Suriname gedoogt verboden landbouwgif voorlopig

5

PARAMARIBO, 27 apr – Bepaalde soorten landbouwgif die internationaal verboden zijn, worden nog even geoogd in Suriname. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Handelaren en landbouwers krijgen nog even de tijd om het spul te verhandelen of te verwerken. Onduidelijk is wanneer precies een algeheel verbod wordt afgekondigd.

Er wordt nog gewerkt aan de wetgeving. Bovendien geldt een uitfaseringsperiode om handelaars te beschermen tegen financiële schade. “Straks wordt ook het gebruik en bezit totaal verboden van chemicaliën die niet meer geïmporteerd mogen worden”, zegt Raghoebarsing tegenover de Ware Tijd. Hij gelooft zowaar dat er steeds veiliger landbouwgif wordt uitgevonden.

De internationale trend kan dus gerust gevolgd worden. Voorlichting vanuit LVV heeft doorgaans weinig effect. Landbouwers houden zich slecht aan voorschriften, wat het gebruik van landbouwgif dieper trekt dan het selecteren van wat wel en niet geïmporteerd mag worden. Controle van de overheid is ook vanwege gebrek aan mankracht doorgaans beperkt tot exportproducten.


5 REACTIES

 1. Suriname gedoogt verboden landbouwgif voorlopig.De heer Raghoebaarsing is selectief bezig vind ik omdat hij heeft aangegeven dat hij het verbod van landbouwgif even aan houdt 1 van de rede is dat de handelaars financiele schade kunnen onder vinden.

  Heeft meneer Raghoebarsing wel aan de gezondheid van de totale gemeenschap gedacht.Groenten die bespoten zijn , ik kan mij niet voorstellen dat er zo nonchalant mee gewerkt wordt en nog erbij met verboden landbouwgif,geen wonder dat een heleboel mensen dood gaan en weten niet eens wat de oorzaak van hun dood is.

  Gezondheid is nummer 1 en dan komt de rest meneer Raghoebar


  Maak melding

 2. Geen enkel landbouwgif is veilig. Probeer een glas Warang Cola (Gramazone) te drinken. Hoeveel doden moeten nog vallen, waarom doen ze daar niks. Wie zijn de echte landbouwers? Mensen? Mis! Het zijn de Insekten, die doen al het zware werk, ze bestuiven de bloemen. Zonder die insekten, geen zaden, vruchten en ook geen leven op aarde. Mensen zijn zo ondankbaar, die hebben geen respect voor al die vruchten en groenten. Hoeveel keren moest ik het voorkauwen. Geen gevoel voor al die doden, harteloze mensen zeg. Ik ben de enige Entomoloog van Suriname die meer dan 300 nieuwe soorten al heeft beschreven. Tot heden is niet bewezen dat gif, kunstmest echt heeft geholpen en het vernietigt meer dan je denkt.


  Maak melding

 3. Hoe durft een minister zo een uitspraak de gezondheid van zijn eigen mensen zegt hem niets geld is belangrijker voor hem dan de mens de heer minister hoeveel euro’s heb je onder tafel gehad om de surinamer te vergiftigen we hebben t een tijd over 8 december maar de gezonheid van honderd duizenden burgers is in gevaar Moenne ga je straks amnestie voor hem vragen


  Maak melding

 4. Als dit geen brevet van onvermogen is van deze Minister dan weet ik het echt niet meer.
  Ach, hij denkt natuurlijk aan zijn achterban.
  de rest van het volk mag maar creperen. Hoelang nog volk van Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.