zondag, december 10, 2023
HomeNieuws uit SurinameWoede na annulering KLM-vlucht uit Suriname

Woede na annulering KLM-vlucht uit Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 23 apr – Tientallen passagiers voelen zich in de maling genomen door de KLM. Ze zouden niet op de hoogte zijn gesteld van het uitvallen van vlucht KL714 wegens een technisch probleem. De emoties liepen zelfs zo hoog op, dat de politie moest ingrijpen op de Johan Adolf Pengelluchthaven.

De plaatselijke KLM-functionaris moest vertrekken onder politiebegeleiding Vooral zijn mededeling dat het bedrijf pas verantwoordelijk is na het inchecken, wekte verontwaardiging. Ook werd aangehaald dat de annulering bekend gemaakt was via de media. “De KLM maakt ons tot illegalen. Dat de vlucht geannuleerd was, wisten slechts enkelen”, zegt een passagier tegenover de Ware Tijd.

Een andere vindt dat Suriname te veel tolereert, waardoor dit soort calamiteiten zich er vaker voordoet. De passagiers zeiden zich behoorlijk in de aap gelogeerd te voelen. Behalve dat hun werk wachtte in Nederland, waren ze ook door hun financiële middelen heen. Er wordt dan ook schadevergoeding geëist. Door de KLM zijn geen toezeggingen gedaan. Intussen is iedereen vertrokken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

19 REACTIES
 1. Blijf maar met de KLM vliegen een van de beste vliegmaatschappijen van de wereld, maar wel alleen voor blanken. Zwarte passagiers zijn alleen maar bijverdiensten, die tellen niet mee.


  Maak melding

 2. Ik ben benieuwd of er ook zo op de KLM zal worden gescholden hier. Als het de SLM was geweest, dan was dit forum te ‘klein’…. hihihihihi….


  Maak melding

 3. waar zijn nu alle mensen die de SLM zo lopen af te kraken en de KLM zo lopen op te hemelen?????????

  Wat ik al vaker zei, dit gebeurd met alle luchtvaartmaatschappijen ter wereld EN DUS NIET ALLEEN MET DE SLM


  Maak melding

 4. Het is eigenlijk heel simpel…

  De Surinaamse overheid moet aan elke luchtvaartmaatschappij die Suriname aandoet, het draaiboek opvragen van een eventuele annullering en vaststellen of hetgeen daarin staat wel ok is voor de passagiers!!

  Daarnaast moet men dit ook constateren en is het verder gewoon het draaiboek volgen.

  We hoeven niet emotioneel te zijn, gewoon zorgen dat dit probleem STRUCTUREEL wordt opgelost.

  En met dit regeerteam hebben we natuurlijk de beste stuurlui aan wal….:-)


  Maak melding

 5. Ach deze Suri’s kiezen om te vliegen met HUN maatschappij nl. de Kelere Laat Matschappij (KLM)en hun dochter Mar alles reist in nederlandse air-maatschappijen.(Martin Air)
  Bij de keuze wordt styeds slecht gesproken over alles wat Suri is dus ook onze eigen Steeds Laat Maatschappij.(SLM)
  En nu klagen over JOUW Nederlands bedrijf en de behandeling welek niet verschilt van de service verlening door welk Nederlands bedrijf dan ook.
  Vragen jullie maar nar het 900- nummer van de KLM en betaal voor je klachten.
  Succes.
  Suri’s kiezen voor Egi Sanni


  Maak melding

 6. ATTENTIE SLM:
  De KLM technici zullen binnenkort ons vliegtuig aan de grond houden zodat de negatieve aandacht van hun wordt afgeleid.

  Van enkele passagiers heb ik gehoord dat ze op Schiphol 4 uren aan de grond (in het kapotte vliegtuig) hebben gezeten voordat ze eruit mochten. Ze hebben een drankje en pinda’s aan boord gekregen, zodat ze hun kop hielden.
  Maatschappijen zijn verplicht (vlgs Europese luchtvaart regels) bij langdurige vertaging zoals deze, alle gestrandde passagiers van hotelkamers en maaltijden te voorzien, maar integendeel ze werden daar weggejaagd. De KLM heeft alleen voor de business class passagiers een hotelkamer geregeld. De economy class passagiers kregen een briefje met een adres waar ze konden klagen.
  Als van de 440 passagiers (lees: sukkels) er 100 een klacht indienen dan heeft de KLM lekker veel geld uitgespaard.

  PIEEP KLM


  Maak melding

 7. Beste mensen, dit is heel frustrerend, maar dank God dat het technisch probleem bijtijds is ontdekt.
  Een boeing is nu eenmaal geen kookwekker en tegenwoordig neemt men geen enkel risico: ook niet als er ‘zwarte passagiers’ aan boord zijn, beste Paagal!! Hoe durf je zoiets te zeggen!

  Als de afhandeling niet correct is verlopen kan men de KLM hiervoor aansprakelijk stellen.

  Kees


  Maak melding

 8. KLM zet haar beste/nieuwe machine in richting USA/ASIA/en verre oosten is mij al heel lang bekend.Het verbaast mij niets als er problemen zijn met die broko-broko masien.Ooit waren er problemen met de startmotor?,boven de oceaan.2 uur vliegen,rechtsomkeer maken richting Schiphol.Boven de oceaan de brandstof eruit pompen/lozen!!Je hoort in de cabine geen kik,je ademhaling verstokt,uit angst!!Beide toestellen(huidige) goed voor de schroothoop!!


  Maak melding

 9. First of all. Dit soort happenings kunnen ELKE maatschappij overkomen, dus laat ons niet dramatiseren.

  Wel hoop ik dat een ieder die altijd steen en been klaagt over de SLM en aangeven dat zij vaste prik KLM vliegen de ogen geopend is dat DIT DUS ook bij de KLM voor kan komen, en dat men niet moet denken dat de GROTE maatschappij dan meteen een andere 747 klaar heeft staan als reserve. Zo werkt dat NIET in de luchtvaart.

  Dat de KLM lijndiensetn naar landen zoals SME en de Antillen als 2e rangs lijnen behandelt, dat is al sinds jaar en dag bekend dus moet niemand nu verwonderd zijn.

  Het behoren wel me tot de lijne met de hoogste bezettingsgraad, maar de KLM ziet het als “Monkey transport” en handelt er ook naar.”Verantwoording geldt pas na inchecken”?
  Wat voor onzin en dommigheid is dat v/d KLM vertegenwoordiger?

  Dus: Ja de SLM is uiterard gevoeliger (met 1 toestel op de lijn), maar het is dus nu wel bewezen dat men ook met het grote KLM
  dezelfde calamiteiten kan hebben.

  Rustig blijven dus en verder normaal blijven doen.


  Maak melding

 10. Wel een beetje vermoeiend dat in Suriname van alles een raciale kwestie wordt gemaakt. O ja, mijn auto deed het niet vanochtend, waarschijnlijk een complot tegen mij als blanke? Get real!

  Als de KLM af is geweken van het normale protocol bij annulering kan zij daar op aangesproken worden, maar dat is m.i. nog geen reden om de betreffende functionaris te bedreigen.


  Maak melding

 11. Met de meeste ben ik het wel eens maar met Paagal (nr1) en Sergio (nr3)helemaal.

  Heel veel kondremangs doen onder voor alles wat blank is en daar wordt van geprofiteerd.

  Laten we met zn allen een tijd alleen met de SLM vliegen, dan ga je zien hoe de KLM gaat schijten.

  We moeten met zn allen de SLM laten groeien,dat is ons Surinaams eigen ding,dat zal een beter gevoel geven en kunnen we trotser zijn op ze.

  Wat ik wel hoop is dat die 100 mensen waren die normaal gesproken de SLM afkraken en de grond in boren, die zullen dan flink op hun bek zijn gegaan.

  Wat voor onzin is dat pas als die mensen waren ingecheckt dan pas kon de KLM iets betekenen voor ze.

  Die mensen hebben van te voren al flink betaald voor die reis,service en diensten van de KLM dan hebben ze er ook recht op om met fatsoen behandeld te worden.
  De KLM is zo streng dat ze je gegevens willen van Suriname,nu hadden ze die en hebben ze de passagiers niet op een normale manier laten weten dat er vertraging zou zijn.

  Ik had die man van de KLM echt in zn blote kont heel de landingsbaan 3x rond laten rennen.

  De KLM heeft nu na zoveel jaren nadat ze de Surinamers met hun monopolie positie hebben kaalgeplukt en daardoor vandaag de dag zijn wat ze zijn, duidelijk laten weten wat ze om Surinamers geven. Neks!!

  Dus beste landgenoten vlieg met de SLM.


  Maak melding

 12. Dit komt allemaal doordat WIJ een lagié soort mensen zijn,geen volk..Erger dan lafaards..

  WIJ zullen het nooit leren…

  Zolang WIJ geen BLOK EENHEID vormen komt er geen verandering..


  Maak melding

 13. De financiële vergoeding bij overboeking of annulering zijn bij EU verordening 261/2004 (http://ec.europa.eu/transport/air_portal/passenger_rights/doc/2007/com_2007_0168_nl.pdf) vastgesteld en bestaat uit het volgende:

  afstand minder dan 1.500 km
  —————————-
  aankomsttijd meer dan 2 uur later € 250,00
  aankomsttijd minder dan 2 uur later € 125,00

  afstand binnen EU meer dan 1.500 km of
  buiten EU van 1.500-3.500 km
  ————————————–
  aankomsttijd meer dan 3 uur later € 400,00
  aankomsttijd minder dan 3 uur later € 200,00

  afstand meer dan 3.500 km
  =========================
  aankomsttijd meer dan 4 uur later € 600,00
  aankomsttijd minder dan 4 uur later € 300,00

  * in vergelijking met het oorspronkelijke vluchtschema.
  Betaling. De financiële compensatie moet zo spoedig mogelijk worden betaald in contanten of door overschrijving op uw bank- of
  girorekening. Reiswaardebonnen mogen ook, maar alleen met uw schriftelijke instemming. Terugbetalingen moeten binnen 7 dagen plaatsvinden.

  Claims indienen bij KLM Customer Care tel. 020 – 5459780 Fax 020 – 6488537.
  (http://www.klm.com/travel/nl_nl/images/Compensatie%26assistentie_ned.rgm__tcm52-66162.pdf)
  Overigens heeft KLM een slechte track record wat betreft afwikkeling claims.


  Maak melding

 14. weet je het nu pas dat je zo wordt behandeld door klm,natuurlijk in voordeel van hun zelf!!!!!!!!!!!!!Bakra koni moroe oen sranangmang


  Maak melding

 15. Wanneer zullen we onszelf serieus gaan nemen omdat de buitenwereld nemen ons niet serieus t kan zo niet verder dat de buitenwereld ziet ons als bananenrepubliek k wil weten als die vertraging in Turkije was zal de Turken dezelfde behandeling krijgen als de Surinamer.Venitiaan hopelijk dat je de KLM met de gelijke munt kan betalen wij als volk verdienen zo een behandeling niet wanneer vindt de liberalisatie plaats van de luchtvaart in Suriname


  Maak melding

 16. Die technische problemen ontstaan omdat de nieuwste vliegtuigen elders worden ingezet (blanken vervoer) tegen lagere vliegtarieven.

  Surinamers moeten het zoals gewoonlijk doen met oude vliegwrakken, tegen de duurste tarief.

  Dat er vanuit de KLM geen compensatie toegezegd wordt t.o.v. de gedupeerden is totaal belachelijk, die mensen moeten vanwege de onverwachte annulering extra uitgaven doen. Ik zou deze slachtoffers willen adviseren om de consumentenbond in te schakelen evt.ANVR of SGR.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES