zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieIntegratie Suriname vereist durf en creativiteit

Integratie Suriname vereist durf en creativiteit

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 mei – Suriname’s integratie in de regio vereist durf en creativiteit van ondernemers. Dit zegt minister Clifford Mariica van Handel & Industrie, HI. Er zijn zowel voordelen als nadelen en wat er te halen valt zal uiteindelijk voor een belangrijk deel ook afhangen van de eigen inzet. Meer dan ooit zal die economisch gewicht in de schaal leggen.

Dit gegeven zal steeds meer merkbaar worden de komende jaren. “De staat krijgt steeds minder inkomsten binnen vanwege het 0–tarief van de Caricom. Dat heeft gevolgen voor de samenleving, want de staat houdt minder over om te investeren in infrastructuur en industriële ontwikkeling”, zegt Marica. Uiteraard zal de overheid zoveel mogelijk blijven zorgen voor de meest gunstige omstandigheden.

Onder meer in de Caricom is het nodige voorwerk gedaan. En als nodig worden obstakels opgeheven, alles in naam van economische vooruitgang. “Waar we voor moeten zorgen is meer export, waardoor het verlies aan inkomsten gecompenseerd wordt”, aldus Marica. Vooral landbouwproducten maken veel kans om goed verkocht te worden.

opening
Fernandes Express
BODO Party

4 REACTIES
 1. Nou Marcia,

  Als je begint het interen belastingapparaat van suriname te moderniseren zal je merken hoeveel inkomsten je eigenlijk wel niet bent misgelopen de afgelopen 20 jaar. Het inkomstenverlies uit het 0 tarief via integratie in de caricom valt daarbij in het niets.

  Je moet derhalve de intergratie dus zien als een mogelijkheid je producten te slijten in een andere land, waardoor de binnenlandse productiviteit stijgt en we dus ook meer belasting kunnen heffen van de surinaamse ondernemers.


  Maak melding
 2. Blok twee van dit artikel is erg somber.De samenleving zal hier direct mee te maken krijgen.’Waar heeft de Surinaamse overheid nog grip op?.Alle belang rijkste inkomste bronnen zijn in handen van multinesjenel’s en een kleine selecte groep Surinamer’s(partij gebonden)’Marica ziet nog mogelijk heden ter compensatie van de verliezen.


  Maak melding
 3. Wel wel meneer marica,vraag het zelf aan meneer rodjers v/d nps of het wel zin heeft landbouw als beroep uit te oefenen in surbo.

  Volgens deze meneer is landbouw uit den boze,waarom zou je dit onderdeel waar de mensheid van bestaat uit oefenen..

  Volgens de negers in het algemeen is dit beroep taboe en slaafs om te doen.

  Je zou om een begin te maken alvast de coronianen een hart onder de riem steken om ze aan sporen alsvast mooie siebies van cronto bladeren te maken en kokosnoot te exporten naar het caricom.
  Gemakkelijk en licht werk en is aan luiheid onderhevig..
  Je zou aan rodjers nps aansporen om de paramangs casaba,bana,mopé,kasjoe,napie enz enz enz. te planten en naar zanderij te vervoeren met de slm en afzetten in de caricom..
  Dus ideeeeen genoeg alleen het arbeidttt nog.

  Wat belet je nog…


  Maak melding
 4. Zou moeten zou moeten…

  Front is heer en meester in het bezigen van dit soort taal… Een intensie, die vaak nooit wordt uitgevoerd. Dat is Front eigen. We zouden een brug krijgen van Lachmon… 😉

  Front… u stelt vast maar u doet er niets mee…

  Welke minister zal baanbrekend zijn en neemt de regio waar Suriname in zit onder de loep om afzetmarkten en nieuwe markten te zoeken?

  Rijst, hout en goud… dat wisten we al dat we die kunnen afzetten… maar kom nu eens met innoverende produkten!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES