Omkoping ook dimensie amnestiedebat in Suriname

35

PARAMARIBO, 20 apr – Met de bewering van coalitieparlementariër Ronnie Brunswijk, dat vanuit kringen rond NDP-leider Desi Bouterse getracht is hem om te kopen, wordt een nieuwe dimensie toegevoegd aan het debat over amnestie. Volgens de Ware Tijd heeft Brunswijk de coalitie meegedeeld dat twee voormalige legerofficieren hem hebben benaderd.

Er is tussen één en vijf miljoen dollar aangeboden om de zijde van de NDP te kiezen als het op stemmen aankomt over het door deze partij ingediende wetsvoorstel. Met de wijziging moet de Amnestieregeling van 1992 ook de Decembermoorden van 1982 gaan bestrijken. Als de bewering op waarheid berust is sprake van poging tot omkoping, wat wettelijk strafbaar is.

Het is dus logisch dat er een strafklacht wordt ingediend. Volgens een bron van de Ware Tijd is het onderling wantrouwen binnen de coalitie toegenomen, “omdat je niet weet wie voor dergelijke bedragen zal zwichten.” Vermoed wordt dat de NDP uit is op een kabinetscrisis. Het zou nog de enige praktische belemmering zijn van het strafproces rond de Decembermoorden.


35 REACTIES

 1. Alles is nu verwachtbaar van de NDP daar wettelijke middelen niet ertoe zullen bijdragen dat “de Baas” strafvervolging ontspringt. Initimidatie en geweld volgen spoedig…..


  Maak melding

 2. Lonnie is mischien niet de perfecte rolemodel voor onze Su. jeugd, ik geloof hem wel. Hij doet zijn tories en maakt daar geen groot geheim van. En ergens heeft hij toch een goed hart, n.a.w. ging dit hem echt te ver. Aangezien hij transparanter is dan menigeen in Su. (zowel negatief als positief imago) is dit niet iets waarover onze boesnengre kondreman Lonnie zou gaan liegen. N.a.w. zit hij ook niet verlegen om 5 miljoen en de chantage om mee te doen, omdat hij ook moorden en drugstransporten op zijn kerfstok heeft, heeft hij gewoon aan zijn laars gelapt. Natuurlijk zou amnestie op grond van casus gronden ook voor hem van toepassing zijn. Ondanks zijn niet al te schoon verleden , houd hij toch zijn rug recht en zwicht hij niet voor omkoping. Ik heb daar toch wel respect voor.


  Maak melding

 3. Ik zou ronnie brunswijk nog meer geld hebben geboden om de bron van zijn hulp in de binnenlandse oorlog bloot te leggen. in dit gevecht hebben meer surinamers het leven gelaten.

  patiot


  Maak melding

 4. NIET DE EERSTE KEER DAT boUTERSE ZIJN TOEVLUCHT NEEMT TOT OMKOPING. De BERUCHTE ‘KAPITAALCOUP’is nog vers in het geheugen. Hoe smerig en leuegnachtig kan je zijn? Eerst 15 mensen vals beschuldigen van een coup, dan ze martelen en vermoorden, dan liegen dat ze op de vlucht zijn doodgeschoten, dan als je voor de rechter moet proberen een parlement om te kopen om de rechter te dwarsbomen. NDP wordt wakker, doe deze parvenu toch weg, kies een beschaafde leider en doe dan mee met alle andere partijen.

  Ramon Abraham


  Maak melding

 5. het gaat om een bedrag van 1 tot 5 miljoen us dollar.
  als de ndp zoveel geld had om aan brunswijk te geven, zou dat betekenen dat ze veel meer geld in kas hebben, dan waarschijnlijk staatsolie. En ze zouden zich dan echt niet bezig houden met politiek. Erger nog ze hadden de verkiezingen grandioos gewonnen.
  ze hadden waarschijnlijk nu al een nieuw woning bouw project opgezet en waren in de vastgoed gaan zitten.
  Mensen de ndp heeft heus geen miljoen dollars om mee te strooien.dus a.u.b


  Maak melding

 6. te zielig voor woorden !Wil die nutteloze zak van een brunsje ons nou doen geloven dat main man Bouta hem wil verleiden tot manupilatie …? Nou dat is spijkers op laag water zoeken .Men blijft het maar proberen he..time will tell!Desi go on !je bent nodig in Su ..dat blijkt Dont let us down…


  Maak melding

 7. In plaats van jij Brunswijk zorg draag dat de weg Par’bo – Albina een behoorlijke rijweg wordt, zit jij rotzooi uit te kraaien.
  Vraag maar aan die gasten die naar jouw verjaardag kwamen NPS’ers enz.
  Hoe ze in hun broek zaten te poepen, bang voor een aanval van een groep rovende Juka’s en de gaten in de weg..weet jij wat ze vroegen of jij met handgranaten had zitten gooien.
  Verder wordt jij verdacht huurmoordenaar te zijn…jij weet en Santokie ook.

  Een of ander Kabila op deze site had gelijk na speurwerk zijn wij er achter gekomen dat er daadwerkelijk leden van een of ander geheimedienst bij Baas. B. zijn wonig geweest…dus.. let op.. ik ben fotomang laten de fotomang jouw niet de toegang tot de stad ontzeggen.


  Maak melding

 8. Het is ongelovelijk al die draaikonterij van Bouterse en CS om aan de rechtzaak te ontsnappen. Dat Somo een lul is weten we allemaal. Bouterse wil nu amnestie, hij had gedacht dat er nooit een dag zou komen dat hij verantwoording zou moeten afleggen voor zijn daden. De zaak is nu in handen van de rechterlijke macht en de politiek heeft nu te wachten tot het vonnis is voltrokken. Of is Suriname een land waar alles mag en waar de trias politica een zaak is die slechts in de grondwet beschreven staat? Bouterse en zijn mensen hebben jaren allerlei grondrechten van de burgers geschonden. Mensen vermoord en mensen zonder proces opgepakt en nu willen ze genade? NOOIT. BOUTA TO TRIAL. ASESINOS!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. We hebben al gezien wie gezwicht is. SOMO.
  Goed werk Brunsje!!! Laat iedereen weten dat de NDP jou wil omkopen om hun drugdealer/moordenaar te beschermen.


  Maak melding

 10. Omdat onze ronny dat zegt is er al reden om het in twijfel te trekken.
  Hij noemt een bedrag tussen de 1 en 5 miljoen us.Daar zit een verschil van 4 miljoen tussen.Nog een reden om hem niet te geloven.
  Als men naar die hele zaak kijkt zou ik zeggen dat het front er meer belang aan heeft om dit soort verhalen te verzinnen.Bouterse hoe erg het ook is heeft in feite niets te vrezen aangezien die javaan een zekere sommo ook aan zijn kant staat.dus als er gestemt moet worden over die amnestie regeling is bouta save.
  Dus wat moet het front nu doen.
  Wel je kan proberen om bouta op alle mogelijke manieren zwart te maken door hem te beschuldigen van omkoping en bedreiging om de mensen te laten zien dat hij nog steeds niet te vertrouwen is.
  Ronny heeft evenveel bloed aan zijn vingers en laten we eerlijk zijn.de grootste misdadigers in sur komen nog altijd uit het kamp van ronny.


  Maak melding

 11. djuka lonnie veberde sieky

  no haby dresy.

  je leeft in een fantasie begin voor jezelf te pleiten.roep jou binnenlandsegenoten op om mensen minder te beroven,dat doe je teminste wat.

  Akuba


  Maak melding

 12. Brunswijk is aan het schiften daar boven tussen zijn oren.Wie zou een man als Bruswijk zoveel geld willen geven want voor minder is hij al vaker verkocht.Vandaar zijn hebzuchtigheid voor de ministerie van TCT,


  Maak melding

 13. Ook al beweerd da man dat hij zich niet laat omkopen is hij niet te vertrouwen, hij weet immers dat zijn tijd ook komt.
  Jullie denken toch niet dat Venetiaan zich door Brunswijk laat chanteren en dat weet Brunswijk waardoor hij op het juiste moment zal toeslaan en zijn ware gezicht zal tonen.
  Hij heeft al zijn ex jc leden al opgedragen om binenkort te demonstreren.


  Maak melding

 14. Pinto,
  Of hoe je heten mag je hebt een typisch slaven mentaliteit door Ronny te typeren als Lonny.
  Niet alleen die mentaliteit maar je bent ook onntwikkeld en oer stom.

  Ronny is moedig en integer (in deze) om dit naar buiten te brengen, sterker hij heeft geen enkele vrees voor jouw moorddadige baas Bouta.
  In ons Suriname is 75% bang voor Bouta en zijn drugsbende, maar Ronny doorbreekt hier de grootste angst van de Surinamers.

  Bouta is gewoon een monster die verwijderd moet worden uit Suriname. Met hem zal er nooit vooruitgang voor Suriname zijn.

  Believe or not Surinamers zijn potentieel corrupt ook de huidige jeugd en dat is niet goed voor een onderontwikkeld land als Suriname.


  Maak melding

 15. wat mij opvalt hier is dat vele van jullie schelden over brunswijk laat mij dit voorop zeggen dat ik geen aanhang van hem ben ,maar ik kijk wel eerlijk naar zaken zonder brunswijk was bouterse niet naar zijn hok gegaan , iemand die zjn eigen vrienden dood voor meer macht onschuldige mensen heeft afgeslacht horp kapitein fernandes en nog velen . ik gisteren naar bouterse geluister op sky radio suriname, waar haald hij die brutaliteit vandaan om te zeggen dat hij niet naar het straf proces gaat gaan zo zie dat eens een militiar altijd een militair hij heeft nooit respek voor de rechtstaat als zodanig gehad , ik zal voorbeelden geven abc radio station kapot geschoten mensen opgepakt zonder proces vermoord veroordeeld in het buitenland en tog zijn mensen die zich surinamers noemen en een voorstander van deze man zijn jullie moeten jullie schamen ,de revolutie heeft suriname jaren achteuit gezet moreel verval dat komt allemaal door deze surinaamse polpot ik hoop dat jullie weten wie pol pot was en idi amin daar kan jij bouterse mee vergelijken , ik heb nog wat hij zij ook dat er sluipschutters getraint worden in suriname en dat het zijn plicht is om het volk te informeren , mag een land geen sluipschutters trainen of een leger , nee want meneer is paranoid aan het worden . en aan de aanhang vertellen jullie wat jullie zien in deze man en wat voor goeds hij voor surinema heeft gedaan a.u.b


  Maak melding

 16. Wat ik er van denk, men geeft 1 – 5. Miljoen USD. voor amnestie(vrede)..en meneer wil niet…ik denk dat hij onder behandeling moet.*(LPI)*
  Mijn vraag nu is hoeveel hij toen ontvangen moest hebben om als asielzoeker uit Ned. Terug vertrok om in Su. zijn eigen landgenoten te beroven, verkrachten, en te vermoorden, en alles en nog wat neer te knallen…hoeveel was dat…Dus mi boi joe dong op een niveau dat niet te filmen is….voor vrede zoveel geld… jij had heel wat Juka’s blij kunnen maken…En Nu…waar haal jij geld vandaan uit staatskast…ik zeg probeer vals Amofo.. probeer.


  Maak melding

 17. 10.000 usd, kreeg hij als voorschot voor de binnenlandse oorlog van Frits Hirscland die nu wijlen is.
  De meeste gesprekken werden gevoerd in de Govert Flinckstraat te amsterdam met Jan.Kensenhuis zijn tweede man en wijlen Chin.a.Sen.
  Meer info kunnen jullie krijgen, hij is gered door Graanoogst toen hij in het Ambassador hotel moest schuilen die toen omsingeld was.
  Mijn manschappen waren bereid om hem te arresteren maar ze dreigden met het opblazen van de Dam.en enz


  Maak melding

 18. Ik vind dat het front een koekje krijgt van eigen deeg , omdat men mensen heeft toegelaten in het parlement die helemaal niet daar thuis horen zoals:Somo,Ronnie en Bouterse.Zodra je in het verleden al beschuildigd bent van zaken die niet door de beugel kunnen dan is het onmogelijk om deze 3 personen toe te laten in het parlement.Er zijn genoeg mensen die geschoold zijn,een goede naam hebben,ervaring hebben , het verschil kennen tussen goed en kwaad en boven alles willen werken voor land en volk.De jeugd heeft rol modellen nodig waarnaar ze op kunnen kijken met respect.

  Ik hoop dat het een les is voor de regering om deze fout nooit meer te maken , want een poes verlies wel zijn haren ,maar nooit zijn streken.

  Let wel

  Ik ben van geen enkel politieke partij want wanneer ik honger heb gaan zij mij echt geen eten geven


  Maak melding

 19. haha wie gaat ronnie geloven,niemant gaat zoiets geloven want die ronnie zoek zelf naar geld om die huizen daar op moengotapoe af te maken hij zitnu ook zonder geld waarom zou hij het niet aannemen 5.000000 denk goed na mensen laat hij jullieniet gek maken de gene die hem gaat geloven is vinne met zijn kornuitjes


  Maak melding

 20. hey kabila (roy de miranda) ben je weet uit je hol gekropen. het vuur wordt je brrodheer te heet onder de voeten en hebben ze je weer van stal gehaald. hoeveel geld heb jij gekregen. he recht zal zegevieren. est sadam dan bouta


  Maak melding

 21. Mevr 25. Yvonne als wij voor vrede gaan kunnen wij aan het land werken..maar de een zit met wraak en de ander nu in de verdediging..dus wie durft nu als eerst aan te vallen.

  Sranangman lobie fitie.


  Maak melding

 22. nr. 27 Balinta doe niet dom… info is binnen die domoor heeft mensen in Su vermoord voor 10.000 USD.

  Vtje waarom heb jij zulke domme jongens om je heen gezet…laat die vent met zijn een zetel oprotten, moordenaars en rovers en verkrachters horen niet in het parlement geef de NPS geen schande.
  Jij wilde zo graag laat de NPS gelden.. V.


  Maak melding

 23. Dag balinta of wil je baleta, het was leuk en gezellig in Suriname, waar zit jij?

  Op vier hoog of 8 hoog, spring maar naar beneden en hopelijk is je polis betaald en hoeven ze niet weer de zoveelste armengraf voor een Surinamer te graven.
  Ik blijf lachen en als ik over een week weer vertrek dan nog blijf ik lachen met die mensen die zich Surinamer noemen en elk jaar op KWAKOE toernooi moeten wachten.
  De gemeente Amsterdam en Winston.Kout lachen zich een bult om jullie en blijven hun zakken vullen.


  Maak melding

 24. wie houdt , wie voor de gek , de domme massa die alles geloof en wil geloven , omdat zij in slaap gehouden worden door de slaappoeder die vene en aanhang ze heeft toegediend, wie heeft morgen of overmorgen een ander smeuig verhaal , om de domme massa verder af te dwalen, dit zal zeker tot 2009 duren .


  Maak melding

 25. de referentie van betrokkene maakt het nieuws volkomen ongeloofwaardig.

  Er is nog zoveel wat nog in het reine gebracht moet worden rondom dit geachte lid.


  Maak melding

 26. van de meeste reactie vraag ik me eigen af zijn die mensen echte echte surinamers want zo zijn we niet gewend om met mekaar om te gaan haat kunnen we met haat niet bestreden worden niemand kan t niet ontkennen de revolutie heeft ook wat goede dingen gedaan t gebeuren van 8 december 1982 is en blijft een zwarte bladzijde in onze geschiedenis t zal voor land en volk beter zijn om in alle rust t proces rustig mogen plaats vinden.Nu is een heisa tegen Ronnie Brunswijck omdat hij heeft t naar buiten gebracht moet hij die miljoenen accepteren en doet alsof zijn neus bloed terwijl we weten in de afgelopen jaren
  hoe bepaalde regering tot stand is gekomen ik ben geen fan van Brunswijck maar hij verdient een medaille hij heeft ons weer gespaard van hun die op de loer zaten om de staatkast weer leeg te plunderen ps Door die durf van Brunswijck om in opstand te komen is Suriname weer democratische staat geworden
  t is niet te ontkennen dat de meeste rovers jongens van t binnenland zijn.Bruswijck ik hoop dat je nu er wat aan zal doen zodat je ouwe srijdmakkers begeleiding zal krijgen om te kunnen aanpassen in de maatschappij en niet vergeten kinderen die familie zijn doodgeschoten die met haat moeten leven Suriname we hebben niks aan rovers doe wat eraan de gevangenis zitten vol


  Maak melding

 27. Een ieder die een strafbaar feit heeft gepleeg moet de bak in ongeacht des persoon. Anders mogen de boeven morgen ook hun gang gaan. En de NDP jullie zullen straks weer om dozen met spullen vragen.


  Maak melding

 28. wat een reactie no33,je prijst de revolutie
  en aan de andere zijde door boor de revolutie de grond in,jij denkt dat brunsie democratie in Suriname gebracht heeft no 33 je bent vergeten dat brunssie samen met de Npers en nederlanders huurlingen en wapens in Surinamers hebben gehaald om de militairen
  te doden,Inheemse werden vermoord of dood gekapt en in een korjaal gedeponeerd en op de rivier z,n eigen weg te laten kiezen ps.zout werd over ze gestrooid no 33 ga terug in jou geschiedenis het wordt door je vene aan brunssie vergeven zit met hem aan een tafel,een man die mensen verkracht heeft een drugs dealer ik hoef deze dingen niet meer te herhalen,anderen die in woningen wonen dankzij de revolutie,zijn ze allemaal haat zaaiers de goede niet na gesproken,volgens mij weet je niet wat boven je hoofd hangt,nogmaals het gaat niet goed in Su.van daar dit politiek spelletje met 8 December.
  laat het je gezegd zijn,denk aan Suriname jammer voor de nabestanden de meesten zitten hierop hun droge kont die daagelijks biefstuk eten.

  Akuba.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.