donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenEconomieSuriname niet bang voor concurrentie landbouw

Suriname niet bang voor concurrentie landbouw

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 27 apr – Suriname deinst er niet voor terug om op landbouwgebied de concurrentie aan te gaan met andere landen. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Angst is dan ook niet de reden waarom de modellen voor verandering van handelsverhoudingen niet zonder meer aanvaard worden.

Er speelt veel meer. “Als Caribische landen zijn we niet bang voor concurrentie, maar dan moet het er eerlijk aan toe gaan. Wij kunnen zonder probleem bepaalde producten leveren”, zegt Raghoebarsing in de marge van het overleg tussen de EU en rijstproducenten Suriname en Guyana. De garantie dat onder gelijke voorwaarden verhandeld mag worden, kan maar niet gegeven worden.

Het zal dus nog even duren voordat er overeenstemming is bereikt. De afgelopen ruim tien jaar heeft Suriname al een belangrijk deel van zijn traditionele markten voor rijst moeten afstaan. Het overleg moet onder meer perspectieven bieden voor een betere concurrentiepositie en afzet. “Wij merken dat de EU bereidwillig is, maar het gaat nog veel te langzaam”, aldus Ragoebarsing.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

1 REACTIE
  1. Wat voor nijlpaardenbek zet de minister weer op. Landbouw staat en valt met een goed water aan-afvoersysteem. Irrigatie dus. Maar als je het water van de huidige regenbuien niet de baas kan, moet je je bek houden en niet bluffen. Want jullie zullen de concurrentie echt niet aankunnen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES