zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurMarcel Pinas leidt community art project A'dam

Marcel Pinas leidt community art project A’dam

-

Does Travel - naar Suriname

In het kader van het community art project ‘Stromen’ geleid door Marcel Pinas, werden afgelopen weekend werken van veertig workshopdeelnemers aan het grote publiek gepresenteerd.

“Ik wil een bijdrage leveren aan het behouden van de cultuur van de Marrons. Dat vind ik heel belangrijk”, motiveert Marcel Pinas zijn inzet voor het kunstproject ‘Stromen’. Het staat voor ‘ontwikkeling en vooruitgang’.

Pinas was de afgelopen zes weken de ‘basja’ – aldus Joan Buitendorp van Galerie Nola Hatterman – van de workshop met veertig deelnemers. “Een mix van uiteenlopende mensen”, beschrijft Pinas de groep. “Mensen die meer willen weten over de kunst van de Marrons. Ik heb ook willen tonen dat kunst dichter bij je staat dan je denkt.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
 1. De marroncultuur is een absolute verrijking van- en voor Suriname. Deze categorie Surinamers ontleent haar bestaan aan dat gruwelijke slavenhouders fenomeen in dit land.
  Dat mensen de soelas , watervallen, wilde beesten en malaria hebben getrotseerd om zich te onttrekken van het beestenleven op de plantages spreekt boekdelen.

  Het was zo erg dat slaven elders op de wereld werden bedreigd met deportatie naar Suriname als zij zich niet koest hielden.

  Het is mijn overtuiging dat de mensen dit niet langer hoeven te pikken om verstoken te blijven van alles en nog wat, waarvan zij die na hen zijn gekomen naar omstandigheden met volle teugen profiteren.

  Met name onderwijs, gezondheidszorg, nutsvoorzieningen enzovoort.

  It is no use om je langer schuil te houden, -voor wie-, in het ongerepte bos.
  Ik zou zeggen verlaat die handel en kom waar de ontwikkelingen zijn. Laat niemand jullie voor de gek houden dat het verre binnenland in de komende eeuwen tot ontwikkeling zal worden gebracht.

  Jullie zijn als geen ander “Srananmans” en hebben daardoor het recht om OOK een MENSwaardig bestaan te leiden.

  Het bos is het bos, come where the action is!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES