dinsdag, februari 20, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurVijfde editie Suriname’s Back Lot Filmfestival

Vijfde editie Suriname’s Back Lot Filmfestival

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 17 apr – Het vijfde Internationaal Speelfilmfestival, IFFR flies Paramaribo, is aan zijn vijfde succesvolle editie toe. Van 22 tot en met 29 april kan filmminnend Suriname volop genieten van ruim vijftig films. Voorzitter Eddy Wijngaarde van Stichting The Backlot groeit de lokale belangstelling met het aantal jaren. Sinds 2002 is het aantal bezoekers vertienvoudigd.

In 2002 waren er nog ruim tweeduizend bezoekers. Vorig jaar zijn ruim twintigduizend bezoekerss. Daar zit ook een flink aantal deelnemers aan seminars en workshops bij. Er zijn ruim vijftig dit jaar. De openingsfilm is het vaker bekroonde Ten Canoes van de Australische regisseur Rolf de Heer. Ook vindt het tweede Caribbean Cinekid Festival plaats met films en workshops voor jongeren.

De openingsfilm van Cinekid is De Taxi van Palemu, een productie van een Surinaamse en Nederlandse crew en geheel opgenomen in Suriname. De Taxi van Palemu is het verhaal van de twaalfjarige Palemu, die graag dokter wil worden. Palemu en zijn boezemvriend beleven het ene avontuur na het andere als hij besluit de taxi van zijn vader over te nemen als die uitvalt na een ongeval.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES