OAS steunt projecten armoedebestrijding Suriname

2

PARAMARIBO, 18 apr – De Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS, is helemaal te vinden voor armoedebestrijding in onder meer Suriname. Dit zegt OAS-vertegenwoordiger Fritz Bramble. Drie projecten die pas zijn goedgekeurd dragen de gedachte van solidariteit dan ook volkomen uit.

Centraal staat het helpen verzelfstandigen van gemeenschappen die midden in hun ontwikkeling verkeren en obstakels tegenkomen gedurende dit proces.De steun moet merkbaar zijn, temeer daar de OAS niet echt bekend staat als donor voor particulieren. “Wij stellen ontwikkeling van mensen voorop en zullen steun blijven geven bij de bestrijding van armoede”, zegt Bramble.

Traditioneel wordt meer gewerkt met overheden als het projecten betreft, zoals capaciteitsversterking. Ook worden studiebeurzen beschikbaar gesteld. Nu zullen onder meer ondernemers gesteund worden in het Boven-Surinamegebied, Galibi en Bigi Poika. In al deze gebieden moet het toerisme de economische ontwikkeling schragen. Ook is er een project voor cultureel onderricht in het onderwijs.


2 REACTIES

  1. Armoedebestrijding heeft alleen succes als aan de armen de productiemiddelen en het kapitaal worden verstrekt. Tot nu toe hebben de rijken de exclusieve toegang tot productiemiddelen en kapitaal. De rijken worden steeds rijker en de armen worden steeds armer.Verzelfstandiging van gemeenschappen,solidariteit, studiebeurzen en cultureel onderwijs zoals de OAS die wil aanwenden voor de armoedebestrijding, zijn slechts randvoorwaarden die de hongerige arme massa terecht niet als prioriteit ziet.
    Wat heeft een arme boer, landbouwer of werkloze aan dit soort kreten, als hij geen toegang heeft tot productiemiddelen en kapitaal om uit de wurgende armoedespiraal te komen?


    Maak melding

  2. Te veel belofte van OAS..maar er komt geen bal van terecht..zij doen net precies een beetje om terug te komen..
    Niks anders dan bedonderen van de Suri’s.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.