maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname’s bauxietonderhandelingsteam compleet

Suriname’s bauxietonderhandelingsteam compleet

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 apr – Het team dat namens Suriname onderhandelingen zal voeren met de bauxietmaatschappijen is rond. Dit meldt de Ware Tijd. Ook het strategisch team dat belast zal worden met het bewaken van de onderhandelingsstrategie en het beoordelen van de tussentijdse resultaten, is compleet.

Als leider van het onderhandelingsteam wordt aangesteld mr. Marny Daal-Vogelland, lid van het management bij Staatsolie. Daal-Vogelland heeft de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van mijnbouwcontracten en wetgeving. In het team zitten onder meer Jainul Abdul, topfunctionaris op het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Rita Vaseur- Madhoeban, directeur van het Bauxiet Instituut Suriname.

Ook worden vertegenwoordigers opgenomen van de Belastingdienst, het milieuinstituut NIMOS en van de vakbeweging. Leider van het strategisch team is de jurist Alwin Baarh, die de voorbesprekingen heeft geleid met de bauxietbedrijven. Onder de leden bevinden zich ook oud-directeur Eddy Jharap van Staatsolie en Chandi Jethu, econoom en in het dagelijks leven investment bankier.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Hopelijk kan men deze keer meer resultaat behalen.Want titels zeggen mij niet zo heel veel.De winsten moeten in Suriname zelf geinvesteerd worden.Het kan nooit zo zijn dat grote groepen mensen door gebrek aan werk,’bus of taxi chauffeur moet worden’.Een fooi als eind resultaat is geen resultaat.


  Maak melding
 2. Waarom was zulk 1 team niet samnegesteld toendertijd met de Cambior deal ???

  Juist geraden ,addertjes onder het gras. En wat moeten die addertjes dang voorstellen ???
  Ondertafelgeld natuurlijk. Boevenpraktijken.

  Groetjes,…………..


  Maak melding
 3. hoopvol ben ik wachtende op de resultaat en niet vergeten dat SURALCO en BILLITON toen ter tijd niet alleen bauxiet hebben ze buit gemaakt ook goud zonder controle mechanisme bereik je niets na de deal omdat de multinational weten dat we maken ons niet druk met controle zolang we een grammetje kan pikken.Kan de cambio deal niet opengebroken worden tot heden weten we niet hoeveel goudvoorraad t land wordt uitgevoerd bij de voorraad werken alleen maar buitenlanders t is en blijf een slechtste deal we hebben genoeg delfstoffen en er zijn landen genoeg die onze delstoffen nodig hebben voor een betere deal voor land en volk t is een schande dat armoede in ons land moet heersen, want op papier is Suriname een rijk land van niet eens een miljoen inwoners


  Maak melding
 4. @ henky een goede vraag van jou vind ik ,maar er is een start gemaak eerlijk gezeg vind ik dat deze regering op een paar minister na de voordeel van de twijfel moet krijgen , laten we zien wat voor vordeel dit voor suriname is er zjn een aantan namen in deze team waar je u tegen kan zeggen eddy jharap is er een van , we moeten een ding niet vergeten 20 jaar of meer militaire dictatuur dat haal je niet zomaar in hoor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES