Surinaamse douane aan verjonging, vernieuwing toe

7

PARAMARIBO, 1 mei – De rol van de douane zal grondig bekeken moeten worden. Dit zegt minister Humphrey Hildenberg van Financiën. Het is van belang de positie van de dienst te herbepalen in dit tijdperk van snelle veranderingen. De rol van inkomstenbron voor de overheid gaat er steeds meer uit.

Invoerrechten gelden steeds minder als zekerheid. “In mijn optiek zal de Douanedienst steeds minder belangrijk worden. Er zullen andere instrumenten ingezet moeten worden om de inkomsten van de staat op peil te houden”, zegt Hildenberg. Dit betekent zoveel als dat het hele douanekorps anders ingezet zal moeten worden. Volgens nieuwbakken douanechef August Hammen zijn er bergen werk te verzetten.

Met een gemiddelde leeftijd van vijfenveertig jaar behoren de leden van het huidige korps niet tot de allerjongsten meer. Bovendien moet gewerkt worden met wetgeving van zo’n honderd jaar oud. “Onze werkwijze is ongeveer honderd jaar oud. De aanpak moet anders, willen wij datgene halen uit de dienst waar de gemeenschap en de economie recht op hebben”, aldus Hammen.


7 REACTIES

 1. eindelijk gaat men wat doen, zijn een heleboel schurken in de corps, de meeste zijn een schande voor sur.
  ze hebben mij ook bestolen, ze moeten daar bij de haven verdwijnen, je word daar afgepers, schurken zijn ze.


  Maak melding

 2. 45 jaar? Ik heb vernomen dat veel van die douaniers met 35 jaar al binnen zijn en dat hun officiele salaris niet eens genoeg is om hun dure auto’s te tanken.


  Maak melding

 3. Het werd tijd ook..

  Ze zijn allemaal currupt zonder uitzondering.

  Nooit zijn je stukken goed ingelevert als je wat dan ook in-export teerd.

  Je bent vijwillig verplicht tjoekoe te geven anders kun je je zaken niet gedaan krijgen.

  Hoe is het mogelijk dat de douane niet één maar verschillende 4weel drives rijdt met een mormale salaris en een groot huis bezit..

  Normaal klacht iedereen in surbo de buiten en binnenvrouw van deze mensen rijden in de mooiste autos..rara.. en jij nu.
  Best gegunt hoor daar gaat niet om..
  currupte boeren allemaal..


  Maak melding

 4. Het systeem moet vervangen worden!!niet de mensen.De ambtenaren volgen blindelings het systeem!Das ist pas veranderingen in positieve zin.


  Maak melding

 5. Om werk te vinden bij de douane is 1 van de moeilijkste baan in Suriname.Je solliciteert tot dat je niet meer kan.Hoe is het mogelijk dat mensen die bij de douane een eenvoudige job hebben,maar auto,s rijden wat een business man zou rijden.Iets klopt totaal niet hoor.Is het die tjoekoe die men krijgt maakt hun zo stinkend rijk?De overheid moet een onderzoek daar verrichten want zo kan het niet door gaan.

  Ik vraag mij af als bepaalde mensen een gewete hebben en het verschil tussen wat niet mag en wel mag niet meer kunnen herkennen.
  Laat men het heel systeem daar bij de douane totaal veranderen dan weet ik zeker dat er een eind komt aan al deze tjoekoes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.