donderdag, april 11, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinisterie van Onderwijs Suriname pleegde plagiaat

Ministerie van Onderwijs Suriname pleegde plagiaat

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 mei – Het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov, maakt zich schuldig aan plagiaat. Dit meldt de Ware Tijd. Tot de slachtoffers behoren de Nederlandse uitgeverij Wolters Noordhoff en pedagoog Franklin Marhe. Beide beklagen zich over het illegaal kopiëren van hun respectievelijke schrijfmethoden.

De methoden Schrijven in de Basisschool en Eerst duidelijk dan snel van Wolters Noordhoff zijn jarenlang illegaal gekopieerd. Volgens Marhe is ook gekopieerd uit zijn methode Ik Schrijf Duidelijk: “Ik kreeg de schrik van mijn leven, omdat ik op sommige scholen zag dat de kinderen werkten uit gekopieerde Minov-schrijfboekjes die van mij afkomstig waren. Compleet met mijn naam erbij. Dit alles gebeurde zonder mijn toestemming.”

Volgens Wolters Noordhoff vertonen de Minov-methoden Schrijven voor de Basisschool en Patronenschrift voor de Vijfjarige Kleuter, veel overeenkomst met de eigen schrijfmethodes. “Voorzover wij hebben kunnen nagaan heeft Wolters Noordhoff aan het Minov geen toestemming voor deze overname gegeven”, staat in een brief aan het ministerie. Door Adiel Kallan, topfunctionaris op het Minov is per schriftelijke reactie erkend dat plagiaat is gepleegd. Per 1 oktober 2005 zou een revisie worden doorgevoerd.

opening
Fernandes Express
BODO Party

9 REACTIES
 1. Er zijn zoveel geweldig Surinaamse schrijvers in dit land , waarom moeten wij steeds van Nederland copieeren.Bijna al onze boeken zijn op Nederland gericht zoals:train,sneeuw,hagel en dat soort van zaken die niet eens in ons land voorkomen ,ik vraag mij af hoe onze kinderen vooral van de lagere scholen een voorstelling moeten maken als zij teksten moeten lezen die geheel en al gebasseerd is op Nederland.

  Ik zeg het nogmaals wij hebben echt capabele schrijvers in dit land die kinder boeken kunnen schrijven die ook op school gebruikt kunnen worden.1 van ze is Gerrit Barron


  Maak melding
 2. Zo zie je maar hoe achterlijk de sur. minister van onderwijs notabene is/was. In het geval van dhr Marhe is evident plagiaat gepleegd.
  worden we door deze bavianen geregeerd.


  Maak melding
 3. Dan waar moeten zij geld vandaan halen of vinden…vaak krijgt men giften maar nooit naar een daadwerkelijke plek of probleem oplossing… mang..I tell you the truth..ik doe als China… alles dat in mijn hand komt is ook voor mij.

  Of laten wij een andere taal oppikken.

  Of willen zij de taal behouden voor Su..dan moeten zij betalen…of niet. Ja toch.


  Maak melding
 4. Laten we aub de Nederlandse taal preserven al moeten we nederlandse boeken copiëren maakt niet uit, als we maar niet overgaan tot een afrikaanse zoeloe taal. Getuige de surinaamse vlag en volkslied.
  De Nederlandse taal bindt ons allen.


  Maak melding
 5. waarom moet die klote Wolters Noordhoff klagen waarom zegt hij niet ik vind het niet erg want in het verleden heeft NEDERLAND suriname leeggeroofd dus maak maar gebruik van mijn boeken zo zie je weer hoe die hollanders zijn egoisten en misbruik maken van anderen dat kunnen ze heel goed


  Maak melding
 6. Wanneer houdt dit allemaal op de minister is niet de schuldige in deze iedereen in Suriname weet dat deze man niet de juiste man op de juiste plek is hij bakt gewoon niks van weet onze regering wat onderwijs betekent meneer de president hoe kan je zo iemand toelaten tot minister die niet eens t woord minister dan schrijven ps hij was een malafide makelaar ik ken hem persoonlijk


  Maak melding
 7. Er zijn zoveel gratis Eneglse leerboeken op het internet. Waarom Nederlands? Om kinderen op te leiden om later naar Nederland te gaan, natuurlijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES