Surinaams aandeel Pan-Amerikaanse snelweg vordert

6

PARAMARIBO, 21 apr – Het Surinaamse aandeel in de realisatie van de Pan-Amerikaanse snelweg vordert gestaag. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. De Oost-Westverbinding die loopt over de gehele noordelijke kust is vrijwel geheel afgerond.

Het duurt niet lang meer of er kan vanuit het westelijk buurland Guyana via Suriname worden doorgereisd naar Frans Guyana en Brazilië. Met behulp van de Europese Unie wordt de 32 kilometer lange weg naar de veerdienst met Guyana geasfalteerd. “Daarmee geeft Suriname inhoud aan het IIRSA-concept , de wegverbinding tussen de Amerikaanse landen”, zegt Van Ravenswaay.

IIRSA staat voor het decenniaoude initiatief tot de aanleg van een snelweg van Vuurland tot Alaska. Voor de asfaltering is elf miljoen euro ter beschikking gesteld uit het achtste Europees Ontwikkelingsfonds. De veerdienst die eveneens is betaald door de EU wordt beheerd door Suriname en Guyana samen. Door de slechte conditie van de weg de afgelopen jaren is het gebruik van de illegale Backtrackroute toegenomen.


6 REACTIES

 1. Een brug is tussen Guyana en Suriname hoeft niet meer dan 10 milj. $ te kosten (bedrijven uit Venezuela, India of China). Het geld terugverdienen door aandelen voor de brug uit te geven.


  Maak melding

 2. Wat dacht je van een auto baan van nw.nickerie via zanderij naar albina.Een heel nieuwe weg fefinancieerd door het EU.wereld bank.

  Dat zou toch machtig prachtig zijn..

  Dat noemt men pas ontwikkeling modernisering.

  Dat komt het hele noord-zuid amerikaans als de wereld gemeenschap ten goede..
  En surbo vaart er wel bij..

  Laat onze domme parlementairiers hun gedachten over gaan..als ze kunnen denken tenminste..


  Maak melding

 3. Minstens zo belangrijk als het aanleggen van een goede verbinding is het onderhoud ervan.
  In het verleden werd dat weleens vergeten.
  De afgelopen jaren is het wegennet in Suriname gelukkig in toenemende mate verbetert.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.