vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaams OM wil Bouterse vervolgen voor opruiing

Surinaams OM wil Bouterse vervolgen voor opruiing

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 apr – De kans bestaat dat oud-legerleider Desi Bouterse vervolgd wordt voor opruiing. Dit zegt procureur-generaal Subhas Punwasi. Het Openbaar Ministerie onderzoekt een persbericht van Bouterse’s politieke partij NDP, waarin stelling wordt genomen tegen veiligheidsmaatregelen in verband met het strafproces rond de Decembermoorden.

Ook wordt melding gemaakt van bepaalde veiligheidstrainingen die verzorgd zouden worden door een veiligheidsfunctionaris van Cambior Gold Mines. De maatregelen zouden veel weg hebben van antiterreuracties. “Ik ben op de hoogte van de brief en hier is wel degelijk een grens overschreden. Dit leidt gegarandeerd tot een strafrechtelijk onderzoek”, zegt Punwasi tegenover de Ware Tijd.

Onder een eerste versie stond aanvankelijk alleen ‘NDP Persdienst’. Achteraf is een tweede versie verspreid die was ondertekend door Bouterse en voorzien van de partijvoorzitterzegel. Volgens de krant wordt in justitiële kringen vermoed dat Bouterse justitie tracht uit te lokken tot maatregelen als afleidingsmanoeuvre. “Dit gaan we niet tolereren. Dit is zonder meer opruiend”, aldus Punwasi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

17 REACTIES
 1. ik vraag me af waneer iemand een kogel door het hoofd van bouters gaat schieten want ik erger mij ierdere dag aan deze man en dat meen ik echt er valt mij een ding op in al deze intimidatie dat het eiden van deze man nabij is zie zijn reaktie hij wacht op het laaste moment dan komt hij met zijn truke doos die niet meer help waarom ga je niet naar jou bonoe mang die jou moest helpen tegen brunswijk het spijt me om te zeggen maar sommige surinamers zijn echt dom en ondankbaar .


  Maak melding

 2. Punwasi waar mee ben je bezig….Weet jij echt wat opruiig is, no doe dong.

  Anders moet jij straks ook Suri’s neer knallen vraag het maar na…Abaisa..vergeet niet mi boi..
  Wij kijken maar zeggen nog niks.


  Maak melding

 3. Als Desi in het nauw zit handeld hij als een Indiaan(gaat het bos in)Gaat het hem voor de wind….”dan laat hij zijn creoolse kant gelden(paradeerd op creoolse muziek)Een door dachte man die zich niet door een creool laat verdedigen.


  Maak melding

 4. Punwasie ondanks dat je PG bent twijfel ik aan je intelligentie want Punwasie jij zou een zodanige geheugen moeten hebben om te weten dat Bouterse niets “zomaar”zegt .Kijk maar naar de recentelijke kwesties :Sampie, Gilds enz.
  Punwasie je weet wat Bouterse bedoelde toch met “ik laat me niet opsluiten door een drugscriminelen”dus be aware!!!!!!!!!
  Julie gaan met dit heel proces die grote beerput openhalen zodanig dat julie in een vicieuze cirkel gaan belanden en dat er mensen opgesloten gaan worden die zogenaamde 10 schone vingers hebben .


  Maak melding

 5. Ik hoor alle soorten geluiden dat bouterse niet uit het land kan gaan zelfs niet met vakantie anders wordt hij opgepakt.Als het zo is dan wil dat zeggen dat landen zoals VS en Nederland op de loer zijn en dan is er degelijk rede volgens mij voor meneer bouterse om in paniek te raken.

  Het recht moet nu eindelijk geschieden want het volk is al jaren in de band van 8 december and we have to emancipate our self from mental slavery en er een eind komt aan 8 december zodat wij kunnen beginnen met een nieuw hoofdstuk namelijk het land verder opbouwen.


  Maak melding

 6. 25 jaar optuiing dat Bouterse een moordenaar is, is dat dan niet strafbaar omdat de rechter nog nooit uitspraak heeft gedaan.
  De man is jaren in een hoek gezet en leefd ook als een man in een hoek, velen hadden zichzelf al opgeknoopt of waren van de Suriname brug gesprongen.


  Maak melding

 7. kijk uit no 3wees opgepast dat jij niet een kogel door je hoofd krijgt wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in het is niet goed te praten wat er nu aan de hand is wie ben jij jij jaagd anderen de problemen in
  gebruik jou rancuneus verstand…donder..!
  jij zou het niet goed vinden als men jou zou adviezeren een kogel door de assemblee leden de kop in te vuren,raad je leider te stoppen politiek te voeren met 8 december hij is gewoon bezig zand te strooien in jou ogen en het arme volk kan je niet inzien dat het niet goed gaat In suriname? ze schuilen als muizen achter het geval 8 december adviseer ze om op te donderen of je leider te vertellen dat hij z,n pyjama uit doet.met jou achterlijk gepraat.

  Akuba


  Maak melding

 8. Nr…11…Akubu rustig…je hebt gelijk…maar kogel verhaal…vervelend…Akubu rust en vrede bewaren het gaat om Su..en niet de idioten die zich leider willen noemen..
  Wanneer het daar is staat iedereen toch klaar.. tang boeng.. soso lobie ook voor de Suri’s ..Stree di foe stree wie no sa fredi


  Maak melding

 9. Opruiersgespuis en daarom blijven ze wegrotten in Nederland en moeten smeken of ze van de socialedienst op vakantie mogen, ze schromen er zelf niet voor om te liegen dat er iemand in de familie is overleden.
  Bah, wat een opruiers.


  Maak melding

 10. Ik wil even iets ter verduidelijking schrijven en dat is : Bouterse heeft zelf om dit proces gevraagd en heeft er niets tegen zolang het maar eerlijk zou verlopen MAARRR aangezien hij en nog vele anderen in Suriname weten dat men niet op een berechting uit is maar op vernietiging van de grootste politieke partij allertijden door de leider van de NDP op te ruimen.
  Sherrif denkt dat hij Amitabh Bachan gaat spelen in Suriname maar hij moet een ding weten dat hij niet in India is.
  1.Men wil Bouterse ontvoeren en uitleveren aan Nederland omdat hem een straf boven het hoofd hangt van 16 jaar waartoe hij bij verstek veroordeeld is.Hij wil natuurlijk niet dat wat Roger Khan overkomen is hem overkomt door hem zonder een fatsoenlijk rechtszaak midden in de nacht geblinddoekt af te voeren en in een vliegtuig te zetten .

  2.Als dat niet lukt wil men hem middels snipers opruimen.

  3.Ter ondersteuning zijn die 100 Nederlandse Mariniers die zogenaamd hier jungle oefeningen doen.En wie weet zijn er zoveel anderen hier om hem te liqiuderen
  4 En zo kan ik als Surinaamse burger doorgaan .


  Maak melding

 11. Hallo Su. is geen Joegoslavie dus snipers hebben wij daar niet nodig….Als de gemeenschap dit te horen krijgt, wat is er dan fout aan.
  De rol van Canadezen over de hele wereld is bekend …In Belgie is een vermoord omdat hij bezig was, met een super kanon voor Saddam… en je weet Israel grapt niet.
  Dus Suri’s moeten ook niet grappen met zulke idioten.

  Of halen wij anderen naar binnen om de kunst van onderdrukking op ons toe te passen.


  Maak melding

 12. Voor jullie informatie, er wonen de laatste drie maanden meer mensen in de omgevingen waar men denkt iets illegals te ondernemen tegen Bouterse.
  Het is van de gekke dat dezelde mensen die in Nederland de binnenlandse oorlog hebben uitgelokt nu weer een oorlog willen in Suriname.
  Foei en heb het over Gilds, Balesar de zoon van Adjodja en andere corruptelingen die de hand boven het hoofd wordt gehouden.
  Berecht die eerst en misschien zal het volk die in de pinarie zit meer in de rechtstaat geloven.


  Maak melding

 13. de regering van vene en aanhang heeft vele sur en sur-ned slaappoeder toe gediend , ik merk dat vele nog slapen in een diep coma zijn, waarom ik dat zeg , er is ieder keer wat anders , om de mensen in hun diepe slaap te houden , eerst het geruchtmakend proces over de decembermoorden die in april zou beginnen , nu dit , waar is het eind , mensen blijft slapen , rust zacht , laat je vooral maar slapend houdend door slaappoeder , ik zorg dat ik wakker blijf , 90 % van jullie , die op deze forum reageert behoort tot de domme massa , en komen en uitten zich ook dom uit , zitten vol haat die zich laten leiden naar de slachtbank , morgen en overmorgen hebben ze weer wat anders en ga zo maar door , het zal maar doorgaan gaan , totdat vene en soorten de rit hebben uitgereden en tijdens de verkiezingcampagne van voor af weer beginnen , met hun waardeloze beloften om de domme massa slapend te houden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES