Suriname ontbeert standpunt over handelsverdragen

3

PARAMARIBO, 19 apr – Suriname is er niet in geslaagd een gemeenschappelijk standpunt te formuleren wat betreft de handelsverdragen tussen de EU en de ACP-groep van voormalige koloniën. Er blijft dan ook niet anders te doen dan vanaf de kantlijn te kijken naar internationale protestacties.

Niet dat er niet getracht is te komen tot een standpunt. Pogingen van de Kamer van Koophandel & Fabrieken, KKF, zijn mislukt door gebrek aan belangstelling bij de overheid en het bedrijfsleven. “Als enkeling kan je dan geen acties ondernemen”, zegt KKF-bestuurslid Max Man A Hing tegenover de Ware Tijd. Er zou één front gevormd moeten worden.

De Economic Partnership Agreements die de EU voorstelt, worden in de voormalige kolonies gezien als ondermijning van de eigen economische ontwikkeling. Ook het natuurlijke milieu en regionale integratie zouden te lijden krijgen. Wederzijds voordeel is ver te zoeken. “Daar is nu geen sprake van”, aldus Man A Hing. Dit standpunt zal nu niet gehoord worden.


3 REACTIES

 1. De laatste alinea van het artikel is mij volslagen onduidelijk. Waarom hebben de betreffende landen (ex-kolonies) geen belangstelling voor dit verdrag? En beoogt het verdrag nu juist meer, of minder wederzijds voordeel te creeeren? En is de heer Man A Hing nu een voorstander van dit handelsverdrag of juist een tegenstander ?

  Ook al lees ik het vijf keer, het blijft een erg vaag verhaal zoals het nu is opgeschreven. Jammer, want het lijkt mij wel een belangwekkend onderwerp voor degenen die streven naar meer economische groei in Suriname, zoals de ABOP bijvoorbeeld.

  Bakra Jan


  Maak melding

 2. Dat komt allemaal doordat onze lijders ongeschoold achterbaks jaloers afgunstig onderontwikkeld zijn.

  Ze leven nog in de slavernij periode waarvan de opperhoofd aangeeft wat te doen en wat niet eigen ontwikkeling is niet verder gekomen dan distr.para in de buurt van bersaba.jammer toch..
  Buiten suri. hebben onze mensen goede posities opgebouwd en goed geschoold en schromen om terug te gaan naar het vaderland,maar worden door allerlei obstakels tegengewerkt..

  Weer een gemiste kans.,,hoe lang nog ..

  Wat kan je van figuren als somo,sardjoedjoe bouta el vene en de zijnen verwachten …

  Na zestig jaren onderontwikkeld politiek niks gebakken..

  Nog steeds verhuizen onze landgenoten naar het buitenland om elders zijn heil te zoeken..

  tjeé potie lijders…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.