zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenEconomieTelecomsector Suriname definitief geliberaliseerd

Telecomsector Suriname definitief geliberaliseerd

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 17 apr – De liberalisering van Suriname’s telecommunicatiesector is geformaliseerd met de toetreding van twee nieuwe spelers. Intelsur en Digicel Suriname mogen officieel concurreren met staatsbedrijf Telesur. De periode van het monopolie is definitief achter de rug, zegt waarnemend minister Hassankhan van Transport Communicatie & Toerisme.

Voor de consument moeten betere tijden aanbreken. “Dit is een historisch moment, de liberalisatie is een feit. De verwachting is dat de kwaliteit van de dienstverlening zal verbeteren en de tarieven van het mobiel bellen omlaag zullen gaan”, zegt Hassankhan. Met de formalisering treedt ook de Telecommunicatiewet in werking. Telesur is zijn waakhondpositie kwijt en mag voortaan alleen commercieel opereren.

De nieuwe toezichthouder is de Telecommunicatie Autoriteit Suriname. De voordelen moeten al vroeg uitpakken, volgens de nieuwkomers dit jaar nog. Digicel Suriname voorziet een verlaging van tientallen procenten. Er is nog maar één zorg. “Mijn grootste punt is de interconnectie, maar ik heb begrepen dat Telesur bereid is eerlijk de markt te delen met de concurrentie”, zegt Intelsur-directeur Eric Leliënhof.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

9 REACTIES
 1. ik wil dit aan minister Hassankhan mededelen,zo als u zegt dat er een verbetering zal komen met het mobiel bellen ik heb er twijfels,mijn vader zit al drie weken zonder telefoon verbinding er wordt daagelijks gebeld om deze klaagd door te geven, de klacht wordt helemaal niet gerealiseerd,ik denk dat de hele telesur gereoganiseerd moet worden dit kan toch niet.als er in de nacht wat gebeurd, kan je nergens heen dit is gewoon een schande.

  Akuba


  Maak melding
 2. ik ben zo blij, dat ik telesur de dood wenst en hoopt, dat ie uitsterft, want de nieuwe spelers weten beter, dat ze succes voller zullen zijn dan telesur, telesur laat de bevolking bedelen voor een beetje telefonie en internet verbindingen, als telesur wakker was gebleven, dan hadden ze allang suriname kunnen voorzien van een glasvezel kabel van nickerie tot aan albina en zo konden iedereen die gebruikt wilden maken van alle internet infra, meteen een aansluiting laten leggen naar de hoofd-verbinding om aan de markt van de nieuwe tijdperk volledig en tijdig en optijd deel te nemen, zodat suriname al 10 jaar geleden al mee kon doen aan alle snelle situaties van de caricom marktwerkingen. Helaas heeft die domme oude generatie van de telesur onder aanleiding van die onderontwikkelde mevrouw wijdenbosch van de telesur, suriname naar de afgrond geholpen….IK HOOP EINDELIJK DAT DE POLITIEK, IETS VAN GELEERD HEEFT, EN ANDERS BEN IK WEL BESCHIKBAAR VOOR 1 AMBTS TERMIJN VAN 4 JAAR VOOR HET PRESIDENTS SCHAP…


  Maak melding
 3. we zijn er benieuwd, maar is er controle voor onderlinge prijs afspraken.TELESUR waarom heb je de Surinaamse bevolking door de jaren heen bestolen van 20 srd ct met t versturen van berichten die nooit worden ontvangen, maar wel afgetrokken je lacht erom vermenigvuldigd 200.000 met 20 ct per dag we praten niet over een jaar. Consumentenbond hopelijk komt er een onderzoek in deze. Wanneer komt er ook een liberalisatie in de Midatlantische-Route met hun zogenaamde hogeseizoen van SLM, KLM, MARTINAIR dochter van KlM


  Maak melding
 4. Het wordt tijd dat het volk naar mevrouw Nelie Kroes stapt en daar zijn argumenten deponeerd..

  Zal Nelie dan de boys klm/slm/martin-air lekker bakken..

  Het wordt tijd..


  Maak melding
 5. Telesur is in handen van de gebroeders brunswijk en co binnenlanders c.q. bosnegers.
  Vind je het gek dat al die miscommunicaties in suriname?
  Anno 2007 werken ze digitaal en niet met rookpluimen,tam tam of wintie.

  Graham Bell


  Maak melding
 6. Beste Prik,

  Als je het artikel goed had gelezen, dan zou je zien dat er al zo een organisatie vergelijkbaar als de OPTA reeds in Suriname is opgericht.
  Het heet de TAS (Telecommunicatie Autoriteit Suriname).Zoals de OPTA een toezichthoudende taak heeft in Nederland, zo heeft de TAS dezelfde taak in Suriname.
  Kwestie van goed lezen dus!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES