Verbetering werksfeer Surinaamse rechters versneld

1

PARAMARIBO, 21 apr – Er wordt in verhoogd tempo gewerkt aan verbetering van de werkomstandigheden van de rechterlijke macht. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Er zijn de laatste tijd diverse maatregelen getroffen om de werkdruk te verlichten. De verwachting is dat zowel op de korte als de lange termijn beter gefunctioneerd kan worden.

Een van de belangrijkste knelpunten van het moment, het tekort aan rechters, wordt zo goed als mogelijk aangepakt. Er is onder meer een wetsvoorstel voorbereid om het wettelijk voorgeschreven aantal leden van het Hof van Justitie uit te breiden. “Voorgesteld wordt om het aantal op te trekken van vijftien naar vijfendertig”, zegt Santokhi. Nu zijn er nog geen tien rechters actief.

Dit heeft geleid tot een enorme achterstand in de behandeling van zowel strafrechtelijke als civiele processen. Er wordt zovel mogelijk duurzaam effect betracht. “Omdat het een grotere organisatie wordt, gaan we voor twee vice-presidenten bij het Hof”, aldus Santokhi. Nu wordt nog met één vice-president gewerkt. Ook de gerechtsgebouwen worden gerieflijker gemaakt.


1 REACTIE

  1. goed zo santhoki
    want er moeten heel veel pajong waaiers als marjon, patrica, breeveld en doodseskaders linscheer berecht worden
    als ook dieven alibux, bosje en goedschalk


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.