donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAlle ondernemers in Suriname moeten aan de slag

Alle ondernemers in Suriname moeten aan de slag

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 23 apr – Het zal van de mate van creativiteit en aanpak van ondernemers afhangen, hoezeer Suriname zich economisch kan doen gelden in de regio. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. De overheid heeft het nodige voorwerk gedaan en doet dat nog steeds. Alleen, het bedrijfsleven zal de kansen moeten aangrijpen die geboden worden.

Zo ligt de Caribische markt, Caricom, nog open. “De overheid heeft markttoegang gezocht en het ligt nu aan de ondernemers om ervoor te zorgen dat hun producten daar komen”, zei Marica tijdens een ontmoeting met ondernemers in Nieuw Nickerie. Als ook in het westen van Suriname meer profijt getrokken moet worden van de toenemende marktkansen, zullen de handen uit de mouwen gestoken moeten worden.

Ook vanuit het district Nickerie kan veel meer ondernomen worden, vooral wat betreft de export van voedingswaren. Weliswaar worden klachten over gebrekkige steun van overheidszijde serieus genomen. Zo moeten nog steeds honderden kilometers worden afgelegd om in Paramaribo exportdocumenten voor elkaar te krijgen. “De noodzaak voor een dependance van HI wordt onderkend, we gaan eraan werken zodat de Nickeriaanse onderneming de kans krijgt om zijn zaken te regelen”, aldus Marica.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Graag zou ik willen zeggen ,dat er inderdaad , Suriname ondernemend aan de gang moet.Niet alleen ondernemers,de regering moet ondernememd zijn en vooruit denken zeker vijfjaar programeren,en creatief denken.Samen zijn we sterk.Alle partijen moeten in het landsbelang denken .Dan kom de cruciale vraag:”Wie volgt de ouderen op om continuiteit voor te zetten ?”.Geef de jeugd ook de kans om te leren,mogelijkheden zijn er zat,vb land als luxemburg klein en ontzettend voorruit.vriendelijke groet.
  M.D.Amirkhan


  Maak melding
 2. Een hoop GELUL dat de overheid bla bla bla heeft geregeld.Probeer in SME maar eensecht iets via de overheid soepel ofwel vlot geregeld te krijgen als ONDERNEMER. Goederen buiten het land krijgen? Zeker als jij met een naar smeergeld vragende SLM manneke krijgt te maken, of dat men jou even zal latenzien HOEVEEL macht men heeft? Ik denk dat er genoeg ondernemers in SME WILLEN,maar dat de hele atmosfeer om hen heen meteen de moed in de z schoenendoet zakken. Tenzij jij iets kunt doen zonder afhankelijk te zijn van de overheid en de semi overheidbedrijven,maar dat is eigenlijk onmogelijk in SME.

  Desondanks veel succes aan ondernemende SURINAMERS toegewenst, want van U moeten wij het hebben voor de toekomst.


  Maak melding
 3. Ooh ja? Ik klaag niet over gebrekkige steun van overheidszijde. Wel over boycot van overheidszijde. Ik klaag erover dat elke ambtenaar van mij een tjoekoe wil hebben en dat je al je marge hebt opgemaakt eer dat je daadwerkelijk je spullen in de Caricom hebt afgezet. Is de Caricom gemeenschap nu zo verschrikkelijk koopkrachtig? In Trinidad is men veel meer gewend en in zoverre zal men niet veel uit Suriname wensen. Surinaamse export is te duur, want de werkelijke surinaamse GDP is eigenlijk ook te hoog, tengevolge van geldstroom uit Nederland en witwaseconomie uit drugstegoeden. Suriname kan onmogelijk concureren met andere leden van de Caricom. Daar zit het heil voor de export echt niet! Kijk verder, boost je economie op groeilanden en niet op de Ka ricom.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES