Surinaams Hof van Justitie heeft weer president

5

PARAMARIBO, 28 apr – Het Hof van Justitie heeft na bijna tien jaar weer een president. Met de installatie van John von Niesewand kan Suriname’s hoogste rechtsprekend orgaan weer optimaal functioneren. De verwachtingen zijn hoog gespannen.

Inspanningen voor verbetering van de output zijn midden in de uitvoering. Er valt nog veel te doen. “Het Hof staat voor grote uitdagingen, die de kwaliteit van de rechtspraak moeten verbeteren en de rechtzoekende ten goede moeten komen”, zei Von Niesewand kort na de installatie. Onder meer zal een oplossing gevonden moeten worden voor het nijpend tekort aan rechters.

Voorlopig wordt verlichting verwacht via de verkorte opleiding van ervaren juristen. Voor de langere termijn word een nieuwe aanwas klaargestoomd. “Uitdagingen mogen niet uit de weg worden gegaan. Wij zullen er alles aan doen om het vertrouwen in de rechterlijke macht te vergroten”, aldus Von Niesewand. Von Niesewand heeft sinds 1998 waargenomen als president van het Hof.


5 REACTIES

  1. Er moet verandering komen in t hele rechtssysteem in Suriname eenmaal in de bak is de kans groot dat je terugvalt omdat je hebt geen begeleiding in die periode van detentie. Rovers moordenaars verkrachters allemaal in een cel met minderjarige minister van justitie doe er wat aan met de veel plegers ze missen begeleiding,want met de strafmaat schrik je ze niet af


    Maak melding

  2. Bestaat er in Su ook zoiets als Hoge Raad/Hogerberoep aantekenen? Wie kan antwoord hierop geven en uitleggen hoe het in zijn werk gaat?


    Maak melding

  3. Hartelijk gefeliciteerd Ome Jonh. Het heeft wel ontzettend lang op zich doen wachten, maar U bent eindelijk officieel benoemd op de post waarop niemand anders dan U recht op heeft……… Wel Suriname beschikt niet over een Hoge Raad. Het rechtsysteem in ons land beslaat slechts twee juridische fasen. Het Kantongerecht in eerste instantie en dan het Hof van Justitie als beroeps orgaan.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.