Oude vriend van Suriname komt met geschenken

10

PARAMARIBO, 27 apr – “Taiwan is een oude vriend van Suriname.” Dit stelt de stichting Suriname-Taiwan Friendship Foundation. Hoewel goed beseft wordt dat Suriname officieel het One China-beleid ondersteunt, wordt de hoop gevestigd op een mentaliteitsombuiging. Als instrument gelden hulpprojecten voor sociale instellingen.

“Tussen 1945 en 1971 waren er diplomatieke betrekkingen tussen Taiwan en het toenmalige rijksdeel. We willen Surinamers weer warm maken voor die betrekkingen”, zegt stichtingssecretaris David Chin tegenover de Ware Tijd. De eerste begunstigde is het kinderhuis Saron, dat bedacht wordt met tienduizend Surinaamse dollar (ongeveer drieduizend euro) aan elektronica.

Er wordt nog meer hulp in het vooruitzicht gesteld. “Wij streven geen politieke doelen na, maar willen de Surinamers beter bekend maken met Taiwan. We richten ons vooral op de sociale sector. Taiwan is een democratisch en welvarend land dat bereid is andere landen te helpen. Dat willen we tonen door donaties aan stichtingen die het nodig hebben”, aldus David Chin.


10 REACTIES

 1. Voorlopig zullen de regeerders de zak blijven vullen. Net als bij bedelen kunt u er wat in doen of negeren en zonder donatie doorgeven. Dat laatste hopen we natuurlijk niet en is ook niet netjes.


  Maak melding

 2. Tawan heeft vanaf de koreanse oorlog een relatie gehad met de echte Surinaamse helden van toen.Maar die helden leven nu niet meer. wel in gedachten van de Tawanezen.Ik zou tegen Tawan willen zeggen zoek die helden op? In de Asiana. Of bij de oude Tris strijders Endjinica,Knil,of Merdeka skwai.En als Tawan het nu in Sur.Gaat zoeken, Dan zoeken ze naar het hardhout van Suriname.Want dat is de Inzet van deze Speetogen.Het staat bekend dat Taiwan een van de grootste hardhout afnemer is.Ze gaan de Surinaamse klootzakken omkopen,en zo de bossen kappen.Chinees blijf een chinees.Lanzaam maar zeker wordt Sur. een provincie van china kijk maar naar Tibet.Dus Blakamang en Koelieman hou je ogen open.LAAT TJOEKOE JE NIET BLIND MAKEN.DENK AAN je LAND EN NIET NAAR JE FOCKING FAMILIES.En deze Honden vreters.Hou ze zogenaamd als vriend jang ding monie.Want dat zijn jullie Sanangmang toch gewend.Laan ze die riolen opknappen,Want nog NPS en NoG NDP denkt dat te doen.


  Maak melding

 3. kom met cadeautje om alle vis in surinaamse territoriale water leeg te vissen!!! geschenken voor wie????????????
  laat de parlementariers liever landbouw gif nuttigen, want daarmee willen ze alle surinamers ziek maken, en laten daarom buitenlandse groenten importeren in suriname!!


  Maak melding

 4. Waarom moet Suriname steeds degraderen met cadautje van t buitenland zou t niet beter zijn om studie mogelijkheden te schapen voor t surinaams kind in die landen dan te overrompellen met geschenken wij maken onszelf belachelijk om telkens dat te moeten vernemen ps Surinaamse regering vraagt naar een hengel om zelf te leren vissen


  Maak melding

 5. nooit goed he ! ik vraag me af wat al die klagers hebben gadaan tijden de overstroming in suriname hebben jullie ook een bijdrage gelevert , dan de beste stuurlui aanhangen hier op deze site schande .


  Maak melding

 6. NDPer, je kent de taiwanezen nauwelijks en hecht nu al een band met ze, slechts om de macht te breken van de VHP en NPS, zeg je. Er komt een tijd dat ze zich laten KENNEN, dan piep je wel heeeeeel anders…misschien wel in het Taiwanees! En je zult niet de enige zijn…, Suriname zit helaas vol met landverraders.

  Ons land is net een gulzige bedelaar, om het maar zo te zeggen. Ooit gehoord van een bedelaar dat rijk is geworden van het bedelen??!!


  Maak melding

 7. Waar blijft al het geld dat verkregen word door al die natuurlijke hulpbronnen. Gaat het soms in de zakken van de parlementariers. Zijn zij dan afhankelijk van die cadeautjes uit het buitenland. Weer de handjes ophouden.

  ramses


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.