maandag, december 4, 2023
HomeNieuws uit SurinameGerard Spong adviseur Openbaar Ministerie Suriname

Gerard Spong adviseur Openbaar Ministerie Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 19 apr – Mr. Gerard Spong is aangesteld als adviseur van het Openbaar Ministerie voor wat betreft het strafproces rond de Decembermoorden. Dit meldt de Ware Tijd. Spongs adviseursrol bij de regering is uitgespeeld. In gemeen overleg is besloten tot de verschuiving om praktische redenen.

Hij was eerder aangetrokken door ex-minister Gilds van Justitie & Politie. De bedoeling was dat de regering geadviseerd werd over de vervolging van de verantwoordelijken voor de executies van 8 december 1982. De huidige minister van Justitie & Politie, Chandrikapersad Santokhi stelt zich op het standpunt geen adviseur nodig te hebben daar de zaak al in handen is van de strafrechter.

De regering heeft niets te maken met het proces en Santokhi wil het zo houden ook. Spong zelf heeft geen moeite met deze ontwikkeling: “Deze rol is afgesproken met minister Santokhi.” Er is goed contact met het Openbaar Ministerie en er zijn zelfs reeds adviezen verstrekt. De eerste strafzittingen beginnen binnenkort. Op de marinebasis te Boxel zijn speciale faciliteiten in gereedheid gebracht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

8 REACTIES
 1. wanneer is het eerste proces ? wie gaat bouterse thuis ophalen als hij niet komt .wil wat geld vor mijn fam sturen zo dat ze hun zelf kunnen beschermen als we een situatie krijgen zo als ruwana congo .


  Maak melding

 2. Geachte redactie,

  Het leven van een vrijheidsstrijder, is nimmer in de geschiedenis der mensheid over rozen gegaan. Maar hoe zou dat ook kunnen.

  Het onrecht waarmee een groot aantal bevolkingen door de eeuwen heen mee geconfronteerd zijn geworden, van Afrika tot Europa, van Zuid-, Midden- en Latijns-Amerika, en niet te vergeten het Caraibisch gebied, heeft een brute geschiedenis achter de rug.

  En de rol welke het kolonialisme en neo-kolonialisme gespeeld hebben en nog spelen, in relatie tot wat wij tegenwoordig noemen; ‘herkolonisatie’ (van olierijke gebieden in bijvoorbeeld het Midden-oosten (Irak en Iran), loopt als een rode draad door de wereldgeschiedenis der mensheid.

  Bloed, verzet, moord, afgunst, bedrog, uitroeing, coup en tegencoup, noem maar op, zijn zaken die elke vrijheidsstrijder min of meer zal moeten beheersen wil je overleven.

  Internationale politiek is geen thee-visite en is het nooit geweest zei Bishop, van Jezus de Christus van Nazareth tot Desi Bouterse van Suriname aan toe.

  Voor hem hebben zij allen het onderspit moeten delven, van Kaykusi, Otto Huiswoud tot en met Anton de Kom. Zelfs de dood van Sophie Redmond in 1955 en kort daarna in Julius Koenders in 1956, bleken een ‘koloniaal luchtje’ te hebben.

  En vandaag anno 2007 blijkt er weinig verandering in tezijn gekomen. In tegendeel, de methoden die toen gehanteerd werden, blijkken nu verfijnt geworden zijn, maar het doel van de ‘overheersing’ van het ene volk door de andere, is nogsteeds het zelfde gebleven.

  En daardoor is het leven van een vrijheidsstrijder nu ook een andere geworden.
  Maar wat nimmmer veranderen zal, is de werking van het grote Universum; vrijheidsstrijders zullen er altijd geboren worden, omdat de een de vaandel altijd als vanzelfsprekend overdraagt aan de volgende, waardoor het ‘vuur blijft branden’.

  Sranan yu sa wini.


  Maak melding

 3. @ buitenman soms vraag ik mij af wat sommige surinamers scheeld of ze zijn dom of ze kunnen niet helpen voor welke vrijheid heeft bouterse gevocht vertel mij dat echtwaar jullie doen mensen als anton de kom te kort om hem met bouterse te vergelijken bouterse heeft zig verijkt ten koste van die domme massa die nog achter hem aanloopt bouterse heeft die slimme mensen vermoord omdat hij zo dom is nu hij ziet dat het meenens is gaat hij dreigen oeng dong kauw onoe hij heeft jullie vernedert met avond klok in de rij moeten staan de hele staatskast geplundert met zijn vrienden sommige mensen hebben een haat aan de blanke n vanuit die haat kiezen zij de zijde van bouterse want ander zie ik geen enkele gezonde reden om het met deze moordenaar een te zijn tenzij buiten man die geeft graag . ik hen nog paar dingens die jou wil vragen waarom zij bouterse op de tv dat die mensen op de vlucht zijn doodgeschoten terwijl hij lieg en waarom moest hij daal betalen en hij mocht het kleingeld houden waarom is de abc kapot geschoten en deze man die heeft het over de rechtsgang in suriname die met militaire poten heeft betrap mensen hou op ja want ik weet veel van de coke junkie breek me de bek niet open


  Maak melding

 4. Desi Bouterse krijgt géén eerlijk proces!

  Een surinaamse rechter veroordeelt een Nederlander tot zestien jaar celstraf, nadat hij zijn surinaamse ex-geliefde heeft afgeslacht. Na twee jaar Santo Boma, weet dit sujet door middel van omkoping van bewakers, naar Nederland te ontkomen. Hij duikt welbewust onder. Peter R. de Vries weet hem op te sporen. Suriname vraagt verevolgens aan Nederland de moordenaar opnieuw te berechten, daar Nederland haar eigen staatsburgers niet uitlevert. Daar is een kapitale blunder gemaakt. Suriname had moeten vragen, de in Suriname door de rechter opgelegde straf, in Nederland ten uitvoer te brengen. Er kwam een nieuw proces, en het maatje van maffiamaatje Abraham Moskowicz wist de nederlandse rechter een verhaal op de mouw te spelden, dat de verdachte slechts uit een opwelling handelde. De nederlandse rechter sprak hem vrij. Waarom vonnist een suriaamse rechter zestien jaar voor moord, en waarom, na tussenkomst van een doortrapte advocaat, vordert een nederlandse rechter vrijspraak?

  Deze doortrapte advocaat en liefhebber van de ‘kunst der endeldarmpenetratie’is niemand minder dan Gerard Spong. In het verleden heeft Spong zich regelmatig vereenzelfigd met de nabestaanden van de op 8 december 1982 gevallenen. Spong heeft diverse keren geuit, dat Bouterse de schuldige aan de gebeurtenissen van 8 december is. Bouterse is reeds door hem veroordeeld. Maar het verweer van advocaat Spong ten gunste van moordenaar Nijbroek heeft hetzelfde waarheidsgehalte, als de verklaring, dat de gevallenen op de vlucht zijn neergeschoten.

  De Ware Tijd meldt, dat mr. Gerard Spong als adviseur van het Openbaar Ministerie voor wat betreft het strafproces rond de Decembermoorden is aangesteld. Voor Spong geldt slechts één ding: Barbertje Bouterse moet hangen. Het is de vraag, of de surinaamse rechter bestand zal zijn tegen de druk Bouterse te veroordelen. Het surinaamse OM heeft de rechter al een signaal gegeven: Veroordeel Bouterse maar, want wij hebben Spong!

  De rechter dient de vooringenomenheid van Spong te onderkennen. Bovendien heeft hij te maken met iemand, die totaal geen respect voor de rechterlijke macht in Suriname heeft. Spong had de oordeelsvorming van een surinaamse rechter aan zijn nederlandse collega kunnen voorleggen met de opmerking: Neemt u het maar over. Hij verkracht een door een onafhankelijke surinaamse rechter uitgesproken vonnis, en wenst iemand veroordeeld te krijgen, louter en alleen op basis van zijn vooringenomenheid. De surinaamse rechter dient te beseffen, dat rechtspraak geen ‘Spongspraak’ is. ‘Spongspraak’ is niets anders dan rechtpraten wat krom is.

  Moses Rastafari.


  Maak melding

 5. Een ding staat vast “WIE BAL KAATST MOET HEM TERUG VERWACHTEN”dus wie zich mee wil gaan bemoeien moet het zelf weten want Desi Bouterse heeft het op de podium in OCER gezegd dat men NIET moet denken dat men hem gaat opsluiten .
  Een blinde kan zien dat men het verhaal van Roger Khan wil herhalen,er zal geen enkel berechting hier plaatsvinden als het aan deze regering ligt want daar hebben ze de BALLEN NIET voor.


  Maak melding

 6. Het allerbelangrijkste wat Bouterse met zijn 25 februari beweging heeft weten te brengen in Suriname… is het concept van 1 Suriname, ongeacht ras…

  Dit gaat boven alles!!!

  Als u nu kijkt naar de situatie in Irak, waar Irakezen elkaar afslachten… die zijn allen een soort Front mentaliteit gewent. Geregeerd worden door je eigen ‘soort’. Wat is dat voor een rare zaak?

  Als men in Irak ook een 25 februari had gekend, zouden ze allemaal de handen in 1 slaan om die Amerikanen uit hun land te schoppen.


  Maak melding

 7. Kan iemand mij vertellen of een volksveregenwoordiger door de strafrechter vervolgd kan worden? Er bestaat toch ook zoiets als parlementaire onscheidbaarheid? Voorzover ik weet kan desbtreffende persoon pas vervolgd worden als die wordt opgeheven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES