Home Nieuws uit Suriname Suriname mag nog meer regenval verwachten

Suriname mag nog meer regenval verwachten

5

PARAMARIBO, 30 apr – Suriname mag zich opmaken voor nog meer hevige regenbuien. Dit meldt de Meteorologische Dienst. Het water mag dan wegtrekken uit de meeste wijken van Paramaribo, maar dat betekent nog niet dat de last ook definitief voorbij is. Het beste is waakzaam te blijven.

De intensieve buien in korte tijd schijnen immers bij het Surinaamse leven te gaan behoren. “Daar komen we niet meer van af”, zegt meteoroloog Roel Oehlers tegenover de Ware Tijd. De hoeveelheden regenwater die vroeger opgemeten werden in drie dagen worden nu geregistreerd binnen enkele uren. Het is dus hoog tijd voor aanpassing van het beleid en een mentaliteitsombuiging.

Afvoersystemen zullen aangepast moeten worden op de veranderende omstandigheden. Nu worden nog te vaak zonder overleg met de autoriteiten open trenzen gedempt. In veel gevallen zijn de buizen die er worden gelegd niet berekend op de grote hoeveelheden regenwater. Ook het dumpen van vooral plastic afval in trenzen en kanalen moet ophouden.

Kijk voor meer foto’s ook op www.surinamefoto.com.

5 REACTIES

 1. Dr.No
  Er moet een rubberboten actie in Nederland komen .Voor riool Suriname .Kanhai mag als eerste invaren .Naar de openzee zonder motor.Arme mensen moeten dit weer meemaken?
 2. Prik
  Zo meteen is een corjaal HET vervoermiddel in paramaribo. De auto's zijn dan passé. Nu nog verkeersborden met opschrift "pas op voor overzwemmenden kaaimannen"
 3. Tang-Boeng
  Droge tijd?geen druk in de waterleidingen Regentijd? te kleine rioolbuisjes.het water stroomt niet gauw weg. Wat Nu?? soso sari..nu lijkt mn stad,net Venetië,het ontbreekt alleen de gondels.
 4. Pinto
  Ik zal alvast alle grote lege flessen sparen om zelf een vlot te fabriceren. Het is ook geen gek idee om het huis alvast op pontons te plaatsen.
 5. ajit
  Hoop dat de surinaamse regering rekening houdt om de kustlijnen te behouden. Want indien vanuit het binnenland water komt en niet weg kan stromen door hogere zeewater is paramaribo binnenkort verleden tijd. En dit allemaal omdat ze hun eigen zakken zitten te vullen en investeren in hun eigen portemonnee.