
 10. rotterdam 04-05-2007

  goedzoo clarence je ben groter dan kruyf en van basten samen. daarom laat hij je maar 2 minuten invallen voor nederland.het is een schande dat ze je zo willen gebruiken,maar wij surinamers denken anders.


  Maak melding
 11. Als je de meningen van de nederlanders in ogenschouw neemt en het rustig op je laat inwerken kom je tot de ontdekking dat het negativisme jegens hem niet om zijn voetbalkwaliteiten gaat. Het gaat om de verwarring wat hij veroorzaakt heeft ik het gedachtegoed van de nederlanders. Immers Clarence voldoet bij lange na niet aan het beeld van men graag ziet van zwarte succesvolle sporters.
  Hij komt niet uit een één-ouder-gezin, maar uit een stabiele gezinssituatie.
  Hij is niet ongeschoold, maar heeft een goede scholing gehad en heeft een goede wereldorientatie
  Hij spreekt geen gebrekkig nederlands maar perfect nederlands alsmede de overige talen van de landen waarin hij heeft gevoetbald. Op de tv komt hij niet nors en arrogant over maar staat een ieder fatsoenlijk te woord.
  Hij scheld niet op de personen die hem ten onrechte verketteren maar probeert op een respectvolle en gemanierde wijze het dialoog aan te gaan.
  Hij is erg sociaal naar kwetsbare groepen en is wars van egoisme wat de meeste voetballers rijkelijk bezitten.
  Hij verslijt geen blanke/blonde voetbalsletjes (golddiggers)bij de vleet maar toont zich een ware familieman. Kortom hij voldoet niet aan het beeld van de surinaamse/zwarte man-verleidt-door-blanke meisjes voetbal cultuur
  Op jonge leeftijd is hij eigenaar van een voetbalstadion in suriname waarvan de bedoeling is dat hij jeugdige tallenten wilt helpen ontwikkelen.
  Als hij op de tv verschijnt is hij niet behangen met bling-bling en anderssoortige aanstootgevende gouden ornamenten maar is volgens de laatste mode gekleed.
  Kortom het heeft er alle schijn van dat de nederlanders nog in de verte turen in afwachting van een man op een ossekar terwijl ze nog steeds niet in de gaten hebben dat die man ze langzaam is voorbijgereden met een brandnieuwe topklasse automobiel.


  Maak melding
 12. rotterdam 11-05-2007

  seedorf je ban groter dan kruif en van basten en daarom gunnen ze jouw niets.je heb bewezen dat jij de man bent,geen woorden maar daden.het hele nederlandse elftal stelt niets voor.je word altijd voor 3 en 4 minuten ingezet. je moet de eer aan je zelf houden en bedanken voor het nederlandse elftal.er valt niets te halen daar.van basten heeft geen visie.trouwens kruyf ook niet.ze worden toch geen wereldkampioen of eoropeeskampioen onder leiden van van basten.ik ben het eens met van gaal.
  dat was mijn mening.


  Maak melding
 13. rotterdam 26-05-2007

  seedorf jij bent de man van ons surinamer.
  laat van basten zien dat je een echte held bent.Ik hoop dat je je niet meer moet laten gebruiken voor een inval beurt van 3 tot 4 minuten. Cruif en van basten zijn gewoon jaloers op jouw,prestaties. jij hebt het gepresteerd om die beker 4 keren te winnen.
  Voor ons ben je de man. van gaal heeft gelijk
  van basten kan niet een eenvoudige elftal opstellen.Hij was een goede voetballer.Meer niet.


  Maak melding
 14. rotterdam 04-06-2007

  Voor mij is seedorf de man van veel waardering die hij voor ons als surinamer heeft gedaan.Gullit en derest van die surinamers kunnen niet aan tippen.Daarom begrijp ik het niet dat hij zich laat vernederen door van basten en cruyf.Hij heeft meer gewonnen dan alle 2. Ze zijn gewoon jaloers op die jonge. Hij moet de eer aan zicht houden en bedanken voor het nederlandse elftal. stel toch niets voor.
  ruud.


  Maak melding
 15. Clarence is een heel grote van al die surinamers die in nederland prof zijn heeft hij alles gewonnen met verschillende elftal.
  nog heilige cruyff of v.basten hebben niet zoveel gepresteerd dat deze man.Daarom waren ze zo jaloers op die jonge.ik heb een grote waardering voor clarence en hij blijft altijd eenvoudig.ik hoop dat hij nooit meer in actie komt voor het nederlandse elftal ze winnen toch nooit wat geen woorden maar daden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES