Demonstratie op sterfdag van Anton de Kom

2

Op dinsdag 24 april, de sterfdag van de Surinaamse verzetstrijder Anton de Kom, gaat een groep organisaties uit Amsterdam-Zuidoost demonstreren tegen armoede, racisme en onderdrukking in Nederland. Tegelijkertijd wordt de sterfdag van De Kom herdacht. Dat meldt AT5.

Cornelis Gerard Anton de Kom (Paramaribo, 22 februari 1898) was een Surinaams anti-koloniale schrijver, nationalist en verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Hij overleed op 24 april 1945 in kamp Sandbostel bij Bremervörde, een zogeheten buitenkamp van concentratiekamp Neuengamme. Hij werd begraven in een massagraf. In 1960 werden zijn stoffelijke resten gevonden en overgebracht naar Nederland. Ze zijn bijgezet op de Erebegraafplaats te Loenen. Postuum werd hem in 1982 het Verzetsherdenkingskruis toegekend.

Volgens de initiatiefnemers is er een nieuwe onderklasse ontstaan die het erg slecht heeft. De demonstratie start dinsdag op de ArenA Boulevard. Door de Bijlmer wordt naar het Anton de Komplein gelopen.


2 REACTIES

 1. het wordt bvoor mij moeilijk om bij die manifestatie aanwezig te zijn maar ik doe toch mijn bijdrage via deze door te stellen dat deze man groots herdacht moet worden.HE WAS GREAT and hasto be remembered as A GREAT MAN


  Maak melding

 2. Geachte redactie,

  Intussen is de MARS tegen Armoede, Racisme en Onderdrukking nu enkele dagen achter de rug.

  De initiatiefnemers mogen terugzien op een ‘geslaagde poging’ – want dit is slechts het begin – om de politiek een duidelijk signaal te geven, dat het nu daadwerkelijk met concrete plannen moet komen alvorens zaken in dit land uit de hand gaan lopen.
  En zover hoeft het niet te komen, indien daadwerkelijk ‘politieke-wil’ getoond wordt om deze onrechtvaardigheden jegens de mensheid terug te dringen.

  Intussen hebben wij vernomen dat de eerste klappen reeds gevallen zijn, het Bestuur van de PvdA is afgestreden. Zij zijn de intellectuele daders die buiten de bezwaarprocedure om, het racistisch verminkt standbeeld van Anton de Kom in Amsterdam-Zuidoost geplaatst hebben.

  En wij gaan hen hiervoor beslist betaald zetten, als voorbeeld voor de de rest, vooral ook omdat deze partij hierdoor haar zwarte achterban verraden heeft en daardoor het respect die wij voor haar hadden, stom verspeeld heeft. Wij zijn woedens op u!!!!!

  Intussen is het beeld in de nacht voor de MARS, beklad geworden met ‘waterverf’. En wat wij al geroepen hadden, blijkt nu “vraag het aan de tegenstanders” zegt Elvira alsof ‘logisch’.

  Maar een ieder die het wil horen, mag het weten:

  DE POLITIE WAS DE EERSTE DIE OP DE HOOGTE WAS VAN DEZE ZOGENAAMDE ‘BESMEURING’ VAN HET BEELD VAN ANTON DE KOM MET WATERVERF!!!!!!!!

  EN BINNEN ENKELE MINIUTEN WAS HET BEELD (waterverf)SCHOONGESPOTEN. TROUWENS, HET WAS WATERVERF, EN WAS HET OOK SCHOON GEWORDEN MET ENKELE EEN EMMERS WATER ZEI EEN GETUIGE.

  EN VOLGENS EEN ANONIEME PERS-VERSLAGGEVER, IS HET OOK DE POLITIE GEWEEST DIE DE PERS GEBELD HEEFT (ALLEEN AT-5) ‘OM SNEL TE KOMEN FILMEN’ EN TOEN IS DE STADSDEELVOORZITTER MEVR. ELVIRA SWEET ZOGENAAMD OP DE HOOGTE GESTELD EN DIE MOEST VOLGENS INSIDERS OOK NOG OM LACHEN, DIE SMEERLAPPEN BIJ MEKAAR,
  WATERVERF !!!

  TEVENS HEBBEN WIJ AANWIJZINGEN DAT DE DADERS, DE ‘WATERVERF-ACTIEGROEP’, GEZOCHT MOETEN WORDEN IN DE RICHTING VAN EEN MERKWAARDIG KLIEKJE BINNEN HET STADSDEELBESTUUR ZELF MET o.a. DE NAMEN: PARSAN, VERZIJL, SWEET EN VERDONK, ONZE NIEUWSTE ACTIEGROEP (De Waterverf Actiegroep Amsterdam Zuidoost afgekort WAAZ ).

  EN DIT WAS NIET HUN EERSTE KEER. MAAR HUN PLANNEN ZULLEN NIET SLAGEN, WIJ ZULLEN ZE VROEG OF LAAT ONTMASKEREN EN ALS DE POLITIE MEEWERKT VOOR HET GERECHT SLEPEN !!!

  Trouwens, momenteel heeft het comite ‘Een Waardigstandbeeld van Anton de Kom’ nog lang geen plannen voor het besmeuren van het beeld. Wij hebben momenteel een andere aanpak in petto en indien wij het beeld zouden willen besmeuren, dan zouden wij het beslist NIET met ‘waterverf’ doen.

  Maar in elk geval is de kogel door de kerk, de mars was succesvol en ordelijk verlopen in de hoop dat de boodschap is overgekomen.

  Brother DAVID HILLIARD mede oprichter van de Black Panter Movement in USA, Thank yu for the love and your Powerfull words.

  SRANANSMA, YU SI TAKI YU KAN TE YU ABI NA WANI FU TYA KENKI NA INI YU LIBI!!!!!

  OPO, SEKI, FETI !!!

  WI SA WINI !!!.

  SOSO LOBI!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.