Surinaamse regering wil garnalenbedrijf saneren

0

PARAMARIBO, 23 apr – Er komen maatregelen voor een gezond management bij garnalenbedrijf Sail. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Primair geldt het veiligstellen van de toekomst via investeringen, het zoeken naar partners en een nieuw management.

Vanwege de speciale positie van Sail, inkomstenbron en werkverschaffer, moet de nodige omzichtigheid betracht worden. In totaal zijn er zo’n vijftien staatsbedrijven die aan revisie toe zijn. “Het is een aangelegenheid die met een grote mate van zorgvuldigheid moet worden aangepakt, meer nog omdat het bedrijven zijn met grote belangen voor de staat”, zegt Raghoebarsing tegenover de Ware Tijd.

Bij Sail werken ongeveer driehonderd arbeiders. Onder de huidige leiding is de afgelopen jaren reeds een grondige hervorming doorgevoerd. Vanwege afnemende inkomsten moest personeel worden afgevloeid. Ook is geïnvesteerd in de garnalenkweek om de terugval in zeevangsten enigszins op te vangen. Het bedrijf is in de jaren zeventig overgenomen van de Amerikaanse oprichters.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.